• DİKKAT !

    Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Gelir vergisi hesaplaması

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Doruk Paşa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 1,068
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Doruk Paşa

Gold Üye
Katılım
3 Tem 2022
Mesajlar
337
Çözümler
3
Aldığı beğeni
37
Excel V
Office 2010 TR
Gold Bitiş
4 Nisan 2026
Konu Sahibi
Sayın Arkadaşlar Merhaba

1- Bütçe tablosunda şubat ayı ve sonraki aylarda işe başlayacak olan kişilerin gelir vergisi tutarını hesaplamalarını doğru alabilmek adına

2- Yanlış hesaplama yapma sebebi şubat ayı ve sonraki aylarda işe başlayacak kişilerin formülde düzenlenemediği için makro yazılımı ile olabileceği düşüncesiyle;

Formülde hatalı sonuç sebebi ise formülün Bütçe tablosu ile aylar itibariyle vergi muafiyet tablosuna bağlı olarak ocak ayından başlayacak şekilde yazılmış olması oysa şubat ayı ve sonraki aylarda işe başlayan personel için Bütçe sayfası "ayları" ile vergi muafiyeti sayfasındaki aylar Bütçe sayfasındaki "aylar" gelir vergisi hesaplama formülünde aynı olmadığı sebebiyle geçerli olmamaktadır. -Yapılmasını düşündüğüm çözüm; Ocakta başlayan personel için yıl sonuna kadar bir sorun olmadığına göre makro ile şubat ayı ve sonraki aylarda işe başlayacak personelin hangi ayda başlarsa başlasın "vergi muafiyeti" sayfasındaki tablodan ocak ayı sütunundan başlayacak şekilde makro yazılımı ile hesaplama yapmasını sağlayabilirmiyiz.

 
Merhaba,
Ekli dosyayı inceler misiniz?
Edit : Emekli modülünü eklememişim, onu da güncelledim
 
Son düzenleme:
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri
Üst