• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü iki farklı sayfadaki tabloları ADO kullanarak birleştirmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERDAL

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
46
Excel V
Office 2013 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba Arkadaşalar,
İki farklı sayfadaki verileri ADO kullanarak birleştirmek istiyorum.
İki tablodaki ortak alanlar; İlçe adı ve Kurum adı başlıkları. Ben ortak alan olarak kurum adını kullanıyorum.
Left Join kullanarak birleştirmeye çalıştım. Fakat içinden çıkamadım.

Bu konuda uzman hocalarımızın yardıklarını bekliyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• Deneme_SınavSonuçları.xlsm
    221.7 KB · Gösterim: 5
Arkadaşlar bazı belirtmem gereken noktaları unutmuşum kusura bakmayın.

TYT_AYT_YD_GİREN
sayfasından; İlçe, Kurum_Adı, TYT_GİREN, AYT_GİREN başlıkları.
Eğer Kurum adları eşitse,
YERLEŞTİRME_GENELTABLO sayfasından ise; Ön Lisans, Lisans ve ToplamYerleşen başlıkları bir tabloda birleşecek.

Kontrol eder misiniz?

Ekli dosyalar

• Deneme_SınavSonuçları_1.xlsm
    224.7 KB · Gösterim: 7
Hocam teşekkür ederim. Elinize emeğinize sağlık.
Kod çalışıyor işlem yapıyor. Gerçek tablolar ortalama 50 bin satırdan oluştuğundan bu kodla çok uzun sürüyor.
Benim tablolar için ADO kullanımı daha uygun olur.

Kod çalışıyor. Sadece başlıklar gelmiyor.
Birde hocam belirtmeyi unutmuş, birleştirdiğimiz tablonun sonuna bir sütün ekleyip (Yerleşme Oranı %) adında. Bu sütuna, ToplamYerleşen/TYT_GİREN yapıp sonra bu sütuna göre büyükten küçüğe sıralayabilir miyiz.

Kod çalışıyor işlem yapıyor. Gerçek tablolar üzerinde denediğimde aşağıda belirttiğim gibi yerleşen sayılarında yanlış sayıları getiriyor.

İlçeKurum_AdıTYT_GİRENAYT_GİRENToplamYerleşen
Yerleşen Oranı​
OsmanlıÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ15679
526,67%​
DanişmentSARICA ANADOLU LİSESİ151053
353,33%​
DanişmentMESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ12326
216,67%​

Oranlar doğru, diğer verilerde sorun olmaması gerekiyor. Siz veri aldığınız tablolarınızı kontrol edin.

Hocam oran değil, yerleştirme sonuçları fazla geliyor.

Dosyanızın, veri alınan sayfaları test etmek gerek, sorunlu gördüğünüz örneğin Osmanlı>ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ ni her iki tabloda ilçe ve kurum bazında süzdürüp, AltToplam fonksiyonu uygulayarak test edin.

Hocam burada hiçbir sorun yok. Gerçek tablolar üzerinde defalarca denedim veriler eksiksiz geliyor.
Eksiksiz geliyor derken ne kast ediyorsunuz. Sn userx kodları ile verileri başka mı geliyor.
ÇOKETOPLA ile deneyin,
Son olarak, dosyanız büyükse, tablolarınızı ayrı ayrı txt (metin dosyası) olarak zipleyerek ekleyin, bakayım.

Userx hocamın kdlarında sıkıntı yok. Sadece yavaş.
Sizin kodlarınızı, gerçek tablolar üzerinde denediğimde, yerleştirme sonuçlarında bazı okulların verileri fazla geliyor. Ayrıca verilerde kaymalar oluyor.

Burada anlamadığım şey bu dosyadaki veriler sürekli değişiyor mu ? Yoksa bir defa mı işlem yapılıyor ?

Gerçek dosyadaki veriler er az 20 bin satır
Bir defa işlem yapılıyor.

Denediğinizde benim kodun çalışma süresi ne kadar tutuyor ?

Sanırım 1 dakikanın üzerinde

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri