• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Formülde düzenleme yapılması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ergün

Yeni Üye
Aldığı beğeni
45
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Ekli dosyada "Prs.Liste" sayfasından "Kardo Mevcut" ve "İCMAL" sayfasına =TOPLA.ÇARPIM(--((Prs.Liste!$E$2:$E$5000=$A4)*(Prs.Liste!$F$2:$F$5000=F$2))) formülü ile veri toplatarak getirtiyorum. Ancak "Prs.Liste" sayfasına konulan verilerde üçüncü kelime yarım konuyor, ben o kelimeleri her seferinde tek tek tam yazıyorum. Bunun için ilk iki kelimeyi arattırmak istiyorum.

Yani, Bu formülün =TOPLA.ÇARPIM(--((Prs.Liste!$E$2:$E$5000=$A5)(Prs.Liste!$F$2:$F$5000=F$2))) ile bu formüle =TOPLA.ÇARPIM(--((Prs.Liste!$E$2:$E$5000=$A7)(Prs.Liste!$F$2:$F$5000=C$5))) ilk iki kelimeyi arattırılacak durumda düzenlenmesine ihtiyaç bulunmaktadır.

Ekli dosyalar

Çözüm
Ancak "Prs.Liste" sayfasına konulan verilerde üçüncü kelime yarım konuyor, ben o kelimeleri her seferinde tek tek tam yazıyorum. Bunun için ilk iki kelimeyi arattırmak istiyorum.

sizin sözünüze göre işyeri adlarını iki kelimeye düşürüp prs.liste de de aynısını yaptım
bu işyerlerine göre de üstte belittiniz çalışan alt gruplarının dağılımı yapıldı
hangi işyerinde kaç müdür - şef -makinist varsa ona göre getiriyor.
baştada belirttim sadece iki kolonda formülü düzelttim.
diğerlerini sizin düzeltmeniz gerek
eğer ek kolon istemezseniz benim bilgim bu kadar
umarım başka arkadaşlar yardımcı olurlar
ek kolonlarla lojistik müdürü ve şefi formüllerini düzelttim. eğer böyle isterseniz diğer düzeltmeleri kendiniz uygulayabilirsiniz.
dosyayı boyutundan dolayı ekleyemedim. bağlantı linki HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.
şifresi : excelcozum

Konu Sahibi
Derdimi anlatamadım, =TOPLA.ÇARPIM(--((Prs.Liste!$E$2:$E$5000=$A5)(Prs.Liste!$F$2:$F$5000=F$2))) bu formüle ne kadar örnek Servis müdürü var onu getirtmek istiyorum. sizin formülünüz ilk iki kelimeyi alıp getiriyor

Ancak "Prs.Liste" sayfasına konulan verilerde üçüncü kelime yarım konuyor, ben o kelimeleri her seferinde tek tek tam yazıyorum. Bunun için ilk iki kelimeyi arattırmak istiyorum.

sizin sözünüze göre işyeri adlarını iki kelimeye düşürüp prs.liste de de aynısını yaptım
bu işyerlerine göre de üstte belittiniz çalışan alt gruplarının dağılımı yapıldı
hangi işyerinde kaç müdür - şef -makinist varsa ona göre getiriyor.
baştada belirttim sadece iki kolonda formülü düzelttim.
diğerlerini sizin düzeltmeniz gerek
eğer ek kolon istemezseniz benim bilgim bu kadar
umarım başka arkadaşlar yardımcı olurlar

Ekli dosyalar

• p1.JPG
    p1.JPG
    28.1 KB · Gösterim: 3
  • p2.JPG
    p2.JPG
    19.1 KB · Gösterim: 3
  • p3.JPG
    p3.JPG
    52.9 KB · Gösterim: 3
Çözüm
Konu Sahibi
TEŞEKKÜR EDERİM ELİNİZE SAĞLIK, ben kelimeyi kısaltmak değil, formülle ilk iki kelimeyi toplatmak istedim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri