• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İcra Dosyası Listview başlık kolonları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

talip21

Gold Üye
Aldığı beğeni
198
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
12 Kasım 2025
Konu Sahibi
Hayırlı günler sayın hocalarım. İcra Userformundaki listview2 de İCRA sayfasında bulunan T.C no adı ve soyadı kolonlarının ( UserForm_Initialize) görünmesini ve diğer bilgilerin nasıl sağlayabiliriz. Yardımlarınızı bekliyorum.

Yusuf43 hocam
1 - doğrudan sizin kodları alıp ilk dosyada kullandığımda hata veriyor ,,
kendim yeni bir listview ekleyip yine sizin kodları kullandığımda yine hata veriyor
ama sizin yüklediğiniz çalışmada hata vermiyor
2 - sizin dosyanızda sizin kodları pasif yaptığımda, kodlarınız olmamasına rağmen başlıkları alıyor
kaçırdığım şey ne? neden kodlarınız bende hata veriyor ve neden sizin kodları pasif yapmama rağmen çalışmanızda başlıkları alıyor
siz listview'i nasıl ayarlıyorsunuz da başlıklar kod olmamasına rağmen geliyor?
Not: Tüm listview özelliklerini karşılaştırdım 1e 1 aynı yaptım ama nafile
son 1 soru sayın talip21 'dosyasında kendi kodlarım da çalışmadı
listview'i silip yeniden eklemem gerekti
sorun 64bitten mi kaynaklanıyor?

Halil hocam başlıkları kod ile değil custom içerisinden ayarlıyorum ondan olabilir ancak kodların çalışmaması nedenini anlamadım bir şey diyemem. 64bitten olabilir.

başlıkları kod ile değil custom içerisinden ayarlıyorum
custom içerisinden nasıl aldığınızı belirtebilir misiniz?
ben de ilgili alana giriş yapılamıyor
uyarısı çıkıyor
galiba benim ofis 64bit olduğu için tanımıyor
1660991780327.png

listview üzerine gelip properties alanından custom yanındaki üç noktaya tıklayın açılan pencereden column headers başlığını açın insert column' a basın text yazan yere başlık adını width yazan yerde uzunluk rakamını girip tamama basın.

Teşekkürler hocam
Ama maalesef oraya tıklayınca 5. Mesajda yer alan resimdeki hatayı veriyor
Ocx dosyasını ekleyip register etmeye de çalıştım ama maalesef değişen bir şey olmadı
Yardımınız için teşekkürler

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri