• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücrelerden etkinlenmeden sabit kalma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

lion2577

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
16
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Arkadaşlar merhaba; örnekteki dosyada tabloya başka dosyadan formül veya kodla satır ekleme yapılabiliyor ve içeriğe göre sütunlar genişleyip kısala biliyor. Bizim burada talebimiz başkan ve iki üye sayfaya eşit dağıtımının sağlanması. Yani sayfa ne kadar geniş olursa olsun başkan en sağda ilk üye sayfanın ortasında ve diğer üye ise en sağda ardaki mesafeler eşit olcaka şekilde sürekli sabit kalmasını sağlamak. Yani hücrelerin genişlemesinden ve kısalmasından etkilenmesinler. Bazen satır eklemesi yapılınca tablonun uzunluğuna bakmada arada çok boşluk oluşturarak en aşağı atabiliyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz lütfen. Şimdiden çok teşekkür ederiz.

Ekli dosyalar

• örnek.xlsx
    19.1 KB · Gösterim: 6
Arkadaşlar merhaba; örnekteki dosyada tabloya başka dosyadan formül veya kodla satır ekleme yapılabiliyor ve içeriğe göre sütunlar genişleyip kısala biliyor. Bizim burada talebimiz başkan ve iki üye sayfaya eşit dağıtımının sağlanması. Yani sayfa ne kadar geniş olursa olsun başkan en sağda ilk üye sayfanın ortasında ve diğer üye ise en sağda ardaki mesafeler eşit olcaka şekilde sürekli sabit kalmasını sağlamak. Yani hücrelerin genişlemesinden ve kısalmasından etkilenmesinler. Bazen satır eklemesi yapılınca tablonun uzunluğuna bakmada arada çok boşluk oluşturarak en aşağı atabiliyor. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz lütfen. Şimdiden çok teşekkür ederiz.

Ekli dosyalar

• örnek_kamera.xlsx
    23.7 KB · Gösterim: 8
Benim menü şeridine kamera simgesini eklemiştim. Şeride sağ tık. Şeridi özelleştir. Sonra resimdeki sıraya göre sizde şerit menüyü kendinize göre özellştirebilirsiniz.
1731432051979.png

Sebebide şu . Hücre (sütun ) sağa doğru genişlediği zaman görüntüde genişlemiyor. Sabit kalıyor yani
1731475094419.png
Nesneyi seçip özelliklerden taşı ve boyutlandır yapın. Başka türlü oluop olmadığını bilemiyorum. Ben genelde bu şekilde kullanıyorum.

Deneyiniz.
3 tane dikdörtgen şekil ekleyip gruplandırdım.
Sütun ekleme ve çıkarırken otomatik boyutlanır.
1731475608801.png

Ekli dosyalar

• örnek (9).xlsx
    20.8 KB · Gösterim: 2
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri