• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Formülde birleştirme nasıl yapabilirim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yyhy

Yeni Üye
Aldığı beğeni
141
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Aşağıya vermiş olduğum formülleri tek hücre içerisinde birleştirmek istiyorum.
Birinci formülde bulduğu sonucu ikinci formülden çıkarma işlemi yapmasını istiyorum.
Acaba nasıl düzenlemeliyim?
TOPLA.ÇARPIM(('2021'!$Q$2:$Q$5001="KİŞİLERE KARŞI")*('2021'!$W$2:$AX$5001="YAKALANDI"))
TOPLA(AN25:AN35)

KİŞİLERE KARŞI = Q2:Q5001 aralığında
YAKALANDI =W2:AX5001 aralığında ama her sütunda yok şöyle ki W,Z,AC,AF,AI,AL,AO,AR,AU,AX sütunlarında geçmektedir. Yani W sütunu başlangıç ve 2 boş daha sonra Z sütunu..... gibi devam etmektedir.

Şöyle bir formül yaptım ancak sonuç - değerle çıkıyor.
=TOPLA.ÇARPIM(('2021'!$Q$2:$Q$5001="KİŞİLERE KARŞI")*('2021'!$W$2:$AX$5001="YAKALANDI"))-TOPLA(AN25:AN35)

Çözüm
Selamlar,
Dosyanıza göre, yardımcı sütun kullanmadan formüle edilecekse eğer, aşağıdaki gibi bir formül kullanılabilir.

AN19 hücresine,

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

formülünü yazın ve aşağıya doğru kopyalayın.

Burada
$AT$19:$AT$29 : Sabit suçlar listesi olup, DİĞER SUÇLAR ibaresinin AM19 : AM30 aralığında her zaman SON Sırada bulunmayıp, aralarda bulunma ihtimali düşünülerek formüle eklendi. DİĞER SUÇLAR, her zaman SON Sırada (Yani AM30 hücresinde olacaksa $AT$19:$AT$29 yerine $AM$19:$AM$29 olarak da yazılabilir....
Merhaba,

Bir göz atın isterseniz. Üzerinde konuşuruz olmadı...

Konu Sahibi
2021 Sayfasının bir kopyasını aldım Kasten Öldürme Suçunun yakalandı ları haricindekileri sildim sonuç 104 ü buldum. Diğer suçları da 8 olarak buldum.
Yardımcı sütun kullanmadan acaba formülü nasıl yapabiliriz? Sayfamda baya bir bilgi var karmakarışık olsun istemiyorum. Tabloyu size attığım kadarıyla değil size sadece 1 tablo attım sabitler sayfasında görüleceği üzere 5 adet daha tablo ismi ve eklenecek sayfam var. Yardımcı sütun olmadan nasıl yapılabilir?

Selamlar,
Dosyanıza göre, yardımcı sütun kullanmadan formüle edilecekse eğer, aşağıdaki gibi bir formül kullanılabilir.

AN19 hücresine,

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

formülünü yazın ve aşağıya doğru kopyalayın.

Burada
$AT$19:$AT$29 : Sabit suçlar listesi olup, DİĞER SUÇLAR ibaresinin AM19 : AM30 aralığında her zaman SON Sırada bulunmayıp, aralarda bulunma ihtimali düşünülerek formüle eklendi. DİĞER SUÇLAR, her zaman SON Sırada (Yani AM30 hücresinde olacaksa $AT$19:$AT$29 yerine $AM$19:$AM$29 olarak da yazılabilir....

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın 52779 Teşekkür ederim. Formül güzel olmuş.
$AT$19:$AT$29 yerine $AM$19:$AM$29 kullanmak daha mantıklı. Emeğinize sağlık. İhtiyaca cevap verdi.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri