• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hafta içi ve sonuna göre fazla mesai hesaplama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

XXL-R

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
excelde aylık çalışma listesini manuel oluşturup, aylık listeden de fazla mesai hesaplaması ve tablosunu oluşturmak istiyorum. Çalışma ektedir. sayfa 1 b2 hücresine tarih girdiğimde diğer satırlara kendi tamamlıyor. İlgili ayın hafta sonlarını farklı renklendiriyor. Sayfa1'deki tabloda 24,16,8 saatlik nöbet yerleri mevcut. Sayfa1'de hangi personelin kaç 24,16 ve 8 saat tuttuğu bilgisi lazım. sayfa 2'de de hangi personelin ayın hangi günü kaç saatlik nöbet yerinde nöbet tuutuğu bilgisini gösteren tablo oluşturmam lazım. aynı gün aynı personelin iki ayrı yerde ismi geçerse hata yazması lazım. Bunun için sayfa2 C3 hücresine "=EĞER((EĞERSAY(Sayfa1!C2:Z2;Sayfa2!B3)>1);"HATA";EĞER(EĞERSAY(Sayfa1!C2:Q2;Sayfa2!B3)>=1;24;EĞER(EĞERSAY(Sayfa1!R2:U2;Sayfa2!B3)>=1;8;EĞER(EĞERSAY(Sayfa1!V2;Sayfa2!B3)>=1;8;EĞER(EĞERSAY(Sayfa1!W2:Z2;Sayfa2!B3)>=1;8;"")))))" formülünü yazdım.
Sayfa1'deki "E" ve "F" nöbet yeri ile ilgili yukarıda formülde kırmızıya boyadığım formül alanına denk gelen kısmı 8 saat olarak hesaplayabiliyorum. ancak şu katkılara ihtiyacım var:
1- E 8/16 ve F 8/16 nöbet yerinde tutulan nöbet hafta içi ise 8 hafta sonu ise 16 yazılmalı
2- sayfa 2 C3 hücresindeki formül düzeltildiğinde, sayfa 23 deki tablonun dikey ve yatay diğer hücrelerin hepsine bu formülü yaymalıyım.
teşekkür eder, yardımlarınızı beklerim.

Ekli dosyalar

• FAZLA MESAİ.xlsx
    25.3 KB · Gösterim: 16
Merhaba
Tablolarda anlamadığım bir konu var.
Sayfa1'de A 24 SAAT ve diğer 24 saatlik nöbet yerlerinde (Q sütununa kadar) çalışanlar, 1 gün çalışıp, 3 gün dinleniyorlar.
Örneğin A1 personel ayın 1'de çalışıp, ayın 5'de işe geliyor.
Ancak, son sıradaki L 8 SAAT'deki 8 saatlik nöbet yerindeki A24 personelde 8 çalıştığı halde aynı dinlenmeyi yapıyor.

Merhaba
Tablolarda anlamadığım bir konu var.
Sayfa1'de A 24 SAAT ve diğer 24 saatlik nöbet yerlerinde (Q sütununa kadar) çalışanlar, 1 gün çalışıp, 3 gün dinleniyorlar.
Örneğin A1 personel ayın 1'de çalışıp, ayın 5'de işe geliyor.
Ancak, son sıradaki L 8 SAAT'deki 8 saatlik nöbet yerindeki A24 personelde 8 çalıştığı halde aynı dinlenmeyi yapıyor.
Tablodaki sayfa A1 manuel yazılacağı için rastgele yazıldı.

Değerleri rastgele değil de oluşacak durumlara uygun örneklerseniz daha çabuk sonuç alırsınız.

[A Sütunu], [B Sütunu], [C Sütunu], [D Sütunu]
PERSONEL, GÖREV YERİ, TARİH, ÇALIŞMA SÜRESİ
Veri Tabanınızı yukardaki gibi düzenlerseniz, diğer iki tablo, formül veya makro ile kolayca oluşur.

[A Sütunu], [B Sütunu], [C Sütunu], [D Sütunu]
PERSONEL, GÖREV YERİ, TARİH, ÇALIŞMA SÜRESİ
Veri Tabanınızı yukardaki gibi düzenlerseniz, diğer iki tablo, formül veya makro ile kolayca oluşur.
o kısımları düzenleyebilirim ama değişebilir. Makro olmadan formülle düzenlenebilir mi? Özellikle hafta sonuna denk gelen satırlar her ay değişeceğinden 16/8 olan nöbet yerlerinin sayfa 2 deki tabloya hafta sonu ise 16, hafta içi ise 8 saat nasıl aktarılacağını öğrenmek istedim. "Eğer ve " formülünü denedim "yanlış" hatası verdi.

Değerleri rastgele değil de oluşacak durumlara uygun örneklerseniz daha çabuk sonuç alırsınız.
A1,A2 ... olarak kodlanan sayfa 1 deki tabloya personel isimleri gelecek. 80 kişiden durumu uygun olanlar. Bu kısım elle manuel yazılacak. Benim için önemli olan görev saatlerinin sayfa 2 ye ve sayfa 1 deki sağdaki tabloya doğru aktaracak bir formül yazabilmek.

Bu foruma göre basit bir soru olmalı.

Formül sorun değil sorun olan dikeyde çalışan bir formülü yatayda kullanmak istemeniz ve bunun kısa yolu yok elle manuel olarak giriş yapmanız gerekir formülü yatay çekerseniz sütun adı değişir satır sayısı değişmez dikey çekerseniz satır sayısı değişir sütun adı değişmez yani uzun bir iş aralıkları sabitleseniz bile elle düzeltmeniz gereken yerler olacaktır ve bu uzun sürecektir.

Formül sorun değil sorun olan dikeyde çalışan bir formülü yatayda kullanmak istemeniz ve bunun kısa yolu yok elle manuel olarak giriş yapmanız gerekir formülü yatay çekerseniz sütun adı değişir satır sayısı değişmez dikey çekerseniz satır sayısı değişir sütun adı değişmez yani uzun bir iş aralıkları sabitleseniz bile elle düzeltmeniz gereken yerler olacaktır ve bu uzun sürecektir.
Evet bununla ilgili de bir ara soru sormuştum. Şöyle yapalım; Siz sadece sayfa 2 deki tabloya bir satıra veya sutuna hangisi kolaysa doğru formülü yazın ben diğerlerini tamamlamaya çalışayım.

veya öneriniz.

Deneyiniz.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-FAZLA MESAİ.xlsx
    24.8 KB · Gösterim: 15
Çözüm
Teşekkürler. Her ay değişiminde hafta sonu değişeceğinden HS olan hücreleri tekrar işlemem gerekecek. EĞER(VE(AJ1="") yerine EĞER(VE(AJ1=HAFTANINGÜNÜ($AJ1;2)>5 mantığında bir formül yazarsak hafta sonunu direk ayıramaz mıyız?

Teşekkürler. Her ay değişiminde hafta sonu değişeceğinden HS olan hücreleri tekrar işlemem gerekecek. EĞER(VE(AJ1="") yerine EĞER(VE(AJ1=HAFTANINGÜNÜ($AJ1;2)>5 mantığında bir formül yazarsak hafta sonunu direk ayıramaz mıyız?
AJ hücresinde ki formül ile tarih değişse de fark etmeyecektir. HS onları otomatik değişecektir

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri