• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Güncelle komutu güncelliyor ancak silmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ilkay94

Yeni Üye
Aldığı beğeni
9
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba Hocalarım ve Arkadaşlar,

Tüm koşullar çalışıyor örnek dosya ekledim,

ALTKATTREÇETEEKRANI formunda ki güncelle butonuna basınca açılan URETIMSATIRGUNCELLE formunda,

TextBox5
TextBox6
TextBox8
TextBox9

Textboxların içeriğini silip güncelle diyince silmesi gerekiyorken hiçbir tepki vermiyor,

Ancak herhangi bir sayı yazan var ise onu değiştiriyor silmek isteyince silmiyor,

Mesela ALTKATÜRETİMLER sayfasında ki Sıcaklık sütunu için URETIMSATIRGUNCELLE formu TextBox9 da 1 yazıyor ise 5 yaparsam değiştiriyor,

Ancak TextBox9 içerisinde ki sayıyı silersem yani sıcaklığı silmek istersem silmiyor,

Anlam veremedim,

Yardımlarınızı rica ediyorum.

TextBox9 'dan veri alınırken CDbl(TextBox9.Value) kullanılıyor metin kutusu boş iken CDbl hata veriyor ama siz On Error Resume Next kodu ile "hata olsa da devam et" dediğinizden o satırda işlem yapmayıp sonraki kodu çalıştırıyor
TextBox9 boş iken hangi değeri ataması yada hangi işlemi yapması gerekiyor?
CDbl(TextBox5.Value)
CDbl(TextBox6.Value)
CDbl(TextBox8.Value)
CDbl(TextBox9.Value)

Konu Sahibi
TextBox9 'dan veri alınırken CDbl(TextBox9.Value) kullanılıyor metin kutusu boş iken CDbl hata veriyor ama siz On Error Resume Next kodu ile "hata olsa da devam et" dediğinizden o satırda işlem yapmayıp sonraki kodu çalıştırıyor
TextBox9 boş iken hangi değeri ataması yada hangi işlemi yapması gerekiyor?
Merhaba Hocam,

Aynı kodları Reçete oluşturda ve güncellede de kullanıyorum ancak hiç böyle bi hata görmedim,

Ben istiyorum ki textbox içerisini silersem yani textbox boş ise ve güncelle dersem sildiğim textbox içeriğini ALTKATÜRETİMLER de ki gerekli hücrelerden de silsin,

Yani ALTKATÜRETİMLER sayfasında ki Kayıt ıd yi bulup silsin istiyorum.

Konu Sahibi
Merhaba Hocam,

Aynı kodları Reçete oluşturda ve güncellede de kullanıyorum ancak hiç böyle bi hata görmedim,

Ben istiyorum ki textbox içerisini silersem yani textbox boş ise ve güncelle dersem sildiğim textbox içeriğini ALTKATÜRETİMLER de ki gerekli hücrelerden de silsin,

Yani ALTKATÜRETİMLER sayfasında ki Kayıt ıd yi bulup silsin istiyorum.
Aşşağıda ki kodlardan,

CDbl(TextBox5.Value)
CDbl(TextBox6.Value)
CDbl(TextBox8.Value)
CDbl(TextBox9.Value)

CDbl yi mecburen silerek çözüm sağladım şimdilik,

Ancak bu kodlamaları bir çok ekranda kullandım hiç sorun yaşamamıştım,

CDbl yazan Textboxlarda içeriği boş ise eğer ="",

type mismatch hatası veriyor ilk defa gördüm.

bu tür durumlarda aşağıdaki gibi bir yöntemi kullanabilirsiniz
not:denemedim, teorik
HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri