• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hasta takip kitabına hatırlatıcı ekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Nivsiti

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar ben hasta takip kitabı hazırladım. Her bir hasta için ayrı Excel sayfası var. Bu sayfalarda randevu al kısmına ben ileri bir tarih yazacam mesela 12/11/2021 gibi. Ben bu çalışma kitabını
05/11/2021 de falan açtığımda bana uyarı verecek 12/11/2021 de Ali Aydın'a randevu al diye

Çözüm
hocam ben ikinci dosyanızda modül2 nin ikinci kısmındaki if satır=26 yı 100 yaptım. Aşagısaki gibi
satir = satir + 1
If satir = 100 Then BURASI 26 idi
kolon = kolon + 1

Böylelikle tüm köprüleri Ana sayfada ki A Sütununa toplamış oldum.
A3 ten A100 e kadarki hücrelere ad tanımlayarak Hyperlinks adını verdim.
B3 e Linked_cell adını tanımladım sonra birleşik kutu ekleyerek denetim biçimlendirmeden girdi aralığı kısmına Hyperlinks hücre bağlantısına da Linked_cell yazdım.
Sonra birleşik kutuya makro atadan açılan modul kısmına aşagıdaki kodu yapıstırdım.

HyperLink_Index = Range("Linked_cell")
If Range("HyperLinks").Offset(HyperLink_Index - 1, 0).Hyperlinks(1).Name <> "" Then
Range("HyperLinks").Offset(HyperLink_Index...
Bir deneme yaptım. Bir dener misiniz bu şekilde kullanabilir misiniz ? 7 gün kala kod çalışır hergün taki randevu günü aynı güne kadar her açtığınızda çalışır.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Çok tesekkürler hocam allah razı olsun. Ben daha yeni yeni birseyler yapmaya basladım. Bu özellik cok faydalı oldu. Birsey sorsam ben mesela ana sayfa daki butonlarda vaz geçip birleşik kutu falan eklesem ve bu kutuya tekrar köprüler baglasam thiswoorkbooka kod eklemem gerekecek. Sizin yazdıgınız kodlarla birlikte çalısır mı

Çok tesekkürler hocam allah razı olsun. Ben daha yeni yeni birseyler yapmaya basladım. Bu özellik cok faydalı oldu. Birsey sorsam ben mesela ana sayfa daki butonlarda vaz geçip birleşik kutu falan eklesem ve bu kutuya tekrar köprüler baglasam thiswoorkbooka kod eklemem gerekecek. Sizin yazdıgınız kodlarla birlikte çalısır mı
Hocam müsait olunca köprüler için bir kod atayım ona bir bakın yazdığım koddada bir hata var onu düzelterek atayım

tamamdır hocam ama kod çalısıyor gibi yada ben hatayı bilmediğimden
Hata değilde hocam tarih 7 gün kala başlar hergün yani 7 gün boyunca uyarı verir. Taki randevu tarihi geçince o kişinin uyarısını vermez artık (Siz sadece mesela 7 gün kala versin başka zaman vermesin diyorsanız ona göre ayarlanır). Gönderdiğim dosyada da ANASAYFA isminde bir sayfa açar. Her açılışta kendini yeniler yani siz bir sayfa açtığını zaman o sayfanın köprüsünü de görmüş olursunuz. Tüm sayfaların köprüsü gözükür. Ayrıca hersayfanın J2 hücresinede ANASAYFANIN köprüsünü atar.

HTML:
Kod:
Bu kodu kullanın. Diğerinden daha hızlı çalışır !

Konu Sahibi
hocam ben ikinci dosyanızda modül2 nin ikinci kısmındaki if satır=26 yı 100 yaptım. Aşagısaki gibi
satir = satir + 1
kolon = kolon + 1

B3 e Linked_cell adını tanımladım sonra birleşik kutu ekleyerek denetim biçimlendirmeden girdi aralığı kısmına Hyperlinks hücre bağlantısına da Linked_cell yazdım.
Sonra birleşik kutuya makro atadan açılan modul kısmına aşagıdaki kodu yapıstırdım.

If Range("HyperLinks").Offset(HyperLink_Index - 1, 0).Hyperlinks(1).Name <> "" Then
Range("HyperLinks").Offset(HyperLink_Index - 1, 0).Hyperlinks(1).Follow NewWindow:=False, AddHistory:=True
End If

Birleşik kutuda seçtiğim isme gider oldu ancak kaydetip çıktıktan sonra tekrar girdiğimde birleşik kutu kayboluyor.
Amacım ilerde belki Kendi oluşturduğum Ana sayfa 2 yi iptal ederim ve sizin oluşturduğunuz ana sayfayı kullanabilirim.

satir = satir + 1
kolon = kolon + 1

Range("HyperLinks").Offset(HyperLink_Index - 1, 0).Hyperlinks(1).Follow NewWindow:=False, AddHistory:=True
End If

Birleşik kutuda seçtiğim isme gider oldu ancak kaydetip çıktıktan sonra tekrar girdiğimde birleşik kutu kayboluyor.
Amacım ilerde belki Kendi oluşturduğum Ana sayfa 2 yi iptal ederim ve sizin oluşturduğunuz ana sayfayı kullanabilirim.
Hocam o kodda her açılışta ANASAYFA yı siliyor. Kodu şu şekilde kendinize uyarlayıp düzeltin
HTML:
Kod:
tekrar deneyin:

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri