• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İçerir formülünü Kod'a Çevirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ersin Tunca

Yeni Üye
Aldığı beğeni
86
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Sy. Hocalarım ;

ekli dosyada açıklamaya çalıştım. İ,H,G,K sayfalarının yer aldığı bir excel dosyam var buna banka hareketlerini aktarıyorum buradan da muhasebe programına bu dosya çok hareket gördüğü için yavaşlamaya başladı her sayfa da yaklaşık beş bin satır oluyor ve bu sayfalarda yer alan formül yavaşlama sorunu çıkarıyor. Sizden isteğim bu İçerir ve birleştir formüllerini KOD haline çevirmek sadece KOD olacak formül hiç olmayacak. İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim.

Çözüm
Bu dizi kodları bazen başa bela olduğu için son satıra +1 ekliyorum.
O yüzden kafa karışıyor biraz ama Q sütun için son kod altta.Öncekide çalışıyor.
Kodları birleştirp dosya olarakta ekleyeceğim birazdan.

Daha öncede yazdığım gibi 5995 satırına dikkat edin abey.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Merhaba,
Yapmak istediklerinizi örneklendirin ki isteklerinizin hangi sayfada nasıl olması gerektiğini görebilelim.
-kayıtların muhasebeye işlendiğini nerde göreceğiz ?
3-5 satırlık örnekler olursa hızlı çözüm üretilebilir.

Konu Sahibi
Merhaba,
Yapmak istediklerinizi örneklendirin ki isteklerinizin hangi sayfada nasıl olması gerektiğini görebilelim.
-kayıtların muhasebeye işlendiğini nerde göreceğiz ?
3-5 satırlık örnekler olursa hızlı çözüm üretilebilir.
Sy. @Suskun hocam ;
dosyamda tek tek açılama yapmıştım.

1. İ sayfası Q Sütunun da ,H sayfası F Sütunun da , G Sayfası G Sütunun da ,K sayfası F Sütunun da içerir formülü bulunmaktadır. Bu formül KOD sayfasından veri alıyor. Bunu makro Koduna çevirilecek.
2. İ sayfasında P sütunun de =METNEÇEVİR(A3;"GG.AA.YY.ss:dd")&" " &SAĞDAN(I3;70) bu formül KOD ile yapabilir miyiz.
3. İ sayfası R Sütunun da ,H sayfası G Sütunun da , G Sayfası H Sütunun da ,K sayfası G Sütunun İŞLE yazar bu işlem bitti mi ? İŞLE yazısını TAMAM yazısına çevirme için bir Kod düğme ile çalışacak.

Not: kayıtların muhasebeye işlendiğini nerde göreceğiz ? demişsiniz. Hocam ben bunu işlediğim zaman Sadece İŞLE leri TAMAM' a çeviriyorum manuel olarak 3. şıkta bunu kod ile yapabilir miyiz sadece .
Teşşekür ederim.

Bir önceki dosyanıza göre B sütunu için yapmıştım.
Koddaki 5995 demek o satırda BİTTİ diye metin olduğu için yazıldı.
Kodu düzenleyebilirsiniz.

HTML:
C#:

Merhaba

Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla, formüllerin kaldırılıp, yerlerine kod ile verilerin otomatik gelmesini istiyorsunuz.

Diğer öğrenmek istediğiniz ise, Muhasebe programınızdan işlenip işlenmediğinin otomatik sorgulanması?

Konu Sahibi
Sy. Hocalarım ;
Kodlar gayet güzel çalışıyor ama buna Q sütunun da yer alan İÇERİR formülünü KOD 'a çevirebilir miyiz. Sanırım asıl exceli yoran içerir formülü

Rica ederim abey.Q sütun için kod altta.
Çok veride hız nasıl çalışır bilemiyorum ama hızlı olmalı normalde.
Birde formülü tümden aktartıp sonra değere çevirme kodu ilede kod yazıp eklerim kıyaslarsınız.

HTML:
C#:

Rica ederim abey.Q sütun için kod altta.
Çok veride hız nasıl çalışır bilemiyorum ama hızlı olmalı normalde.
Birde formülü tümden aktartıp sonra değere çevirme kodu ilede kod yazıp eklerim kıyaslarsınız.

HTML:
C#:
Kodda hata olmuş çözünce eklerim.

Bu dizi kodları bazen başa bela olduğu için son satıra +1 ekliyorum.
O yüzden kafa karışıyor biraz ama Q sütun için son kod altta.Öncekide çalışıyor.
Kodları birleştirp dosya olarakta ekleyeceğim birazdan.

Daha öncede yazdığım gibi 5995 satırına dikkat edin abey.

HTML:
C#:

Çözüm
P ve Q için dosya ekte.

Dosyaya baktım H,G,K sayfaları İ ile aynı değil.
O sayfalara veri girip formül çalışır şekilde ekler misiniz?

R sütünunda TAMAM yazarsa burada kod çalışmasın İŞLE yazar ise çalışsın açıklamadaki R sütunu İ sayfasındaki mi?

Son düzenleme:
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri