• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru iki hücre arasındaki benzer veri

dayi10

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Aşadaki örnekte görüldüğü üzere 2 hücre arasındaki benzer verileri VBA veya formüller sorgulatmak istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

1. Metin2. MetinDurumAÇIKLAMA
GÜNGÖRMEZ MEHMET İNŞAAT NAKLİYE LTD. ŞTİ.GÜNGÖRMEZmehmet inşaat LTD ŞTİ Bu satırdaki örnekte iki metin birbirine benziyor ancak boşluk, büyük küçük harf farklılıkları, noktalama veya kelime eksikliği gibi farklılıklar mevcuttur. Aslında baktığınızda iki aynı unvan olduğu görülüyor bu gibi örneğe "TAMAM" yazsın istiyorum.
GÜNGÖRMEZ İBRAHİM NAKLİYE LTD. ŞTİ.GÜNGÖRMEZmehmet inşaat LTD ŞTİ Buradaki satırda ise yazım farklılığı unvan farklılığı var bu yüzden "HAYIR" yazsın istiyorum.

Ekli dosyalar

Örneğinize bakınca sanki A sütununda doğru veriler ile B sütunu kontrol edilecek.
Durum böyle değilse örnek kayıtları değişik durumlara göre çoğaltırsanız.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
Örneğinize bakınca sanki A sütununda doğru veriler ile B sütunu kontrol edilecek.
Durum böyle değilse örnek kayıtları değişik durumlara göre çoğaltırsanız.
Açıklama kısmında belirttiğim üzere ilk örnekte A ve B sütununda ünvan aynı ancak yazım farklılıkları var bunu benzer veri gibi alıp C sütununa TAMAM yazsın. Ama 2. örnekte ünvan aynı değil. A sütununda Mehmet kelimesi geçiyor ancak B sütununda İbrahim kelimesi geçtiği için 2 metin birbirinden farklı bu yüzden C sütununa HAYIR yazsın istiyorum.

Karşılaştırma yapabilmek için kural oluşturmak gerekli. #2 mesajda sorduğum soruya cevap verirseniz.
Veriler, isim, soy isim, unvan, LTD ŞTİ şeklinde mi

Anladığım kadarı ile veriler firma ismi, faaliyet alanı veya alanları ile şirket çeşidinden oluşuyor.
Firma ismi bir, iki veya üç kelimeden oluşabilir.
Aynı şekilde bir, iki veya üç faaliyet alanı olabilir.
Hangi kelimelerin firma ismi, hangilerinin faaliyet alanı olduğunu bulmak gerekiyor.
Örneğin, (inşaat, ticaret, nakliyat, turizm........) olabilecek faaliyet alanları belirlene bilinir ise iş kolaylaşır.

Geri