• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Gezinirken belirli hücreleri atlamak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mesufi

Yeni Üye
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2016 TR
Herkese merhaba.
Hücreler arasında yön tuşlarıyla gezinirken istediğimiz bir hücreyi pas geçebilir miyiz?
Örneğin; A1 HÜCRESİNDEYKEN SAĞ YÖN TUŞUNA BASTIGIMDA C1 HÜCRESİNE GİTMESİNİ İSTİYORUM. B1 HÜCRESİNİ ATLAMASINI İSTİYORUM BUNUN İÇİN NE YAPABİLİRİM. (NOT: B1 HÜCRESİNDE FÖRMÜL VAR VE HÜCRE KORUMASI VAR).

YARDIMINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Çözüm
Herkese merhaba.
Hücreler arasında yön tuşlarıyla gezinirken istediğimiz bir hücreyi pas geçebilir miyiz?
Örneğin; A1 HÜCRESİNDEYKEN SAĞ YÖN TUŞUNA BASTIGIMDA C1 HÜCRESİNE GİTMESİNİ İSTİYORUM. B1 HÜCRESİNİ ATLAMASINI İSTİYORUM BUNUN İÇİN NE YAPABİLİRİM. (NOT: B1 HÜCRESİNDE FÖRMÜL VAR VE HÜCRE KORUMASI VAR).

Selamlar,
Muhtemelen, sorunuzu yanlış anlıyor olabilirim...
B1 de Hücre Koruması Var diyorsunuz...
** Eğer B1 seçili iken Sağ tuş >>> Hücreleri Biçimlendir >>> Koruma >>>Kilitli
seçip Hücre korumasından bahsediyorsanız, Kilitli işaretlediğiniz menüde altta yazan notta, "Eğer sayfa Korumalı değilse, formülleri / hücreyi kilitli yapmanın hiçbir etkisi olmaz"...
Merhaba amacınız formülün gözükmemesi için mi yoksa sadece B i yön tuşlarıyla es geçip direk C1 e mi geçmek istiyorsunuz. Eğer B ye hiç uğramayayım direk C sütununa geçeyim diyorsanız B sütununu gizleyebilirsiniz A1 den direk C1 e geçiş yapar

Aşağıdaki kodu çalıştığınız sayfanın kod bölümüne ekleyiniz.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

Merhaba amacınız formülün gözükmemesi için mi yoksa sadece B i yön tuşlarıyla es geçip direk C1 e mi geçmek istiyorsunuz. Eğer B ye hiç uğramayayım direk C sütununa geçeyim diyorsanız B sütununu gizleyebilirsiniz A1 den direk C1 e geçiş yapar
Amacım b1 hücresini es geçip c1 hücresine geçmek. Hücreyi gizlemem söz konusu değil. hücre içindeki toplamı gösteren sonucu her daim görmem lazım.

Herkese merhaba.

Selamlar,
seçip Hücre korumasından bahsediyorsanız, Kilitli işaretlediğiniz menüde altta yazan notta, "Eğer sayfa Korumalı değilse, formülleri / hücreyi kilitli yapmanın hiçbir etkisi olmaz" şeklinde ibareyi göreceksiniz.
** Dolayısıyla, Sayfayı Korumalı yapmalısınız.

Sayfayı korumalı yaparsanız, gezilebilecek hücrelerin kilitlerinin açılması ve İzinleri ver kısmında, Sadece Kilidi açılmış Hücreleri Seç işaretli olacak şekilde sayfanın korumalı yapılması gerekmekte....

Size fikir vermesi açısından ekteki dokumanı hazırladım incelersiniz...
Burada sadece SARI bölgelerde geçişlere izin vardır... Diğer hücreler seçilememektedir.

1635779407792.png

Ekli dosyalar

Çözüm
Selamlar,
seçip Hücre korumasından bahsediyorsanız, Kilitli işaretlediğiniz menüde altta yazan notta, "Eğer sayfa Korumalı değilse, formülleri / hücreyi kilitli yapmanın hiçbir etkisi olmaz" şeklinde ibareyi göreceksiniz.
** Dolayısıyla, Sayfayı Korumalı yapmalısınız.

Sayfayı korumalı yaparsanız, gezilebilecek hücrelerin kilitlerinin açılması ve İzinleri ver kısmında, Sadece Kilidi açılmış Hücreleri Seç işaretli olacak şekilde sayfanın korumalı yapılması gerekmekte....

Size fikir vermesi açısından ekteki dokumanı hazırladım incelersiniz...
Burada sadece SARI bölgelerde geçişlere izin vardır... Diğer hücreler seçilememektedir.

Ekli dosyayı görüntüle 3654
Tam olarak istediğim buydu çok teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri