• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücredeki kelimeye göre bir başka hücreye açıklama yazdırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

brkyaydn11

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2021 TR
Dostlarım Merhaba.

Bir hücrede yer alacak bir kaç kelimeye göre belirlenmiş bir hücre içinde bazı açıklamaları yazdıracağım bir formüle ihtiyacım var.

Formülü geliştirdim fakat birden fazla kelimeyi dahil edemiyorum.

JavaScript:
=EĞER(EHATALIYSA(BUL("Örnek Kelime";D2));"";"Yazdırılacak cümle;")

Yukarıdaki formüle birden fazla kelimeyi nasıl dahil edebilirim?

Yardımınız için teşekkür ederim.

Çözüm
Hocam biraz uğraştıktan sonra yazdırmayı başardım, teşekkür ederim. Son bir sorum daha olacak, yazdığınız formülden yola çıkacak olursak ben bazı kelimeler için farklı açıklamalar yazdırmak istersem bu durumda sizin formüle hangi etmenleri eklememiz gerekir.

Önek:

d3 kutusunda " Kalem " kelimesi olursa " Kırmızı olması gerekir "
d3 kutusunda " Silgi " olursa " Kokusuz olması gerekir"

gibi bir formül gerekli.

Tekrardan teşekkür ederim.
Formülle belirli kelimeler için farklı açıklamalar yazdırmak istiyorsanız, EĞER fonksiyonunu iç içe kullanarak farklı koşullar belirleyebiliriz;
Kod:
=EĞER(EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 1";D3);0)>0; "Açıklama 1";
EĞER(EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 2";D3);0)>0; "Açıklama 2";
EĞER(EĞERHATA(BUL("Örnek...
Dostlarım Merhaba.

Bir hücrede yer alacak bir kaç kelimeye göre belirlenmiş bir hücre içinde bazı açıklamaları yazdıracağım bir formüle ihtiyacım var.

Formülü geliştirdim fakat birden fazla kelimeyi dahil edemiyorum.

=EĞER(EHATALIYSA(BUL("Örnek Kelime";D2));"";"Yazdırılacak cümle;")

Yukarıdaki formüle birden fazla kelimeyi nasıl dahil edebilirim?

Yardımınız için teşekkür ederim.
TÜM KELİMELER VARSA YAZAR;
Kod:
=EĞER(VE(EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 1";D2);0)>0; EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 2";D2);0)>0;EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 3";D2);0)>0); "Yazdırılacak cümle"; "")

BELİRLENEN KELİMELERDEN EN AZ 1 TANESİ VARSA YAZAR
Kod:
=EĞER(YADA(EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 1";D3);0)>0; EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 2";D3);0)>0; EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 3";D3);0)>0); "Yazdırılacak cümle"; "")

TÜM KELİMELER VARSA YAZAR;
Kod:
=EĞER(VE(EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 1";D2);0)>0; EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 2";D2);0)>0;EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 3";D2);0)>0); "Yazdırılacak cümle"; "")

BELİRLENEN KELİMELERDEN EN AZ 1 TANESİ VARSA YAZAR
Kod:
=EĞER(YADA(EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 1";D3);0)>0; EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 2";D3);0)>0; EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 3";D3);0)>0); "Yazdırılacak cümle"; "")
Hocam formül çalıştı fakat hedef hücreye seçilen kelimeleri girdiğim zaman belirlediğim hücreye yazı yazdıramıyorum, bunun için formülde nasıl bir değişiklik yapmamız gerekir?

Örnek bir dosya yükleyiniz
Hocam biraz uğraştıktan sonra yazdırmayı başardım, teşekkür ederim. Son bir sorum daha olacak, yazdığınız formülden yola çıkacak olursak ben bazı kelimeler için farklı açıklamalar yazdırmak istersem bu durumda sizin formüle hangi etmenleri eklememiz gerekir.

Önek:

gibi bir formül gerekli.

Önek:

gibi bir formül gerekli.

Formülle belirli kelimeler için farklı açıklamalar yazdırmak istiyorsanız, EĞER fonksiyonunu iç içe kullanarak farklı koşullar belirleyebiliriz;
Kod:
=EĞER(EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 1";D3);0)>0; "Açıklama 1";
EĞER(EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 2";D3);0)>0; "Açıklama 2";
EĞER(EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 3";D3);0)>0; "Açıklama 3";""))))

Eğer birden fazla kelimenin bulunduğu durumda açıklamaların birleşerek yazılmasını istiyorsanız, & operatörünü kullanabilirsiniz;

Kod:
=EĞER(EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 1";D3);0)>0; "Açıklama 1; "; "") &
EĞER(EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 2";D3);0)>0; "Açıklama 2; "; "") &
EĞER(EĞERHATA(BUL("Örnek Kelime 3";D3);0)>0; "Açıklama 3; "; "")

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri