• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü hafta gunleri ulkeye gore degisim

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

gurbetci

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
18
Excel V
Office 365 EN
Konuyu Başlatan
Sevgili forum.

Sayfa 1 de C1 hucresinde 3 tane dil ismi var. onu degistirince D3:ah3 araligindaki hucrelerde gunler dile gore degisiyor. aynisini sayfa 2 de yapabilirmiyim ama sayfa 1deki c1 hucresini takip ederek.
Yardim ederseniz sevinirim
simdiden tesekkurler

Ekli dosyalar

• test tarih.xlsm
    1.3 MB · Gösterim: 5
Çözüm
Hocam ben bu kodlari kullanmak istedigim her sayfaya yazsam veriyide birinci sayfadan alsa olmazmi. benim dosyaya denedim olmadi
Deneyiniz
Kodun çalışmasını istediğiniz sayfa isimlerini targetSheets = Array("sayfa 1", "sayfa 2", "sayfa 3", "sayfa 4") ' Değiştirmek istediğiniz sayfa adlarını ekleyin kısmından düzenleyin
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Deneyiniz
Bu gibi durumlarda kodu birbirinin aynısı sayfalarda aynı işlemleri yapacaksa diğer sayfanın modülüne ekleyiniz.

Ekli dosyalar

• test tarih.xlsm
    1.3 MB · Gösterim: 3
Merhabalar. Aynı kodları sayfa2 ye aktarın. sayfa 1 de bulunan dil seçimi yaptığınız hücreyi de kopyalayıp 2 ye yapıştırın tamamdır.
SNNAY Hocam cevabınızı görmedim. :(

SNNAY hocam. birinci sayfadan degistirince sayfa 2 degisebilirmi. cunku bende 15 sayfa var. amacimda birinci sayfadan degistirince butun sayfalar degissin. yoksa tek tek cok zor oluyor.

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-test tarih.xlsm
    1.9 MB · Gösterim: 1
sadece birinci sayfada C1 hucresinde degisiklik yapinca diger sayfalarin degisme imkani varmi.

Ekli dosyalar

1.9 MB · Gösterim: 2
tam istedigim gibi oldu. yalniz bendeki dosyada degismesi gereken sayfa 12 tane. diger sayfalari etkilermi?

tam istedigim gibi oldu. yalniz bendeki dosyada degismesi gereken sayfa 12 tane. diger sayfalari etkilermi?
Tüm sayfalarınızdaki veriler sayfa 1 ile aynı yerde ise çalışacaktır. Yani 50 sayfa var diyelim ki hepsi sayfa 1 deki gibi hepsinde uygulanır. Ama 50 sayfanın sadece 12 tanesi sayfa 1 deki gibi ise o sayfalara uygulanır

Hocam ben bu kodlari kullanmak istedigim her sayfaya yazsam veriyide birinci sayfadan alsa olmazmi. benim dosyaya denedim olmadi

bu test dosyasinda yeni sayfa ekleyince ve D3:AH3 araliginda olan rakamlari degistiriyor

Deneyiniz
Kodun çalışmasını istediğiniz sayfa isimlerini targetSheets = Array("sayfa 1", "sayfa 2", "sayfa 3", "sayfa 4") ' Değiştirmek istediğiniz sayfa adlarını ekleyin kısmından düzenleyin
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

1.9 MB · Gösterim: 2
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri