• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücre formülünde CSE dizi komutu ne zaman göndermeli

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

iskender

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2010 TR
Merhabalar. Gördüğüm bazı formullerde {} parantez aralarında olduğunu gördüm. Çok sonradan bunların dizi formülü (Control+Shift+Enter) CSE ile yapılabildiğini öğrendim. Bu tuş kombinasyonlarını hangi koşullarda ne zaman kullanalıcağını bilemiyorum. Hangi durumlarda kullanılmalı?

Çözüm
Selamlar,

Konu ile ilgili özellikle, SupportMicrosoft'ta oldukça açıklayıcı makale bulabilirsiniz...
örneğin
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

internette de araştırma yaptığınızda çok sayıda Türkçe ve Yabancı kaynak bulabilirsiniz....

Benim, yapacağım açıklama ise, basitçe şu şekilde...
Sonucu hesaplamak için Yardımcı Kolon kullanmaya ihtiyaç hissediyorsanız onun çözümü DİZİ formül gerektirir...

Örnek olarak , aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi, Ahmet'e ait değerlerin En Küçüğünü hesaplamak istiyoruz...
Yardımcı kolona ihtiyacımız var. Yardımcı kolonda Ahmet yazan hücrelerin karşılığına değerini yazdırıp, sonra da Yardımcı kolonun...
Selamlar,

Konu ile ilgili özellikle, SupportMicrosoft'ta oldukça açıklayıcı makale bulabilirsiniz...
örneğin
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

internette de araştırma yaptığınızda çok sayıda Türkçe ve Yabancı kaynak bulabilirsiniz....

Benim, yapacağım açıklama ise, basitçe şu şekilde...
Sonucu hesaplamak için Yardımcı Kolon kullanmaya ihtiyaç hissediyorsanız onun çözümü DİZİ formül gerektirir...

Örnek olarak , aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi, Ahmet'e ait değerlerin En Küçüğünü hesaplamak istiyoruz...
Yardımcı kolona ihtiyacımız var. Yardımcı kolonda Ahmet yazan hücrelerin karşılığına değerini yazdırıp, sonra da Yardımcı kolonun minimumunu hesaplıyoruz.
yardımcı kolon kullanmayalım dersek, DİZİ formül kullanmalıyız...

1629758967719.png

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri