excelde aylık çalışma listesini manuel oluşturup, aylık listeden de fazla mesai hesaplaması ve tablosunu oluşturmak istiyorum. Çalışma ektedir. sayfa 1 b2 hücresine tarih girdiğimde diğer satırlara kendi tamamlıyor. İlgili ayın hafta sonlarını farklı renklendiriyor. Sayfa1'deki tabloda 24,16,8 saatlik nöbet yerleri mevcut. Sayfa1'de hangi personelin kaç 24,16 ve 8 saat tuttuğu bilgisi lazım. sayfa 2'de de hangi personelin ayın hangi günü kaç saatlik nöbet yerinde nöbet tuutuğu bilgisini gösteren tablo oluşturmam lazım. aynı gün aynı personelin iki ayrı yerde ismi geçerse hata yazması lazım. Bunun için sayfa2 C3 hücresine "=EĞER((EĞERSAY(Sayfa1!C2:Z2;Sayfa2!B3)>1);"HATA";EĞER(EĞERSAY(Sayfa1!C2:Q2;Sayfa2!B3)>=1;24;EĞER(EĞERSAY(Sayfa1!R2:U2;Sayfa2!B3)>=1;8;EĞER(EĞERSAY(Sayfa1!V2;Sayfa2!B3)>=1;8;EĞER(EĞERSAY(Sayfa1!W2:Z2;Sayfa2!B3)>=1;8;"")))))" formülünü yazdım.
Sayfa1'deki "E" ve "F" nöbet yeri ile ilgili yukarıda formülde kırmızıya boyadığım formül alanına denk gelen kısmı 8 saat olarak hesaplayabiliyorum. ancak şu katkılara ihtiyacım var:
1- E 8/16 ve F 8/16 nöbet yerinde tutulan nöbet hafta içi ise 8 hafta sonu ise 16 yazılmalı
2- sayfa 2 C3 hücresindeki formül düzeltildiğinde, sayfa 23 deki tablonun dikey ve yatay diğer hücrelerin hepsine bu formülü yaymalıyım.
teşekkür eder, yardımlarınızı beklerim.
Sayfa1'deki "E" ve "F" nöbet yeri ile ilgili yukarıda formülde kırmızıya boyadığım formül alanına denk gelen kısmı 8 saat olarak hesaplayabiliyorum. ancak şu katkılara ihtiyacım var:
1- E 8/16 ve F 8/16 nöbet yerinde tutulan nöbet hafta içi ise 8 hafta sonu ise 16 yazılmalı
2- sayfa 2 C3 hücresindeki formül düzeltildiğinde, sayfa 23 deki tablonun dikey ve yatay diğer hücrelerin hepsine bu formülü yaymalıyım.
teşekkür eder, yardımlarınızı beklerim.