• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Güncelleme veya silme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

arslanbey

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba ;
Userform1 girilen verileri güncelleme veya silme nasıl yaparız.
tek buton ile yapmak istiyorum uyarı verdirip "güncellemek istiyorsanız evet silme istiyorsanız hayır" gibi yapabilir miyiz.

Ekli dosyalar

• VerimlilikDosyası 3 Listview.xlsm
    141.2 KB · Gösterim: 12
Çözüm
Sayın hocam dün biraz aceleye gelmişti bu yüzden daha geliştirip düzenledim.

1.Güncellenme için 1,Silme için 2 yaptım.
2.Silinsimi yada güncellensinmi gibi mesaj ekledim hayır tıklayınca iptal edilir.
3.Silinen yada güncellenen sayfa adı ve satır numarası mesaj olarak gelir.
4.Alttaki yeri tamamlayın önceki mesajdaki gibi.Eğer önceki dosyaya göre tamamladıysanız alttakinin altına kopyalayıp yapıştırın.
Hata göremedim varsa yeni konuda yazın bakayım.

C#:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Merhaba,
Güncelleme veya silme işlemi için unicode gerekir,benzersiz bir kayıt id de olabilir.

Userform1'deki Textbox verileri yanlış girildiğinde doğru veriyi girmek için Listview'den veriyi seçip textbox gelen veriyi güncelleyip tekrar kaydetmek istiyorum.
Silme işlemi ise yanlış girilen veriyi Listview'den veriyi seçip textbox gelen veriyi silmek istiyorum.

Ali hocamızın dediği gibi Sayfada benzersiz alan olmadığı için döngü ile yaptım.Bundan dolayı teferruatlıca test edin ve gifi iyi izleyin.

syfD.Cells(sat, "A").Value = Me.ComboBox1.Value
syfD.Cells(sat, "B").Value = Me.TextBox1.Value

Alttaki koddaki yerleri tamamlayın güncelleme için o kadar zaman geçti bunu yaparsınız bence.
Yukardaki güncellenecek hücrelere userformdaki nesnelrın değerleri gelecek ben 2 adet ekledim.

C#:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Ekli dosyalar

133.8 KB · Gösterim: 3
Hocam her zamanki gibi imdadıma yetiştiniz teşekkür ederim.
Birde aynı şekilde hem data sayfasında hem textbox1 hangi sayfanın adı varsa o sayfadanda veri değişmesini sağlayabilirimiyiz.

Rica ederim.

ilk olarak sayfa yapıları aynı olmalı.
ikinci olarak textbox1 dekine gerek yok Listviewdeki seçime göre silinip güncelleniyor.

Teferruatlıca deneyin hata olursa yeni konu açın konu başlık için sorun çözüldü.

Size bir tavsiye olarak konu açarken tam açıklamalı yapın yoksa hiç kimse anlamıyor mesela ilk mesajınızdan birşey anlaşılmaması gibi ve gereksiz mesajlaşmalar uzatıp duruyor abey.

Ekli dosyalar

139.4 KB · Gösterim: 6
Hocam çok teşekkür ederim. sorunum çözülmüştür.

Sayın hocam dün biraz aceleye gelmişti bu yüzden daha geliştirip düzenledim.

1.Güncellenme için 1,Silme için 2 yaptım.
2.Silinsimi yada güncellensinmi gibi mesaj ekledim hayır tıklayınca iptal edilir.
3.Silinen yada güncellenen sayfa adı ve satır numarası mesaj olarak gelir.
4.Alttaki yeri tamamlayın önceki mesajdaki gibi.Eğer önceki dosyaya göre tamamladıysanız alttakinin altına kopyalayıp yapıştırın.
Hata göremedim varsa yeni konuda yazın bakayım.

C#:

Ekli dosyalar

141.6 KB · Gösterim: 3
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri