• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İki başlık arasında ki verileri başlıklara göre formüle etmek?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

blizzard

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
deneme.png

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Merhabalar;

Yukarıda ki resimde "DIKEY ANALIZ" adında ki çalışma sayfamda bir analiz tablosu oluşturuyorum. Hücrelerde bu kod mevcut. Fakat otomatik VBA ile farklı şirket verilerini çektiğimde Dikey analizde kaymalar oluyor. Turuncu renkte ki başlıklar arasındaki tüm değerleri kendi başlığı arasında değerlendire bileceğim bir VBA kodu yada Formül var mıdır? Hiç bir kod bilgim olmadan yapay zeka ile de olsa çok fazla işlem yaptım. Bu Excel ile çok uğraştım çok fazla deneme yanılma ile kodlar ürettim. Kafam kazan oldu. Artık yoruldum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ;)

Şimdiden teşekkürler..

merhabalar
resimden ziyade örnek dosya yükleyebilirseniz daha anlaşılırı ve yapılacak olan formül veya vba nın çalışıp çalışmadığı test edilebilir

Konu Sahibi
Örnek dosyayı ekledim. Gerekli bölümleri burada mevcut. VBA kodlarını Modül olarak ayırıp kullanıyorum. Bir gün değişiklik yaparsam kodlar arasında kaybolmayayım diye. Umarım bir sonuç çıkabilir. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Farkettim :)
Deneyiniz.

Ekli dosyalar

Konu Sahibi
Farkettim :)
Deneyiniz.
Öncelikle fark edilmek güzel, bunun için teşekkür ederim :)

Çok ciddi bir emek vermişsin bu belli, Eline/Emeğine sağlık.

Koda baktığımda indirme işlemi yapıyor daha sonra dosyayı siliyor. Ben bir çok kodu kullandığım için indirme işleminin hepsini klasör içerisine otomatik yaptırdım. TL, USD, EUR olarak 3 klasöre de hisselerin tablolarını indirdim. Daha sonrasında bulunduğu dizindeki dosyaları silmeyi yazmışsın. Ben hiç bir dosyayı silsin istemiyorum. Açıp gerekli alanları başka bir makro ile ben BILANCO, GELIRC, GELIRY, NAKITC, NAKITY sayfalarına otomatik kopyalatıp hesaplamasını yaptırıyorum. Sadece Diker Analiz sayfasında kayma problemi işlemini çözebilsem yeter.

Bunun dışında yaptığın çalışma aydınlanma yaşamama sebep oldu. Dönemsel olarak da tablodaki verileri ekleyip bir seçim formu oluşturmak mantıklı geldi. Bunun için de ayrıca teşekkür ederim ;)

Şu an için bu kodlar ile çalıştıramıyorum Excel dosyasını, Zira diğer tüm kodlarımda yol ve dosya isimlerini belirterek işlem yaptım (gerçekten çok yorucu bir hal aldı). Çok fazla kodda düzenleme yapmam gerekecek böyle birşey yaparsam. Bu yüzden ANALIZ.xlsb dosyasında çalışmam gerekiyor.

Deneyiniz.

Ekli dosyalar

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri