• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücrede yazan tarih texboxsa doğru yansımıyor!

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

TiOr

Excel Dostu
Aldığı beğeni
210
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba Kıymetli Üstatlarım,
Ciddi anlamda mağdur olduğum ve bir türlü çözemediğim bir konu hakkında kıymetli desteklerinize ihtiyacım var.
Ekteki örnek dosyam orijinal dosyamdan alıntıdır. Dosyamı yaklaşık bir yıldır kullanıyorum ve bu süre zarfında bir türlü çözemedim ve son zamanlarda yoğunluktan olsa gerek ciddi ciddi problem yaşatmaya başladı.

Görselde de göreceğiniz üzere hücrede 09.08.2022 yazıyor fakat texboxsa 08.09.2022 olarak yansıyor. Bu sorun 0 ile başlayan tarihlerin tamamında mevcut. 20.09.2022 ve 15.08.2022 vs... gibi tarihlerde problem olmuyor. Sadece 0 ile başlayan tarihlerde bu problem teşkil ediyor. TextBox9 da takvim uygulaması var tek ürünleri userform üzerinden kayıt yapıyorum ve takvim uygulamasından girilen tarihlerde problem olmuyor fakat uzun listeler olması durumunda excelde işlem yapıyorum ve tarihleri manüel giriyorum sorunda burada başlıyor sanırım.

TextBox9 da bu kod yazmasına rağmen ve format dd.mm.yyyy olmasına rağmen neden ayı başa günü ortaya getirir bir türlü anlam veremedim.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Dosyaya giriş için;
Kullanıcı Adı; ADMİN
Kullanıcı Şifre; 123456

Texboxlara veri şu şekilde gelmektedir özel kod başlığı altında bulunan kodları dürbünün sağındaki TextBox32 ye yazarak veriler gelmektedir veya TextBox1 yazarak ve bul butonuna basarak veriler gelmektedir. Exceli açmak için X Aç butonuna basmanız gerekiyor
:) Görselde kırmızı ile belirtmemin sebebi örnek olması açısından bu problem "I" sütununda bulunan tüm tarihler için geçerlidir.

Bu hatadan kaynaklı excelin en sağında bulunan gecikme gün sayısı verisini doğru alamıyorum ve talepleri tarihi yanlış vermesinden dolayı userform üzerinden doğru takip edemiyorum. Çalışma esnasında exceli açmıyorum sadece userform açık kalıyor.

Nerede hata yapıyorum, nerede değişiklik yapmam lazım kısmında düzeltme için kıymetli desteklerinizi talep eder, hayırlı akşamlar ve iyi hafta sonları dilerim.

Saygılarımla,

1664038618448.png

Çözüm
tam kodları kurcalamadım ama bul kodunda ki
HTML:
Kod:
şeklinde değiştirince doğru çalıştı
TextBox9_Change de bu kodu yazmışsınız ama tetiklenmedi
diğer
HTML:
Kod:
kodlarınızı değiştirir denersenizi olur sanırım
tam kodları kurcalamadım ama bul kodunda ki
HTML:
Kod:
şeklinde değiştirince doğru çalıştı
TextBox9_Change de bu kodu yazmışsınız ama tetiklenmedi
diğer
HTML:
Kod:
kodlarınızı değiştirir denersenizi olur sanırım

Çözüm
Konu Sahibi
azraep Üstadım Merhaba,
İşlem tamamdır. Desteğiniz için teşekkür ederim. İyi haftalar dilerim.

Syg,

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri