• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Girilen bu tarihler arasında saatler var ve ben bu saatlere bir saat ekleme veya çıkarma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

YkPEmR

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
İki ayrı hücre olacak bu iki ayrı hücreye tarihler girilecek girilen iki tarih arasında saatler olacak. Girilen bu tarihler arasına istediğimiz kadar saat ekleme çıkarma nasıl yapabiliriz. Diyelim A1 hücresine 01.01.2021 yazdım B1 hücresine 25.10.2020 tarihini yazdım. Girilen bu tarihler arasında saatler var ve ben bu saatlere bir saat ekleme veya çıkarma yapmak istiyorum. Nasıl yapabiliriz? Dosyada daha teferruatlı yazdım.

Ekli dosyalar

• saat ekleme ve çıkarma.xls
    1.9 MB · Gösterim: 12
Eklenecek (veya çıkarılacak) saatin hücresini saat formatına çevirip 01:00:00 şeklinde olmasını sağlayın.
Sonrasında da örneğin B4 hücresinin tarihini kontrol ettirerek eklenip eklenmeyeceğini belirtmek için bu formülü kullanın:
Aşağı ve yana çekerek kullanabilirsiniz.

CSS:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

N
Eklenecek (veya çıkarılacak) saatin hücresini saat formatına çevirip 01:00:00 şeklinde olmasını sağlayın.
Sonrasında da örneğin B4 hücresinin tarihini kontrol ettirerek eklenip eklenmeyeceğini belirtmek için bu formülü kullanın:
Aşağı ve yana çekerek kullanabilirsiniz.

CSS:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Neden A4'den başlattınız

Tablonuzun nereye geleceği belli değil. Aşağı, yukarı ve yana çekebilirsiniz.
Tarihlerinizin ve eklenecek saatin olduğu yer tablonuzun yanına aynısını koymaya engel konumda olduğundan örnek olsun diye B4'ten başlattım.

Sn @Gursoy 'un formülünü aşağıdaki şekilde kullanın
Kod:
ve P2 ve N2 hücrelerine Sadece tarih girin

B4'ü değil A4'ü neden sabit tuttunuz tarih başlangıcı A2'den başlıyor ya ondan.

Peki iki ayrı sayfada yapsak mesela. Birinci sayfaya hesaplanmamış değerleri kopyaladığım da diğer başka bir sayfada tarih aralıklarıyla beraber eklenen vakitler yani hesaplanmış sonuçlar 1 ocaktan 31 aralığa kadar listelense.

@YkPEmR sorunuz çözüme ulaştı mı?

Tam değil ne yaZık ki
Dosyanızda Dateden o tarihler arasını filtreleyin sadece filtrelediğiniz tarihler kalsın. sayfada herhangi bir hücreye 01:00 yazın ve onu kopyalayın. sonra filtrelediğiniz saatlerin hepsini seçin özel yapıştırdan özel yapıştır seçenekleri topla yapın seçtiğiniz saatlerin hepsi 1 saat ileri alınır. Bunları yapmak 2 dknızı almaz. Formülle bu kadar veri exceli de çok kasar pc yide.

Dosyanızda Dateden o tarihler arasını filtreleyin sadece filtrelediğiniz tarihler kalsın. sayfada herhangi bir hücreye 01:00 yazın ve onu kopyalayın. sonra filtrelediğiniz saatlerin hepsini seçin özel yapıştırdan özel yapıştır seçenekleri topla yapın seçtiğiniz saatlerin hepsi 1 saat ileri alınır. Bunları yapmak 2 dknızı almaz. Formülle bu kadar veri exceli de çok kasar pc yide.
Bu dediğiniz makro ilede yapılır ve bir butona eklenir abey bu şekilde isteniyorsa.

dosyanız ektedir kolay gelsin... Açıklamaları okumayı unutmayınız.

Ekli dosyalar

• saat ekleme ve çıkarma.xlsm
    699 KB · Gösterim: 3
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri