• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Soru Giriş Ekranı Öneri Hk.

himmgarip

Excel Dostu
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
869
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba,

Kendimce profesyonel görünümlü bir kullanıcı ekranı yapmaya çalışıyorum. Neredeyse bitti. Bu esnada siz değerli hocaların önerilerini almak istedim.
Eksik bir yer var mı? Şu da olsa iyi olurdu dediğiniz bir alan var mı? Yorumlarınızı için şimdiden teşekkürler.

Bu ekran bizi karşılıyor.

Kullanıcı adı kayıtlı bir kullanıcı adıysa ve kullanıcıya ait resim varsa kullanıcı adını tam yazınca resim geliyor.
Beni hatırla işaretlenirse her oturum açılışında kullanıcı adı şifre yazılı geliyor.
Ben unut ise kullanıcı adı şifre ve resmi sıfırlıyor.
Şifrenin yanındaki "--" işaretine tıklanırsa "oo" oluyor ve şifre görünür oluyor. Tekrar tıklandığında eski haline geliyor ve şifre gizleniyor.
Giriş butonuna basınca Efektli bir şekilde Merhaba Emre gibi kullanıcının kaydettiği isimle yazı geliyor. Sonrasında Ana programa geçiyor.
3 hatalı girişten sonra kullanıcı bloke oluyor.

1680376635422.png

Kayıtlı kullanıcı yoksa yeni kullanıcı eklemek için aşağıdaki ekranı kullanıyorum.

1680377022013.png

Daha önce kayıt olan bir kullanıcı varsa ve şifresini unuttuysa şifremi unuttum ekranından kayıt olurken yazdığı gizli soru ve cevap kontrolü ile yeni şifre belirleyebiliyor.
Eğer şifresini şifre giriş ekranında 3 defa hatalı girerse kullanıcıyı ekranlarda bloke ediyorum. Giriş yapamıyor. Şifre değiştiremiyor. Admin panelinden düzenlenmesi gerekiyor.

1680377305877.png

Son olarak yetkili paneli var. Buradan blokeli kullanıcıların blokesi kaldırılabiliyor. Kullanıcı yetkisi belirleniyor. Kullanıcı ekle sil değiştir işlemleri yapılıyor.

1680377865921.png

Ekli dosyalar

• 1680376535984.png
    1680376535984.png
    20.5 KB · Gösterim: 9
  • 1680377504860.png
    1680377504860.png
    41.9 KB · Gösterim: 10
Mesajım bulunsun :D

Kendi kullandığım bir login ekranı var.
Kullanıcı adına PC username ayarladım.
Pc username ve pc şifresini girerse açılıyor.

Doğrulama işlemini google sheete api ile bağladım.
Kullanıcı adı google sheete yazarsam login oluyor, yoksa hata veriyor vs.

Alternatif doğrulama arıyorum api key sınırları var. Sql var aklımda ama deneyecek platform bulamadım.

Elinize sağlık birkaç görsel rötuş iş görür

Default avatar ile -- kısmına picture formunda göz eklenebilir,

Beni hatırla checkbox olabilir pasif iken unutma prosedürü çağrılabilir

Optionbuton biraz simetrik olarak hizalı değil bir taraf aşağıda duruyor,

Yeni üye kısmı uzaktan kontrol için google sheet sayfasina bağlanıp işlem yaptırılabilir.

Son kullanıcı kayıt açar, bilgileri google shhet aktarılır

Yönetici google sheet üzerinden aktarılan satırda mesela son sütün yetki olsun, yazılirsa doğrulama çekip login olur vs. Vs.

Yeni üye kısmı uzaktan kontrol için google sheet sayfasina bağlanıp işlem yaptırılabilir.

Son kullanıcı kayıt açar, bilgileri google shhet aktarılır

Yönetici google sheet üzerinden aktarılan satırda mesela son sütün yetki olsun, yazılirsa doğrulama çekip login olur vs. Vs.

Sizin dediklerini not aldım. Doğrulama için çok daha farklı fikirler var aklımda. Şu aşamada görsellik ve uygulama içi özelliklere odaklandım.

Görsellik olarak dokunulması gereken birkaç yer var. Ufak tefek hatalar mevcut. Düzeltilecek inşaallah.

Default avatar ile -- kısmına picture formunda göz eklenebilir,

Beni hatırla checkbox olabilir pasif iken unutma prosedürü çağrılabilir

Optionbuton biraz simetrik olarak hizalı değil bir taraf aşağıda duruyor,
"Beni hatırla checkbox olabilir pasif iken unutma prosedürü çağrılabilir"

Buradaki durumu çözemedim bayağı araştırdım. option buttonda bu durum olmuyor galiba. Tıklanınca aktif tekrar tıklanınca pasif olmuyor.

Blokeden kastınız nedir?
1- Excel açıldığında 3 kere yanlış şifre yazıldığında açılış ekranının kapatılması mı?
2- Bu yanlış şifre girişlerinin kaydedilmesi (Excel sayfalarına) ve her Excel açılışında bir daha bu yanlış girişleri kontrol edip 3 defa ise hemen açılış ekranının kapatılması mı? Bu durum için kullanıcı adının doğru şifrenin yanlış olması gerekiyor.
Birincisi için formun üzerine textbox oluşturun, visible özelliğini false ve value özelliğini 0 yapın.
aşağıdaki kodu şifre kontrol kodlarını ekleyerek kullanın
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Animation22.gif

Dogrulama için alternatife açığım. Mümkünsecloud bir sistem ve api sınırlaması olmaması gerekiyor.

Yukarda örnek var.
Domain:BOZKURTPC
User: EMR

Blokeden kastınız nedir?
1- Excel açıldığında 3 kere yanlış şifre yazıldığında açılış ekranının kapatılması mı?
2- Bu yanlış şifre girişlerinin kaydedilmesi (Excel sayfalarına) ve her Excel açılışında bir daha bu yanlış girişleri kontrol edip 3 defa ise hemen açılış ekranının kapatılması mı? Bu durum için kullanıcı adının doğru şifrenin yanlış olması gerekiyor.
Birincisi için formun üzerine textbox oluşturun, visible özelliğini false ve value özelliğini 0 yapın.
aşağıdaki kodu şifre kontrol kodlarını ekleyerek kullanın
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Alicimri hocam kullanıcı 3 yanlış girişte hesabı bloke oluyor. Giriş denemesi yapamıyor. Kullanıcı adını girdiğinde anadosyanin yanındaki dll dosyasından kontrol ediliyor. Bloke varsa giriş iptal. Yoksa devam ediyor.

Userform'un kapatılmasını istemiyor ama 3 yanlış denemeden sonra, işlem yapmamasını istiyorsanız.(deneme yapmamasını) .
Kod:
Bloke etmekten kastınız nedir.

Userform'un kapatılmasını istemiyor ama 3 yanlış denemeden sonra, işlem yapmamasını istiyorsanız.(deneme yapmamasını) .
Kod:
Bloke etmekten kastınız nedir.
Bunları yaptım hocam. Güvenlik için daha ne kadar ileri gidilebilir onu deniyorum. Python ile denemeler yapıyorum. Excel çalışma kitabını paketleyip Python ile çalıştırıyorum. Dll dosyası ile denemeler yapıyorum. Bakalım sonuç ne olacak

Son düzenleme:
Kişisel kanım, Excel'de ilk düzeyde makro bilgisi olan kötü niyetli bir kişi bile ne yaparsanız yapın tüm güvenlik kodlarını aşabilir. Ben bu tip fantezi ile uğraşmadım. Yapacağınız her şey Dosta kilit misali.

Geri