• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hedef ara komutunun Makro ile kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

promise899

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhabalar,

Hedef ara komutunu kullanarak c4 hücresini 0 a eşitleyerek B1 hücresini buluyorum.

B1 hücresinde bulunan değer C13 e eşitleniyor. D13 ve E13 değerleri otomatik hesaplanıyor.

B13 - E13 arası hücrelerde yaptığım bu işlemi alt satırlar içinde tekrarlamak istiyorum. (B14-E14, B15-C15...)

Tablonun son satırı ise B ve E kolonlarındaki değerler eşit olunca tamamlanmalı. Yani makro çalıştırdıktan sonra sonuç ekteki 1 nolu resim gibi olmalı.

1.png

Bu işlemi run dugmesine makro atayarak yapmak istiyorum

Aslında işlem oldukça kolay burada videoda gosterdim (yana kopyalayamaya gerek yok tablonun yeri resimdeki gibi olmalı)

not:excel dosyası ektedir.

Ekli dosyalar

• soru1.xlsx
    21.2 KB · Gösterim: 8
Çözüm
Hocam tablonun 3 satır altında olsa yeterli . ubak hocamın bahsettigi gibi sağa alınca cozuldu ancak kodun altında olsa daha iyi olur.
2. madde de bahsedilen durum dediginiz gibi matematiksel olarak dogru hatalı degil yani sadece kullanıcı iki kere tıklayıp makro calismiyor diye dusunebilir olmuyorsa gerek yok ama sonuc olarak dogru. tesekkurler.
dosyanızın son hali ektedir iyi çalışmalar.
Dosyanız ektedir kolay gelsin.

Ekli dosyalar

• Hedef ara.xlsm
    29.6 KB · Gösterim: 7
Dosyanız ektedir kolay gelsin.
Teşekkürler. Makroyu çalıştırdığımda sadece son satırı I13 hücresinden başlamak üzere yazdırıyor. Resimde goruldugu gibi A13 hucresinden baslayarak tablonun 4 satırını da gozukmesini istiyorum aslında. Yan tarafa kopyalanmasına gerek yok.

Yani makronun olusturdugu tablo A13 hucresinde baslayıp E16 veya E17 hucresinde bitmeli (V ve Vnew yaklasık esit olana kadar)

Teşekkürler. Makroyu çalıştırdığımda sadece son satırı I13 hücresinden başlamak üzere yazdırıyor. Resimde goruldugu gibi A13 hucresinden baslayarak tablonun 4 satırını da gozukmesini istiyorum aslında. Yan tarafa kopyalanmasına gerek yok.
dosyanız ektedir.

Ekli dosyalar

• Hedef ara (1).xlsm
    29.8 KB · Gösterim: 7
Hocam VBA kodları sorunsuz bir sekilde çalışıyor. Sadece butona 2 kere tıklayınca tablo bozuluyor. bu duzeltilebilirse kullancı acısından kolaylık olur. Tesekkurler.
İbrahim Görgülü hocam işi halletmiş gerçi bende 2. kez basılmasını önlemek için eklenti yapayım hocamın kodlarına 2. kez basılmaması için
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Sayın İbrahim Görgülü Hocama saygıyla.
Sayın promise899 , hocamın verdiği dosyayı indirip çalıştırdım.
Ancak 2 yada daha fazla çalışmada tablo yapısında herhangi bir bozulma olmadı.
Ayrıca makro kaydedici kodları gereksiz şişirmiş.
Ufak bir sadeleştirme yaptım. Kod İbrahim Görgülü hocamın kodlarıdır. Yeni bir şey eklemedim.
Sadece sadeleştirdim. Yanına da bir iki açıklama yazdım. Buyurun:

PHP:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

teşekkür ederim askan hocam ellerine sağlık, promise899 neden 1 kez kullanılması gerektiğini anlamadım.
Hocam tablo olusturulduktan sonra bulunan bazı degerleri formul ile kullanmak istiyorum ancak videoda goruldugu gibi butonu her calıstırdıgımda alt satırlar siliniyor. Buton calistirildıgında tablo altındaki satırlar silinmesin istiyorum.

iki kere tıklamaktan kastım 10. sn den sonra ikinci tıklayısımda satır sayısı 1 e dusuyor, bu kısım cok onemli degil ustteki durumu cozebilirsek cok islevsel olacak. cevap yazan herkese tesekkur ederim.

not: guncel dosya ektedir.

Ekli dosyalar

• 2.xlsm
    29.6 KB · Gösterim: 3
Hocam tablo olusturulduktan sonra bulunan bazı degerleri formul ile kullanmak istiyorum ancak videoda goruldugu gibi butonu her calıstırdıgımda alt satırlar siliniyor. Buton calistirildıgında tablo altındaki satırlar silinmesin istiyorum.

iki kere tıklamaktan kastım 10. sn den sonra ikinci tıklayısımda satır sayısı 1 e dusuyor, bu kısım cok onemli degil ustteki durumu cozebilirsek cok islevsel olacak. cevap yazan herkese tesekkur ederim.

not: guncel dosya ektedir.
1. Peki bu satırlar sabit bir yerde durmak zorunda mı yoksa hareketli olabilir mi yani oluşan tablonun her zaman 3 satır altında olsa yeterli mi
2.
Tablonun ikinci tıklamada ya da daha sonraki tıklamada değişmesinin sebebi hedef aramaya f7 hücresinde 0,1 ile başlıyorsunuz tablo dolmaya başlayıp hedefler eşleştiği noktada durunca son değer kalıyor orada isterseniz işlem tamamlandıktan sonra bunu da ilk değer olarak atayalım mı ?
3. Sorularınızı sorarken tam olark sorup ekranları ona göre verirseniz daha sağlıklı çözümler oluşur kanaatindeyim.

Cevabınıza göre dosyanızı hazırlayıp ekleyeceğim.

Sayın promise899 eklediğim kodlar hem sadeleştirilmiş hem de açıklama yazılmış kodlar.
O kodları kullanabilirsiniz. İbrahim Görgülü Hocamın kodlarıdır. Sadece makro kaydedici kodları ayıklanmıştır.
Sorduğunuz soru için ise;
"Önceki hesaplamadan kalan veriyi temizliyoruz." kısmında
Range("A13").Resize(sonsat, sonsut).ClearContents satırını silebilirsiniz yada satır başına bir kesme ekleyebilirsiniz.
Böylece önceki hesaplamadan kalanlar silinmez. Ancak bu temizlik yapılmazsa satırlar aşağı doğru uzayıp gidecektir.

Ekleme videoyu şimdi seyrettim.
Sayın promise899 ;
O 3 satırlık formüllerin de olduğu veriyi sağ tarafta bir yere almak problemi çözmez mi?

Buyurunuz:

Ekli dosyalar

• hedef ara.xlsm
    30.3 KB · Gösterim: 6
1. Peki bu satırlar sabit bir yerde durmak zorunda mı yoksa hareketli olabilir mi yani oluşan tablonun her zaman 3 satır altında olsa yeterli mi
2.
Tablonun ikinci tıklamada ya da daha sonraki tıklamada değişmesinin sebebi hedef aramaya f7 hücresinde 0,1 ile başlıyorsunuz tablo dolmaya başlayıp hedefler eşleştiği noktada durunca son değer kalıyor orada isterseniz işlem tamamlandıktan sonra bunu da ilk değer olarak atayalım mı ?
3. Sorularınızı sorarken tam olark sorup ekranları ona göre verirseniz daha sağlıklı çözümler oluşur kanaatindeyim.

Cevabınıza göre dosyanızı hazırlayıp ekleyeceğim.
Hocam tablonun 3 satır altında olsa yeterli . ubak hocamın bahsettigi gibi sağa alınca cozuldu ancak kodun altında olsa daha iyi olur.
2. madde de bahsedilen durum dediginiz gibi matematiksel olarak dogru hatalı degil yani sadece kullanıcı iki kere tıklayıp makro calismiyor diye dusunebilir olmuyorsa gerek yok ama sonuc olarak dogru. tesekkurler.

dosyanızın son hali ektedir iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

• Hedef ara (1).xlsm
    30.3 KB · Gösterim: 7
Çözüm
hocam tablodaki satır sayısı biraz fazla oluyor mevcut dosyayı da ki kodlar yeterli gibi. tesekkurler
50 - 14 + 1 = 37 satır oluşur.
Kodlarda
For i = 14 To 50
satırında 50 sayısını isteğinize göre azaltabilirsiniz.
Mesela For i = 14 To 20 toplamda 7 satır eder.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri