• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Formüle ikinci şart ekleme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ergün
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 869
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ergün

Yeni Üye
Aldığı beğeni
55
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Herkese kolay gelsin, aşağıdaki formül A8 deki işyerine göre işlem yapmaktadır. Talebim, A8 ve B8 ile KKY DOLAN'!$E$7:$E$727 ile KKY DOLAN'!$H$7:$H$727 eşleştirerek araması gerekmektedir.

Mevcut formül:
=ELEMAN($O$3;ETOPLA('KKY DOLAN'!$E$7:$E$727;$A8;'KKY DOLAN'!CD$7:CD$727)

Yardımlarınızı bekler, kolaylıklar dilerim.

Çözüm
Formülünüzdeki
ETOPLA('KKY DOLAN'!$E$7:$E$727;$A8;'KKY DOLAN'!CD$7:CD$727)
Bir kritere göre toplam alır.
Çok kriter (birden fazla kriter) için bunu ÇOKETOPLA işleviyle yapabilirsiniz.

Bu durumda,
(yanlış anlamıyorsam tabi.. Örnek dosya olmadığından kriterleri görmek mümkün değil.. Örnek dosya deyince de 1-2 MB büyüklüğünde komple dosya gönderin demiyorum tabi ki. Benim yaşlı PC öyle dosyalarda ben çalışamam maalesef diyor.)

formülünüzdeki ETOPLA kısmı aşağıdaki gibi olacaktır.
ÇOKETOPLA('KKY DOLAN'!CD$7:CD$727;'KKY DOLAN'!$E$7:$E$727;$A8;'KKY DOLAN'!$H$7:$H$727;$B8)
Formülünüzdeki
ETOPLA('KKY DOLAN'!$E$7:$E$727;$A8;'KKY DOLAN'!CD$7:CD$727)
Bir kritere göre toplam alır.
Çok kriter (birden fazla kriter) için bunu ÇOKETOPLA işleviyle yapabilirsiniz.

Bu durumda,
(yanlış anlamıyorsam tabi.. Örnek dosya olmadığından kriterleri görmek mümkün değil.. Örnek dosya deyince de 1-2 MB büyüklüğünde komple dosya gönderin demiyorum tabi ki. Benim yaşlı PC öyle dosyalarda ben çalışamam maalesef diyor.)

formülünüzdeki ETOPLA kısmı aşağıdaki gibi olacaktır.
ÇOKETOPLA('KKY DOLAN'!CD$7:CD$727;'KKY DOLAN'!$E$7:$E$727;$A8;'KKY DOLAN'!$H$7:$H$727;$B8)

Çözüm
Konu Sahibi
Günaydın, öncelikle ilginize çok teşekkür ederim.
Formülü uygulayamadım, dosyayı ayıklayarak ekledim. Amaç şudur, "İltisak Hattı Taşımaları" sayfasına seçilen aya göre aylık ve seçilen aya kadar olan kümülatif verileri toplayarak getirtmektir.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri