• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru iGrid hakkında

Refaz

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
5,011
Excel V
Office 2024 TR
Konu Sahibi
Merhaba.
Youtubede bazı videolarda iGride rastlamıştım ama ilgimi çekmemişti sonra güzel olduğunu anladım ama tam bilmiyorum nasıl bişey yani Demo felan diyor 30 gün galiba. Kullanan oldumu full gibi felan yapmayı.Listview gibi ve ayrıca SQL ile aynı listboxa alınır gibialınıyor accessten yada excel vs... harika bişeye benziyor.
Gifte gösterdiğim gibi değişiklik yapınca exceldede oluyor ama igridde sıralama yapıp değişiklik yapınca tam olmuyor ve araştırmadımda şimdilik.

Proğram exesini ve kurulumdan sonra samples dosyaları çıkıyor kurulu yere onlarıda buraya ekledim inceleyen olursa diye.
Proğramı kurunca userforma eklemek için toolboxa sağ tıklayıp iGrid işaretlenecek.

Kısaca tam bilen varmı bunu?Bence bu Listboxu tarihe gömer :)

indirme link altta ve ActiveX 7.5 inecek vba için.Zaten belli olur.
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Açıklama ve örnekleri

Gifteki kodlar.

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

77.gif

Ekli dosyalar

iGrid microsoft yapımı bir component değil. Kullanıcıların kendi geliştirdiği ve para ile sattığı bir component. Daha önce denedim oldukça kullanışlı ama maalesef süresi var.

Onun yerine DataGrid eklemeyi denediniz mi?

Visual Basic 6.0 Pro versiyonunun içinde bulunan datgrd.ocx dosyasını işletim sisteminizin bit türüne uygun sistem dosyasının içine atıyorsunuz. Daha sonra register ediyorsunuz, register ettikten sonra excel referanslardan gösterdikten sonra kullanabiliyorsunuz.

Referanslarda adı "Microsoft DataGrid Control 6.0 (OLEDB)" olması gerekiyor. Ya da OLEDB yerine SP6 da olabilir tam hatırlamıyorum.
Onu denerseniz onu ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Konu Sahibi
Herşeyi yaptım registierende yaptım ama olmadı.Anladığım dll eksik felan diyor.
Reference yeninden çıkmıyor ama tollbox a sağ tıklama yerinde çıkıyor işaretliyorum ama userforma atarken hata veriyor.

Componente güvenmekle ilgili bir hata veriyor muhtemelen. Genelde bu tür componentlerde böyle hatalar veriyor. Bunun için regeditten bir takım değerleri silmek ya da değiştirmek gerekiyor ama şuan hatırlamıyorum.

Maalesef test etmek için müsait değilim, bilgisayarımdaki windows lisans keyim dahil bütün lisans keylerimi kaybettim ve bulamıyorum. Ofis kuramıyorum :( Sorunumu çözdüğümde datagrid excelde nasıl kullanılır, nasıl register edilir bir yayın hazırlamaya çalışırım.

Geri