• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Grafikte küçük sayılar yukarıda, büyükler de aşağıda olsun

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

wunss

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
İyi günler dilerim herkese.

Ben excelde grafik yapacağım ama sorun şu:

Sayfadaki sayıların büyük olanları büyük sutuna dönüşüyor, küçük olanları da küçük sutuna.

Oysa ben küçük değerlerin büyük sutunla, büyük degerlerin de küçük sutunla görünmesini istiyorum.

Amacım şu: Sene boyunca 6 deneme sınavı yaptık ve bir öğrenci birinci olduğu deneme grafikte yüksekte görürsün, ellinci olduğu deneme alçakta görünsün istiyorum ama nasıl yapacağım bilemedim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Çözüm
Merhaba bu işlem için diyelim öğrencilerinizin puanları D sütununda olsun D2 : D22 aralığında yazılmış olsun..

Siz E sütununa yani E2 ye alttaki formülü yazıp Aşağı sürükleyerek formülü çoğaltırsanız bu puanları sıralama yapar. Grafiği de D sütunu değilde E sütununa göre yaparsınız.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.
Merhaba bu işlem için diyelim öğrencilerinizin puanları D sütununda olsun D2 : D22 aralığında yazılmış olsun..

Siz E sütununa yani E2 ye alttaki formülü yazıp Aşağı sürükleyerek formülü çoğaltırsanız bu puanları sıralama yapar. Grafiği de D sütunu değilde E sütununa göre yaparsınız.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Yanıt için teşekkür ederim VetExc.

Sanırım sizin yönteminiz sıralama yapmami sağlayacak ama benim elimde zaten sırlamalar var. Ben sıralamaların grafikte dizilimini değiştirmek istiyorum.

Örnek üzerinden anlatacak olursam;

Öğrencimiz Ali denemedeki okul sıramaları şöyle olsun:

1. Denemede okulda 5.
2. Denemede okulda 50.
3. Denemede okulda 75.

Bu sırlamaları grafiğe dönüştürdüğümde en büyük sütun "75" sayısının oluyor ama tam terdini isriyorum. En büyük sütun "5", en küçük sütun da "75" sayısın olsun istiyorum. Bunu grafik ayarlarından yapmanın bir yolu yok mudur?

=toplam sınava giren sayısı-kaçıncı olduğu+1
sınava giren=100
sıralama=5
sonuç=100-5+1=96

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri