• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücre değerine göre toplam aldırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

seng

Yeni Üye
Aldığı beğeni
94
Excel V
Office 2013 EN
Konu Sahibi
Arkadaşlar herkese merhaba, ekteki dosyada bir formül yazmaya çalışıyorum, hücre değeri 1 ise ve 4.satırda pazar günü veya tanımlanan bayram günleri ise AI hücresine toplam kazanılan günü yazsın istiyorum, nasıl yapabilirim şimdiden teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Yanlış anlamadıysam dosyanızı bu şekilde kullanabilirsiniz.
Hocam emeğinize sağlık ama tek satır yok normalde birden fazla satır var o yüzden o alta yazdığınız formül bana uymuyor. Şöyle olabilir mi , ayram ve haftasonu çalışılan gün diye bir kolon açtım onun üzerinden olur mu?

Belki bu hesaplamayı yan tarafa alıp sonra da bu kolonlar gizlenerek hesaplanabilir.

seng

Sonuç 8 olmaz sizin hesaplamaya göre 7 olur ;
1.01.2022 = 1
2.01.2022 = 2
9.01.2022 = 1
16.01.2022= 1
23.01.2022= 1
30.01.2022= 1

Yardımcı sütun eklemeden ilk dosyanızdaki yapıyı da bozmadan AI8 e aşağıdaki formülü yapıştırıp deneyiniz. Formül dizi formülüdür. Ctrl + Shift +Enter gerektirir.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
seng

Sonuç 8 olmaz sizin hesaplamaya göre 7 olur ;
1.01.2022 = 1
2.01.2022 = 2
9.01.2022 = 1
16.01.2022= 1
23.01.2022= 1
30.01.2022= 1

Yardımcı sütun eklemeden ilk dosyanızdaki yapıyı da bozmadan AI8 e aşağıdaki formülü yapıştırıp deneyiniz. Formül dizi formülüdür. Ctrl + Shift +Enter gerektirir.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Hocam burda bayramı eklemedi, 5 olarak hesapladı.

Konu Sahibi
5. mesajı dikkatlice incelemediniz galiba

Formül dizi formülüdür. Ctrl + Shift +Enter gerektirir.
Hocam burda tek eksik bayramda çalışmış mı ona bakmıyor formülde 1 olunca eklemeli günü bayram günü çalışmıyorsa eklememeli. Şöyle de olabilir, isterseniz ayrı iki kolonda da yapabiliriz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri