• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hisse Senedi Değer Kaybı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

muratkul

Yeni Üye
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhabalar, ekteki tabloda hisse senetlerinin günlük rakamları var, Benim istediğim hücrenin üzerine tıkladığımda bir önceki güne göre %kaç değer kaybetmiş yada % kaç değer kazanmış, böyle bir güncellemeye ihtiyacım var arkadaşlar, yardımcı olmanızı rica ediyorum.

Sayın Alicimri izniyle, biraz süsleme yaptım.

Konu Sahibi
Yüzde oranları niçin tutmuyor acaba.Mesela, D SÜTUNU 11-12.satırlarda 241,20-264,75 olmuş. formüldeki yüzdeye göre %8,90 değişim gösteriyor, 241,20 %8,90=262,66 çıkıyor efendim.

Yuvarlamadan kaynaklanıyor herhalde. Ayrıca hata kontrolleri ekledim. Aşağıdaki gibi deneyin.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Konu Sahibi
yüzdesel oran olarak yine hata veriyor ama sağlık olsun, yine de bir fikir veriyor,
teşekkür ederim.

Oran hesabı değiştirildi.

Çözüm
Küsuratı ne kadar uzatırsanız, doğru sonuca yaklaşırsınız, ancak Excel'in sınırlamasından dolayı 15 haneden sonrasını hesaplamaz.

Alicimri hocam sanırım hesaplama böyle olmalı,
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Patron arkadaş haklı onun kodlarını kullanın, kusura bakmayın, oran orantı hesaplamasını ters yapmışım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri