• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Formülleri koda çevirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

İSO1970

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
4
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba değerli üstadlar;
Excell bilgim fazla olmadığı için soruyorum mümkünmü bilmiyorum.

-Örnekteki gibi bir stok çalışmamız var.Belli yerlerde formüller var.
-Stok sayısının tahminen (5000) adet ve özellikle stok hareketinin
tahminen yıl sonuna kadar(15000) adet olacağından dolayı formüllerin bilgisayarı kastığını düşünüyorum.
-İstediğim şu çalışmanın işlevini bozmadan formüllerin yerine kod,makro gibi farklı bir yöntemle bilgisayarın yükünü hafifletebilir miyiz?
-Herhangi bir stok giriş-çıkışı yapacağım zaman STOK LİSTESİ'nden D sütununu kopyalayıp STOK HAREKET LİSTESİ'nde G sütununa yapıştır
olarak sağlıyorum.Formüller sayesinde STOK HAREKET LİSTESİ'ndeki bazı verileri otomatik yazdırıyorum.
-STOK LİSTESİ'nde G ve H sütunlarında
-STOK HAREKET LİSTESİ'nde B,H ve K sütunlarında formül vardır.

-Kod,makro,vba olaylarını hiç bilmediğim için çalışma üzerinde uygulansın diye bir kaç örnekle sizlere sunuyorum.

İlgileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

• STOK TAKİP (2024)-.xlsx
    1.9 MB · Gösterim: 7
Çözüm
"hızlı erişim araç çubuğundaki geri işaretiyle geri gidemiyorum" : Makro kullanıyorsunuz geri alma olayını makroda unutun çalışmaz.
" STOK KODU yerine yani F sütuna denk gelen hücrelere kodu değilde STOK LİSTESİ'ndeki F sütünundaki adetleri getiriyor": düzeltildi
"G sütunundaki hücreyi delete yaptığım zaman sağında ve solundaki otomatik gelen verilerin de silinmesini istiyorum.": B:M sütun aralarını G sütununda delete basıp silerseniz komple boşaltır(siler)
Deneme yapınız. Aksilik olursa haber edersiniz.
Bir deneyin sayfa activate koduna ekledim yani sayfayı her aktif hale getirdiğinizde makro çalışır

Ekli dosyalar

• STOK TAKİP (2024)-.xlsm
    1.9 MB · Gösterim: 6
Bir deneyin sayfa activate koduna ekledim yani sayfayı her aktif hale getirdiğinizde makro çalışır
Hocam ilginize teşekkür ederim.Ama istediğim olmamış galiba ben anlatamadım.STOK LİSTESİ'nden herhangi bir hücreyi kopyalayıp STOK HAREKETLERİ sayfasına yapıştır yaptığım zaman yapıştırılan hücrenin sağında ve solundaki formülle ayarlanmış veriler otomatik gelmesi lazım.
bide böyle bir uyarı veriyor.

Bulunduğu hücreye doğrudan veya dolaylı olarak başvuran bir veya daha fazla döngüsel başvuru var.
Bu durum yanlış hesaplamaya neden olabilir.Bu başvuruları kaldırmayı veya değiştirmeyi ya da förmülleri farklı
hücrelere taşımayı deneyin.

Örneği tekrar inceleyin içinde açıklama yaptım. Bu şekilde kullanabilir misiniz ? Nasıl kullanacağınızı kitap içine yazdım

Ekli dosyalar

1.5 MB · Gösterim: 5
Örneği tekrar inceleyin içinde açıklama yaptım. Bu şekilde kullanabilir misiniz ? Nasıl kullanacağınızı kitap içine yazdım
Hoca teşekkür ederim istediğim olmuş.Bir ricam daha var mümkünse eğer comboboxda stok kalemini seçip enter yaptıktan sonra hızlı erişim araç çubuğundaki geri işaretiyle geri gidemiyorum.Ya da çift tıklattığım G sütunundaki hücreyi delete yaptığım zaman sağında ve solundaki otomatik gelen verilerin de silinmesini istiyorum.

Hoca teşekkür ederim istediğim olmuş.Bir ricam daha var mümkünse eğer comboboxda stok kalemini seçip enter yaptıktan sonra hızlı erişim araç çubuğundaki geri işaretiyle geri gidemiyorum.Ya da çift tıklattığım G sütunundaki hücreyi delete yaptığım zaman sağında ve solundaki otomatik gelen verilerin de silinmesini istiyorum.
Hocam sonradan gördüm bütün stokları ekleyince STOK KODU yerine yani F sütuna denk gelen hücrelere kodu değilde STOK LİSTESİ'ndeki F sütünundaki adetleri getiriyor.Örnek:000008 gibi

Hocam sonradan gördüm bütün stokları ekleyince STOK KODU yerine yani F sütuna denk gelen hücrelere kodu değilde STOK LİSTESİ'ndeki F sütünundaki adetleri getiriyor.Örnek:000008 gibi
Hocam rahatsız ediyorum ama bazı stokların kodu yok ileride oluşturulacak kodu olmayanları boş gösterecek ama ileride kod oluşturulduğunda yine kod sütununa denk gelen hücreye kod yazdırılacak şekilde olsun istiyorum.Daha önceki yazdığım kod yerine adet miktarını getiriyor demiştim belkide kodu olmayanlardan kaynaklanıyor olabilir.

"hızlı erişim araç çubuğundaki geri işaretiyle geri gidemiyorum" : Makro kullanıyorsunuz geri alma olayını makroda unutun çalışmaz.
" STOK KODU yerine yani F sütuna denk gelen hücrelere kodu değilde STOK LİSTESİ'ndeki F sütünundaki adetleri getiriyor": düzeltildi
"G sütunundaki hücreyi delete yaptığım zaman sağında ve solundaki otomatik gelen verilerin de silinmesini istiyorum.": B:M sütun aralarını G sütununda delete basıp silerseniz komple boşaltır(siler)

Ekli dosyalar

1.5 MB · Gösterim: 6
Çözüm
Hocam tam istediğim gibi olmuş çok teşekkür ederim ellerinize sağlık.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri