• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Formülleri Makroya çevirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ersin Tunca

Yeni Üye
Aldığı beğeni
86
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Sy. Hocalarım ;

C sütunun da yer alan =ÇOKETOPLA(Sayfa1!$P$2:$P$60000;Sayfa1!$A$2:$A$60000;">="&A3;Sayfa1!$A$2:$A$60000;"<="&A3+0,99999) bu formülü makroya çevirmek istiyorum
F2 Makro kaydet ile yapıyorum ama formülleri yine yazıyor formülleri yazmadan direk sonucu getirmesini nasıl yapabilirim. Bunun pratiğini öğrenmem lazım çünkü yaklaşık 10 sayfa kadar değişik formüllerle analiz yapacağım. Teşekkür ederim. Kolay gelsin

1641811795265.png

Çözüm
Merhaba.
Sayfa isimlerinde değişiklikler yaptım. Kodların anlaşılması daha kolay olsun diye.
Bir raporunuzu hazırladım.

İsteğiniz üzerine her kodun ne anlama geldiğini yazdım. Diğer raporları bu kodları kullanarak rahatlıkla hesaplaya bilirsiniz. Anlamadığınız bir yer olursa lütfen sorun.

Faydası olması dileğiyle.

İyi çalışmalar.
Merhaba
Dosya ekleme şansınız var mı?
Ayrıca formülde tam olarak ne yapmak istiyorsunuz onu almadım. ("<="&A3+0,99999 ) bununla neyi hesaplamak istediniz.

Konu Sahibi
Sy. asi_kral ;

hocam dosya ektedir.
sayfa 3 de açıklama yazdım.
kısaca yapmak istediğim şey her hangi bir formülü makroya nasıl çevire bilirim.
teşekkür ederim.

("<="&A3+0,99999 )= Bununla o A sütunun da yer alan tarihin en son saatine göre hesap yapıyor yani 01.01.2021 23:59:59 olarak hesaplıyor.

Konu Sahibi
Sy. asi_kral ;
hocam çalışıyor teşekkür ederim. D ve diğer sütunlara uygulamam için kodda nereleri değiştirmem lazım. yada formülü direk nasıl makro yazarız.

Merhaba
Dosyanızı inceledim, İlk tarih ile son tarih aynı, bu nedenle ETOPLA işlemini de kullana bilirsiniz.

PivotTable da işinizi görecektir.

İllaki VBA diyorsanız Örnek Kod ve açıklaması

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Set S1 = Sheets("Sayfa1") = Sayfa1 i her seferinde yazmayalım diye S1 diye bir veri tanımladık
Dim tp as double = tp adından bir değişken tanımladık ve bunun rasyonel sayı olmasını belirttik virgülden sonra 16 hane
S1.Range("H10:H26") = Koşulun aranacağı sayfa, Farklı sayfalar ise Set S2 gibi başka sayfalarda tanımlana bilir
"="&S1.Cells(3,1) = Koşulu tanımladık. Burada Cells kullandım ki farklı uygulamalar görün diye.

S1.Range("G10:G26") = Toplanacak hücreler.

Kendinize uyarlayabilirsiniz. Uyarlama yapamazsanız uygulama yapacağınız dosyayı eklerseniz yardımcı olmaya çalışırız.

NOT: Eğer toplama işlemi birden fazla yapılacak ise kodları For ... Next döngüsü arasına yazarsanız, İlkini toplar , ikinci koşula geçer sırayla ilerler.

İyi çalışmalar.

Konu Sahibi
Sy. KarıncaZ ;

Hocam yükleme yaptığım dosya ile uygulama yapacağım dosya aynı sadece sayfa1 de ki veriler çok olduğunda yükleme yapamadığım için az miktar bırakarak sildim.

ekli dosya da bulunan sayfa2,sayfa3,sayfa4 de bulunan formülleri koda çevirmeniz veri çok olduğu için çok sıkıntı oluyor. sayfa sayıları analizlere göre 10 adet ten fazla olması planlanıyor. sizden ricam kod kısmında neyin ne görevi gördüğünü açıklar iseniz bende diğer sayfalara uygularım diye tahmin ediyorum .
teşekkür ederim.

Merhaba.
Sayfa isimlerinde değişiklikler yaptım. Kodların anlaşılması daha kolay olsun diye.
Bir raporunuzu hazırladım.

İsteğiniz üzerine her kodun ne anlama geldiğini yazdım. Diğer raporları bu kodları kullanarak rahatlıkla hesaplaya bilirsiniz. Anlamadığınız bir yer olursa lütfen sorun.

Faydası olması dileğiyle.

İyi çalışmalar.

Çözüm
Konu Sahibi
Sy. KarıncaZ ;

Hocam kendime göre uğurladım teşekkür ederim. ama ikin tarih yani ocak ayının son günü 31.01.2021 23:59 tarihine kadar almıyor 30.01.2021 tarihine kadar toplama yapıyor bunun için ne yapmamız lazım teşekkür ederim.

Merhaba.

Dosyada denedim bende 31.01.2021 i topladı. Tarih alanına sadece tarih yazın. Saat yazmayın. Daha doğrusu Filtre olarak belirlenen hücre ile sorguladığı yerdeki biçimler aynı olmalı. Kriter olarak belirlenen tarihlerde saat yok, sorgulama yapılacak alanda saat var, biçimlerden dolayı farklı algılayıp toplama işlemi yapmaya bilir.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Bu SERİAY formülünün VBA daki karşılığı. İlgili ayın B2 hücresindeki ayın son gününü belirliyor.

Gönderdiğim dosyadaki gibi hücre biçimlerine dikkat ederseniz bir sorunlar karşılaşmazsınız.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri