• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Geçmiş Sınav Sorusu: Hatalı Formül Yazımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

matalsis

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2016 EN
Konu Sahibi
Merhabalar iyi çalışamalar. Bu benim eski büt sorumdu kaldım. Çözümü halen bulamadım.
Soruda her satırda bir tane olsun 1 varsa alındı yazmasını, hepsi 0'sa alınmadı yazmasını istiyorum.
Formülü bulamadım
Şöyle bir kod yazmıştım baştan çalışmadı ben de döngüsüne falan giremedim dolayısıyla.
S4.Cells(2, 8) = Application.WorksheetFunction.IfError(Application.HLookup("1"), S4.Range("A2:G2"), Application.WorksheetFunction.Match("1"), Range("A2:G2"), 0, "Alındı")
Not: Mühendislik 3. sınıfım temel düzey bi soru çok bilmediğim ileri düzey kodlar olmazsa sevinirim
şimdiden çok teşekkür ederim

1677226591154.png

Alternatif
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Genel programlama mantığı ile kodunuzu aşağıdaki gibi düzenledim.
HTML:
Kod:

Merhabalar iyi çalışamalar. Bu benim eski büt sorumdu kaldım. Çözümü halen bulamadım.
Soruda her satırda bir tane olsun 1 varsa alındı yazmasını, hepsi 0'sa alınmadı yazmasını istiyorum.
Formülü bulamadım
Formülle çözüm
H2 hücresine yazın
=EĞER(TOPLA(A2:G2);"Alındı";"Alınmadı")
ve aşağıya doğru kopyalayın.

Eğer 1 sayısı aranacaksa
=EĞER(EĞERSAY(A2:G2;1);"Alındı";"Alınmadı")

Konu Sahibi
HARİKASINIZ. excel forum ne kadar harika bir şeymiş, hocamız söyleyip dururdu onun tavsiyesiyle katılmıştım. Gerçekten elinize sağlık, hangisini çözüm işaretleyeceğimi bilemedim...

Konu Sahibi
Peki hocalarım, sizce benim çözümüm çok mu umutsuzdu :D bu formülle yapılamaz mıydı hlookup ve match fonk ile? şu
HTML:
Kod:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri