• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hicri takvimi metneçevirmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ASLAN7410

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
92
Excel V
Office 2021 TR
Konuyu Başlatan
Önceki konu kapatıldığı için yeniden konu açmak zorunda kaldım, konuları birleştirebilirsiniz.

Sayın 52779 rumuzlu destek ekibi arkadaşın aşağıdaki konudaki linkteki 2.mesajında olan aşağıdaki formülü,
benim göndermiş olduğum formata uygun ayarlayabilir misiniz?

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

• Örnek1.xlsx
    14.5 KB · Gösterim: 5
Çözüm
Merhaba.
Sayın 52779 ellerinize sağlık çok teşekkür ediyorum.
Gemici takvimi yapmaya çalışıyordum, sayfayı ilk hazırlarken C ve F kolonları aynı olmuştu, sayfamda makrolarda olduğu için orası öyle kaldı.
D ve E sütunlarındaki bilgileri hücre biçimlendirme ile olmasını istemiyorum, buralarıda LET formülü ile getirilmesini istiyorum.

İstediğimi eski versiyon formüllerle istemiyorum, LET formülü ile yapmanızı istemiştim.
Tamam.
O zaman, verilen formülün dosyanıza göre düzenlenmesi resimdeki gibi olabilir.
1718271650560.png
Soru mesajındaki formülün
Eski versiyonlara yönelik çözümlenmesi resimdeki gibi...

Not :
1 -
C ve F kolonları birbirleriyle AYNI olduğundan nasıl bir biçimlendirme yapılacağını anlamadım. Öylece bıraktım.
2 - Formülleri tek tek yazmıyorum. Çünkü, formüller, soru mesajındaki formülde tanımlanmış parametreler olarak bulunmaktadır.
3 - Eski versiyonlara yönelik olunca her bir hücrede formül bulunacağından, haliyle, dosyanın boyutu da yüksek olmaktadır.
4 - Bir önceki soru mesajında eklemiş olduğum Önemli Dini Günler ile ilgili Excel2021 işlevleriyle hazırlanmış dosya için Eski Versiyonlara yönelik çözüm istenmesi durumunda, yapmayacağımı şimdiden belirteyim. Eski versiyonlar için çözüm istenilirse çözümü makroda arayın (ki makro beni aşacaktır)

1718232630383.png

Ekli dosyalar

• Örnek1_1.xlsx
    336 KB · Gösterim: 3
Merhaba.
Gemici takvimi yapmaya çalışıyordum, sayfayı ilk hazırlarken C ve F kolonları aynı olmuştu, sayfamda makrolarda olduğu için orası öyle kaldı.
D ve E sütunlarındaki bilgileri hücre biçimlendirme ile olmasını istemiyorum, buralarıda LET formülü ile getirilmesini istiyorum.

İstediğimi eski versiyon formüllerle istemiyorum, LET formülü ile yapmanızı istemiştim.

Yazmış olduğunuz LET formülünü benim dosyamdaki verilere göre uyarlamaya çalıştım ancak yapamadım.

LET formülü ile yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba.

Tamam.
O zaman, verilen formülün dosyanıza göre düzenlenmesi resimdeki gibi olabilir.
1718271650560.png

Ekli dosyalar

• Örnek1_2.xlsx
    208.5 KB · Gösterim: 2
Çözüm
Allah razı olsun, çok teşekkürler ellerinize sağlık hayırlı günler diliyorum.

Konu aynı olduğu için aşağıdaki önceki konu ile birleştirebilirsiniz.

Ben teşekkür ediyorum...
Yardımcı olabildiğime çok sevindim...
Hayırlı günler sizlere...

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri