• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru https://www.imdb.com/ sitesinden veri alma

ERDALOZ

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
37
Excel V
Office 2016 EN
Konuyu Başlatan
merhaba, sinema platformundan girdiğim film ismine göre; filmin orjinal adının, yönetmeninin, süresinin, yapım yılının, oyuncularının, türünün hatta mümkünse afiş fotosunun gelmesini sağlayabilecek bir veri alma sağlanabilir mi? teşekkürler.

HTML:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ben webte örnek kod buldum düzenleme yaptım fakat sonuç getiremedim olasılıklar arasında IMDb web sayfasının yapısının değişmiş olması da var. Bu durumda, HTML elementlerini bulmak için kullandığımız yöntemler etkisiz kalabilir.Tarayıcınızda bir IMDb film sayfası açın ve sağ tıklayarak "İncele" (veya benzeri bir seçenek) seçeneğini tıklayın.Film adı, rating, süre ve yönetmen gibi bilgileri içeren HTML elementlerini bulun ve etiket yapısını not alın.IMDb'nin HTML yapısına göre değişiklikler yaparak doğru elementleri bulabilirsiniz.

merhaba, sinema platformundan girdiğim film ismine göre; filmin orjinal adının, yönetmeninin, süresinin, yapım yılının, oyuncularının, türünün hatta mümkünse afiş fotosunun gelmesini sağlayabilecek bir veri alma sağlanabilir mi? teşekkürler.
Deneyiniz; afişler hariç film adı yapım yılı ve oyuncuları çekiyor.

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• IMDB.xlsm
    29 KB · Gösterim: 12

Ekli dosyalar

• imdb.gif
    imdb.gif
    1.2 MB · Gösterim: 4

Ekli dosyalar

• imdb.png
    imdb.png
    31.1 KB · Gösterim: 10
Alternatif olarak sinemalar.com dan çekmek için;

Kod:

Ekli dosyalar

• Sinemalar.com.xlsm
    1 MB · Gösterim: 9
Benim yüklediğim dosya da hata vermiyor, acaba siz kodu başka dosya ya yapıştırdığınızda mı hata verdi?
ben direkt sizin dosyanızı indirdim, başka bir bilgisayarda daha deniyeyiyim
Alternatif olarak sinemalar.com dan çekmek için;

Kod:
başka bilgisayarda da aynı hatayı verdi, kod bölümünde sarı işaretli bölge gösteriyor, ekran görüntüsü şöyle
1736926441196.png

Kod:

bu sitedeki film isimlerini, afiş resimlerini alan excel için vba kodundan yararlanabilirsiniz.Kodlar benim olmayıp yapay zeka tarafından üretilmiştir.Üyelerin yararlanması için paylaşılmıştır

Kod:

bu sitedeki film isimlerini, afiş resimlerini alan excel için vba kodundan yararlanabilirsiniz.Kodlar benim olmayıp yapay zeka tarafından üretilmiştir.Üyelerin yararlanması için paylaşılmıştır
rica etsem bu kodu excel dosyasına ekleyebilir misiniz?

Bu kodu kullanmak için: mutlaka referansları eklemelisiniz
Microsoft codec bileşenini yüklemelisiniz
3. party video oynatıcısı olarak indirip kurabilirsiniz.

Excel'de Visual Basic Editor'ü açın (Alt + F11)
Yeni bir modül ekleyin (Insert > Module)
Yukarıdaki kodu yapıştırın

Gerekli referansları ekleyin:
Tools > References
"Microsoft HTML Object Library"yi seçin
"Microsoft XML"i seçin

Kodu çalıştırın (F5)
Kod şunları yapacak:

Web sitesinden film verilerini çeker

Her film için:
Film adını
Poster URL'sini
IMDB puanını
Yılını alır
Verileri Excel'e yazar
Poster resimlerini indirir ve Excel'e ekler

Notlar:
İnternet bağlantınızın olması gerekir
Sitenin yapısı değişirse kod güncellenmelidir
Bazı güvenlik ayarları nedeniyle resim indirme işlemi çalışmayabilir

Güvenlik uyarısı:
Bu tür web scraping işlemleri için sitenin kullanım koşullarını kontrol etmeniz ve yasal sınırlar içinde kalmanız önemlidir.

Geri