Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Desenize Hocam bu iş beni aşacak, Kolay bir yolu varmı peki. Yada başka bir yoluHunkar50, ilkönce her bilgisayarın HardDisc numarasını girmeniz gerek akabinde hepsi için belirlediğiniz şifreleri girmeniz gerek.
Kolay gelsin.
Private Sub Workbook_Open()
Dim Sifre As String
If CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetDrive("C:\").SerialNumber <> "1. Bilgisayarın HadDisc numarası" Then
Sifre = InputBox("Şifreyi Giriniz:")
If LCase(Sifre) = "aaaaaa" Then Sayfa1.Visible=xlSheetVisible
End If
If CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetDrive("C:\").SerialNumber <> "2. Bilgisayarın HadDisc numarası" Then
Sifre = InputBox("Şifreyi Giriniz:")
If LCase(Sifre) = "bbbbbb" Then Sayfa2.Visible=xlSheetVisible
End If
End Sub
Anladgım kadarıyla ugraşmanın mantıgı yok Hocam . Çok teşekkür ederim.Başka bir alternatif olarak, eğer bahsedilen PC ler kurumsal olarak kullanılıyorsa ve İS oturum açarken her personel "isim.soyisim", "sicilno" yada "tc" gibi benzersiz kullanıcı adı kullanıyorsa bu veriler üzerinden bir sorgulama yapabilirsiniz.
Ancak en nihayetinde bütün kodlar VBE penceresinde görünür olacağı için ve VBA koruması da basit bir işlemle kırılabileceği için bu "her PC" yada "her kullanıcı" için benzersizlik sorgulamasının çok bir hükmü kalmayacaktır. Standart Excel kullanıcılarının çok büyük bir kısmı VBA nın bile ne olduğunu bilmezler ancak işi bilenler 2 dk da kodları açarak dosyayı istedikleri gibi kullanabilirler.
Sayın Hunkar50 sizin ihtiyacınızın ve personelinizin bu konudaki bilgisinin ne olduğunu tam olarak bilemediğim için bahsettiğiniz şekilde çalışmak ne derece doğru olur konusunda bir şey söyleyemeyeceğim. Ben sadece ne ile karşı karşıya olduğunuzu tam olarak bilmeniz için gereken açıklamayı yaptım. Ancak belki fark edilmemiş olabilir diye konunun nereye kadar gidebileceği açısından bir şey daha eklemek istiyorum. Bu yazdıklarımdan sonraki adımda neler olabilir konusunu sizin HAYAL GÜCÜNÜZE bırakıyorum.Anladgım kadarıyla ugraşmanın mantıgı yok Hocam . Çok teşekkür ederim.