• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücrenin Belli Bir Kısmına Göre Arama Yapmak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

nx2

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Herkese iyi forumlar,

Ekli dosyada Sayfa1'de A1 hücresinde yazan değeri, Sayfa2'de aramak istiyorum. Sayfa1'de olan numaranın ilk 4 hanesi ay ve yıl, geri kalan 4 hane numarası. A1'de olan sayının ay, yıl ve son 4 sayısı Sayfa2'de eşleşen harfi aramak istiyorum. düşeyara ve soldan komutu ile denedim yapamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• deneme3.xlsx
    10.2 KB · Gösterim: 7
Çözüm
Alternatif olsun.
1717489385232.png
C2 hücresine yazın ve aşağıya doğru kopyalayın.

Excel2021 kullanıcısı olduğunuzdan Çaprazara işleviyle
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

ya da resimde de görüleceği üzere eski versiyonlar için
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Dosya ektedir.... İncelersiniz...

Not :
Bir kaç alternatif çözüm de var. Toplama işlevi içerenler Excel2010 ve üzeri için...
Sayfa1 B1'e yapıştırıp aşağı doğru çoğaltın.
28 yazan yerleri tablo uzunluğuna göre değiştirin.
Kod:

Yardımcı sütunlar ile alternatif.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-deneme3.xlsx
    11.7 KB · Gösterim: 2
Yardımlarınız için teşekkürler ama benim eksik anlatmam sebebiyle bu kodları kullanamıyorum. Bu yeni attığım dosyada Sayfa1 ve Sayfa 3 aslında farklı 2 excel dosyası fazla yer kaplamasın diye birleşmiş gibi atıyorum.

Sayfa1'de bulunan E sütunundaki SERİ NO kısmına yazacağım. Bu SERİ NO'nun ilk iki rakamı AY 3. ve 4. rakamı YIL. Son 4 rakam ise parçanın numarası. Ben bu SERİ NO'yu yazdığımda Sayfa3'te bulunan AY ve YIL'a göre sonra 4 hanesi eşleşen firmayı bulmak. Her yıl aynı 4 sayıya denk gelen parça olabiliyor. Mesela 2023'de 2378 numaralı parça var 2024'de de 2378 numaralı parça var. Ben Sayfa1'e 0424T2378 yazdığımda bu 2024 yılı 4. ayı 2378 numaralı parça olduğunu alıp karşılık gelen firmayı C sütunu olan satıcı sütununa yazmalı.

Ekli dosyalar

• örnek1.xlsx
    11.8 KB · Gösterim: 2
Deneyiniz.

Ekli dosyalar

• örnek1.xlsx
    14.4 KB · Gösterim: 2
Alternatif olsun.
1717489385232.png
C2 hücresine yazın ve aşağıya doğru kopyalayın.

Excel2021 kullanıcısı olduğunuzdan Çaprazara işleviyle
Kod:

ya da resimde de görüleceği üzere eski versiyonlar için
Kod:

Dosya ektedir.... İncelersiniz...

Not :
Bir kaç alternatif çözüm de var. Toplama işlevi içerenler Excel2010 ve üzeri için...

Ekli dosyalar

• örnek1.xlsx
    13.6 KB · Gösterim: 5
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri