• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücre içine karakter ekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Frensiz

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba hocalarım,
Sorunum çok büyük ve bir türlü çözemiyorum.

Şöyle ki A1 hücresinde 75.5 yazıyor ve A1 hücresi üzerindeyiz, imleç rast gele bir yerde iken

Mause ile oynamadan sadece klavyede tek bir tuşa basarak A1 hücresinin içinde 75.5 sayısının sonuna 5 ekleyerek A1’deki sayıyı 75.55 yapmak istiyorum, yani hücre içine yeniden 75.55 yazmadan sadece sayı sonuna bir adet 5 tuşlayarak eklemek istiyorum, klavyede bu işe yarayan bir tuş var mıdır?

Ekli dosyalar

• e331c41c-09f8-4a82-a518-50bd1fb67509.jpg
    e331c41c-09f8-4a82-a518-50bd1fb67509.jpg
    39.3 KB · Gösterim: 4
Tek bir tuş ile çözüm sanmıyorum ama tuş kombinasyonları ile yapılabilir;

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
yukarda yazan makroyu Ctrl+Shift+Q tuşlarına atadık. Sonuç olarak A1 hücresinde yazan verinin sonuna 5 eklendi.

Ekli dosyalar

• test.xlsm
    12.9 KB · Gösterim: 1
  • ekleme.gif
    ekleme.gif
    280.8 KB · Gösterim: 4
Tek bir tuş ile çözüm sanmıyorum ama tuş kombinasyonları ile yapılabilir;

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
yukarda yazan makroyu Ctrl+Shift+Q tuşlarına atadık. Sonuç olarak A1 hücresinde yazan verinin sonuna 5 eklendi.
TEK TUŞ ve "5"e basarak toplam iki hamle olmalı, yine de sağol

Deneyiniz;

Kod:

Ekli dosyalar

• test.xlsm
    15.1 KB · Gösterim: 1
ALTERNATİF,
İlgili sayfanın kod modülüne aşağıdaki kodu yapıştırın, herhangi bir hücreye 5 yada herhangi bir sayı yazın
Kod:

Son düzenleme:
Hücreyi seçince " F2 " tüşüyla düzeltme işiinize yarar mı ?

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri