• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücre renklendirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

metegok

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,

Ekte halil hocamın hazırladığı rapor bulunmaktadır. Raporda yapılasını istediğim destek talebim var.

Raporda yapılmasını istediğim tarihlerde gerçekleşen saatler, hedef teslim saatine eşit/küçükse yeşil hedef teslim saatinden büyük olanların kırmızı olarak, boş olanların açık mavi tonunda renklendirilmesi...

( renklendirme rapor çekilme esnasında yapılırken raporu yavaşlatma olasılığı varsa rapor çekildikten sonrada yapılabilir)

desteklerini talep ederim.

Saygılarımla.

Raporda yapılmasını istediğim tarihlerde gerçekleşen saatler,
1 - hedef teslim saatine eşit/küçükse yeşil
2 - hedef teslim saatinden büyük olanların kırmızı olarak,
3 - boş olanların açık mavi tonunda renklendirilmesi...

3. maddeyi tam anlamadım aslında
hedef teslim saati boşsa:
a) gerçekleşen saatler renkleri ne olacak?​
b) hedef teslim saati rengi ne olacak?​
gerçekleşen saatleri boşsa:
a) gerçekleşen saatler renkleri ne olacak?​
b) hedef teslim saati rengi ne olacak?​

aşağıdaki kod renklendirme fonksiyonu için
sadece geç kalan ve zamanında için 2 renk kullanıldı
fonksiyonu xVeriAl fonksiyonun içine End Sub'ın üstüne eklerseniz veri alındıktan sonra işlem yapar
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
xVeriAl fonksiyonun içinde ekleneceği yer
son:
ADO_RSGrp.Close
ADO_CN.Close
Set ADO_RSGrp = Nothing
Set ADO_CN = Nothing
xRenkli'<<=== buraya eklenecek
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

Son düzenleme:
Konu Sahibi
iyi akşamlar hocam,

dosyaya ekledim hata verdi yapamadım galiba, son düzelttiğiniz dosyayı ekliyorum. yardımcı olabilir misiniz?

boş olan hücreler ve hedef teslim saati olmayanlar için dosyaya görsel renk ekledim. hedef teslim saati boş ve gerçekleşenler varsa ve hedef teslim saati olupta o gün işlem yapılmamışsa.

hedef teslim saatine renk koyma ya gerek yok ama görsel olarak düşündüğünüz varsa sizin yorumunuza bırakıyorum.

2 sorun var
1 - siz renklendirme yordamını - xRenkli yordamını - xVeriAl yordamının içine yazmışsınız
2si ayrı yordamlar iç içe yazamazsınız, birini diğerinin içinden çağırabilirsiniz
ilgili modüldeki kodları silip aşağıdaki kodları yazarak dener misiniz?
HTML:
Kod:
2 - renklendirme yordamı çalışırken son satırı bulmak için ben Alacak Depo yani D sütununu kullanmıştım oysa çalışmanızda o sütun boş galiba en doğru yaklaşım Oran yani J sütunu olacak onu düzelttim

Konu Sahibi
halily hocam, süper çalışıyor. bir tek boş ve tanımsız olan renklendirme hariç. onlar olursa olmazsa da çok önemli değil. çok sağolun teşekkür ederim. hakkınızı helal edin.

renklendirme fonksiyonunu aşağıdaki kodla değiştirip dener misiniz?
HTML:
Kod:

Çözüm
Rica ederim
İyi çalışmalar)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri