• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü grafik ekseni

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Şükrü Özkan

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba,
3 eksenli bir grafik çizdirmek istiyorum. X ekseninde yer alan deney örneklerinin her birisinde 2 tane sütun grafik olmasını istiyorum. Sütunun birinci sıradaki olanı "yığılımlı sütun", ikinci sıradaki "kümelenmiş sütun" olacak. Yani, Sağ taraftaki y ekseni B,C, D, E ve F sütunudaki verilerden oluşarak yığılımlı sütun olacak ve sol taraftaki y ekseni G sütnundaki verilerden oluşarak kümelenmiş sütun olacak. X ekseni ise A sütunundaki verilerden oluşacak. Yardımcı olması için bir tane örnek grafik bir tane de veri setimi içeren excel dosyası gönderiyorum.
Ben istediğime yakın bir grafik çizdirdim fakat bir örneğe ait hem yığılımlı hem de kümelenmiş sütun çizdiremedim, excel bir sütun bir de çizgi olarak birleşik grafikten çizim yapıyor.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim...

Ekli dosyalar

• Embodied Energy-Grafik.xlsx
    16.4 KB · Gösterim: 13
  • Embodied Energy-Şekil.jpg
    Embodied Energy-Şekil.jpg
    460.2 KB · Gösterim: 12
Çözüm
Max değeri 21.285.000, min değeri 2,25 aralığında uç değerlerin bu kadar az örnekleme ile olduğu ve max değeri sadece 1 elemetin tek başına yığının %99'ununu teşkil ettiği bir tabloda yığın grafiği anlam ifade etmeyecektir. Ekli dosyadaki gibi Ee değerinizi ikincil eksen olarak düzenleyip biraz formatlarla oynayarak ayrıştırılmış halde gösterebilirsiniz. Yığın ve kümelenmiş sütun grafiklerin birleştirilmesi yanyana getirilmesi mümkün ancak örneğiniz buna uygun değil mantık olarak.
Max değeri 21.285.000, min değeri 2,25 aralığında uç değerlerin bu kadar az örnekleme ile olduğu ve max değeri sadece 1 elemetin tek başına yığının %99'ununu teşkil ettiği bir tabloda yığın grafiği anlam ifade etmeyecektir. Ekli dosyadaki gibi Ee değerinizi ikincil eksen olarak düzenleyip biraz formatlarla oynayarak ayrıştırılmış halde gösterebilirsiniz. Yığın ve kümelenmiş sütun grafiklerin birleştirilmesi yanyana getirilmesi mümkün ancak örneğiniz buna uygun değil mantık olarak.

Ekli dosyalar

• Grafik_editedatoykan.xlsx
    17.3 KB · Gösterim: 4
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri