• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Haftalık çalışma programı verilerini puantaj'a koşullu aktarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

DataMaestro

Yeni Üye
Aldığı beğeni
96
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Sayın Uzman Arkadaşlar,

Ekteki örnek çalışmalardan "SHIFT" haftalık çalışma programının yapıldığı, "PUANTAJ" adı üstünde puantajların yapıldığı çalışmalardır.
Yapılan haftalık çalışma programındaki verileri, puantaj çalışmasına belirli koşullar, kurallar ile transfer ederek puantaj tablosunu oluşturmak istiyorum.
Puantaj çalışmasını "PARAMETRE" sayfasında "H" ve "J" kriterleri referans ve koşul olarak alarak, PUANTAJ sayfasındaki açıklamalara göre veri transferini sağlamak istiyorum.
Fazlaca uzmanlık ve tecrübe gerektiren bir istek olmasından dolayı, uzman arkadaşların benim için çok kıymetli olan yardımlarını rica ediyorum.

Saygılarımla,

Çözüm
Dosyaların son hali ektedir.
Bazı ufak değişiklikler ve sayfa koruması eklendi.
Seçilen tarihler arasında güncelleme yapar.
Veri olan günler için parola sorar.
Sayfa parolası:123
Bunu değiştirirseniz kodlarda da değiştirmelisiniz.
Konu Sahibi
Merhaba Arkadaşlar,

Affınıza sığınarak konu üzerinde çalışan var mı? Eğer yoksa ay sonu yaklaşıyor manuel olarak çalışmam lazım...

Saygılarımla,

Ekteki dosyaları aynı klasör içine atın.
Dosya isimlerini ve sayfa isimlerini değiştirmeyin.
Puantaj dosyasını açıp, dönemi seçin.
Sayfa adı kendi değişecektir.
VERİLERİ AL butonuna basın.
Gelen pencerelere başlangıç ve bitiş tarihlerini girin.
Seçilen tarih aralığında ve en fazla 206. satıra kadar (SHIFT dosyasındaki satır sayısına göre) puantajı hazırlar.

Konu Sahibi
Sayın Balta,

Muhteşem bir çalışma oluş. Ellerinize emeğini ve bilginize sağlık.
Shift çalışması haftalık yapılırken, puantaj ise gerçekleşen güne ait verilerden oluşmaktadır.
Dolasıyla veriler puantaja aktarılıken bir gün, gün her seferinde farlı iki tarih aralığı belirleyerek verileri aktarmak gereklidir.
Bunu sağladığınız zaman amacına ulaşan muhteşem bir çalışma olacaktır.

Saygılarımla,

Konu Sahibi
Sayın Balta,

Boş olan hücreler için #BOŞ ifadesi yeni boş hücre olmasını sağlamak mümküm müdür?

Saygılarımla,

Konu Sahibi
Sayın Balta,

Boş olan hücrelere başvurular için #BOŞ ifadesini yazmamasını sağladım.
4. mesajdeki koşulları sağlamak mümkün müdür?

Saygılarımla,

İyi akşamlar arkadaşlar. SHIFT çalışma kitabı parolalı ( şifreli mi ) mı acaba?

Shift çalışması haftalık yapılırken, puantaj ise gerçekleşen güne ait verilerden oluşmaktadır.
Dolasıyla veriler puantaja aktarılıken bir gün, gün her seferinde farlı iki tarih aralığı belirleyerek verileri aktarmak gereklidir.
Nereye, ne yazdığınızda; nerede nasıl olması gerektiğini örneklendirerek anlatırmısınız?

Konu Sahibi
Sayın Balta,

3. mesajdaki çalışmanız gerçekten çok güzel olmuş, ellerinize ve emeğinize sağlık.
Mevcut kodlarınız doğru verileri doğru şekilde almaktadır. Mevcut kodlarınıza sadece bir kaç senaryo daha eklenmesine ihtiyaç vardır.

1-) VERİLER AL Butonuna basılınca açılacak userform ekledim. Buradan seçilecek iki tarih aralığına ait verilerin alınması sağlanmalıdır. (Ben userfor oluşturdum ama, var ise daha basit bir yöntem onu kullanabilirsiniz.)
2-) Puantaj tablosunun 208 satırından itibaren toplam tabloları olacağından makronun kayıt alanını sınırlama getirmek gerekir. (Eğer mümkünse, bu işlemi SIHFT çalışmasının A sütunundaki son dolu hücre sayısı kadar işlem yapmalıdır)

Yukarıdaki iki senaryoyu sağlamanız çok makbule geçecektir.

Saygılarımla,

#3 nolu mesajdaki dosyaları ve açıklamayı yeniledim.
Her 2 dosyayı da tekrar indirin.

Konu Sahibi
Sayın Balta,

Öncelikle konuya gösterdiğiniz ile ve yardımınız için size karşı kendimi her daim müteşekkir (Borçlu) hissediyorum.
Yaptığınız güncellemeyi kullanınca size eksik bilgi vererek yanlış yönlendirdiğim ortaya çıkıyor. Bunun için sizden çok çok özür dilerim.
Çalışmalarınızda size bilgisini aktarmadığım bir çok ayrıntıyı öngürdüğünüz dikkatimden kaçmamıştır. Bunun için size ayrıca şükranlarımı iletirim.
Son güncellemeyi dikkate alarak aşağıdaki koşulları sağlamanız durumunda konu amacına ulaşacaktır.
1-) Puantaj sayfasının A:H aralığına alınan bilgiler için farklı bir buton kullanılmalıdır. Zira bu bilgiler birkez oluşturulacaktır.
2-) Puantaj sayfasının I:AM aralığına günlük alınacak veriler için de farklı bir buton olmalıdır. Bu tabloya veriler günlük olarak alınacak ve geçmiş günlere ait veriler silinmemeli ve korunmalıdır. Her yeni günde eski veriler korunarak yeni güne veriler eklenerek aylık tablo oluşturulacatır.

Saygılarımla,

Konu Sahibi
Sayın Balta,

3-) Bu istek için eğer mümkünse diyerek anlatmaya çalışayım. Bugünü 26.08.2021 olarak kabul edersek puantaj tablosuna 25.08.2021 verilerini alacağız, germiş verilerin yeniden güncellenmemesi için 24.08.2021 tarihinden geriye doğru sütunları sabit bir şifre ile korumak mümkün müdür?
Bu konuyu daha önceden size aktarmadığım için yapmak zorunda olmadığınız belirtmek isterim.

Saygılarımla,

Öncelikle SHIFT dosyasındaki SHIFT sayfasındaki girmiş olduğunuz veriler ay boyunca sabit değil mi?
Yani mesela: 1. kişinin ayın 5.inde iken 1. günün verisinin değiştirilmesi ihtimali var mı?
Cevabınız hayır ise, butona her basmanızda veriyi tekrar almasının ne sakıncası var.
Cevabınız evet ise, puantajın önceden alınan alınan bilgiler sabit kalması durumunda zaten puntajınız hatalı oluşuyor demektir.

1. Sorunuz için;
Puantaj sayfasının A:H aralığına alınan bilgiler için farklı bir buton kullanılmalıdır. Zira bu bilgiler birkez oluşturulacaktır.
Eğer ay içinde personel girişi olursa yada SHIFT dosyasındaki SHIFT sayfasında listede değişiklik olursa ne olacak?
Puantajda İsim listesi eksik kalacak ve puantajda hata olacaktır.
Her defasında isim listesini güncellenmek daha mantıklı değil mi?

2. Sorunuz için;
Puantaj sayfasının I:AM aralığına günlük alınacak veriler için de farklı bir buton olmalıdır. Bu tabloya veriler günlük olarak alınacak ve geçmiş günlere ait veriler silinmemeli ve korunmalıdır. Her yeni günde eski veriler korunarak yeni güne veriler eklenerek aylık tablo oluşturulacatır.
Verileri günlük olarak alırken tarih aralığını hergün 1 artırarak yaptığınızda zaten dediğiniz gibi olmuyor mu?
1. gün 01.01.2021-01.01.2021
2. gün 01.01.2021-02.01.2021
3. gün 01.01.2021-03.01.2021
4. gün 01.01.2021-04.01.2021
5. gün 01.01.2021-05.01.2021....vs. gibi
Liste gün gün dolacaktır zaten.

3. Sorunuz için;
....tarihinden geriye doğru sütunları sabit bir şifre ile korumak mümkün müdür?
Evet kodda ufak bir düzenleme ile sayfa koruması konularak istediğiniz olur.

Yanlış anladığım bir husus var ise izah ederseniz gerekli değişiklikleri yaparız...

Konu Sahibi
Sayın Balta,

5. günde iken 1. güne ait veriler değişebilmektedir. Alınan bir rapor işlenmemiş veya sevhen yapılan hatalar için değişiklikler olmaktadır.
Verilerin günlük işlenerek takibinin yapılması için gün kısıtlaması koyuyoruz. Gerçeklesen güne ait veriler 1 gün gecikme ile puantaj çalışmasına aktarılıyor, daha eski veriler art niyetli değişiklikler için eski verilerin değiştirilmesini engellemek istiyoruz. Her şeye rağmen iyi niyetli hataların geriye düzeltilmesi mümkündür. Ama bu tür durumların kontrol altında olması gerekir.

1. Soru için;
Tamamen haklısınız, size katılıyorum, senaryoyu kurgularken mantık hatası yapmışım.

2. Soru için;
Günlük olarak veri girilmeye çalışıldığında her yeni günü "I" sütununu silerek üzerine yazmaktadır. Ancak, ayın ilk tarihi ile son tarihini yazmamız durumunda veriler tabloya oturmaktadır.

Saygılarımla,

Konu Sahibi
Sayın Balta,

İnşallah başınızda bir sorun yoktur, ALLAH sizlere sıkıntı yüzü göstermesin.
Konunun çözülmesine ramak kalmıştır.
16. mesajdaki koşulların sağlanması durumunda çalışma amacına ulaşacaktır.

Saygılarımla,

İyi dilekleriniz için teşekkürler.
Yoğunluktan konuya bakamadım.
İlk fırsatta ilgileneceğim.

Dosyaların son hali ektedir.
Bazı ufak değişiklikler ve sayfa koruması eklendi.
Seçilen tarihler arasında güncelleme yapar.
Veri olan günler için parola sorar.
Sayfa parolası:123
Bunu değiştirirseniz kodlarda da değiştirmelisiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Günaydın Sayın Balta,

Öncelikle başınızda herhangi bir dert olmadığına sevindiğimi belirteyim. Zira ülkenin bir kısmı yanarken, bir kısmını sel götürürken, kalan kısmıda Covid ile boğuşurken selam verdiğimiz kişiler adına endişelenmemek mümkün olmuyor. ALLAH cümlemizi görünen ve görünmeyen musibetlerden korusun.
Sayfa koruma konusunun amacını size eksik anlatığım ortaya çıkmıştır.
Çalışmayı hazırlayan kişinin sayfa korumasını bilmemesi gerekiyor. Günlük girilen veriler gerçekleşen veriler olduğu için korumaya alınmak zorundadır. Eğer geçmiş tarihlere yönelik bir hata varsa bunu yöneticilerinin bilmesi ve değişiklik için onayını alması gerekir. Sayfa korumasını sadece bir kaç kişi bilecektir.
Olması gereken bugünü 31.08.2021 kabul edersek, puantaj'a alınacak veriler 30.08.2021 tarihine ait olacak, 29.08.2021 tarihi ve öncesi korumaya alınacaktır. Sayfa korumasını bilen kişi ise tablodaki bütün tarihlere ait verileri güncelleyebilmelidir.

Saygılarımla,

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri