• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Formül sonucu boş olduğu halde hücre dolu görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Vurkan

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
37
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
Arkadaşlar merhaba. Ekli dosyamda 1. DÖNEM isimli sayfaya ÖĞRETMENLER isimli sayfadan dizi formülüyle okulların adını çekiyorum. Değişik ilçelerde okul sayısı farklı olduğundan tabloda okul ismi olan hücrelerin altındaki hücreye "Zümre Başkanı" yazdırmaya çalışıyorum.

Örneğin; B64 hücresindeki ={EĞER(SATIR(C37)>EĞERSAY(İLKOKULLAR!$B$1:$B$5000;ÖĞRETMENLER!$K$2);" ";İNDİS(İLKOKULLAR!C$1:C$5000;KÜÇÜK(EĞER(İLKOKULLAR!$B$1:$B$5000=ÖĞRETMENLER!$K$2;SATIR(B$1:B$5000));SATIR(B37))))} dizi formülü okul olmadığı için hücre boş görünüyor.
B65 hücresine yazdığım; =EĞER(B64="";"";"Zümre Başkanı") formülü boş olması gerekirken B64 hücresinde formül olduğundan Zümre Başkanı olarak görünüyor.

Öğretmenler sayfasındaki K2 hücresi değiştikçe Okul isimlerinin her iki sayfada değişeceği bir kod yasılabilirse daha güzel olmakla birlikte formül yoluyla da çözüme katkı sağlarsanız sevinirim. Saygılar sunuyorum.

Ekli dosyalar

• ZÜMRE TUTANAKLARI v3.xlsm
    250.4 KB · Gösterim: 6
Arkadaşlar affınıza sığınarak ufak bir düzeltme yapayım. 1.DÖNEM isimli sayfada yaptıklarımı 2. DÖNEM ve SENESONU sayfalarına da uyarlayacağımdan;
ÖĞRETMENLER sayfasındaki K2 hücresinden seçim yapılınca ÖĞRETMENLER sayfasındaki İLKOKULLAR sayfasından dizi formülüyle gelen Okul Adları,
1.DÖNEM , 2. DÖNEM ve SENESONU sayfalarına da getirecek bir kod daha kullanışlı olacaktır. Saygılar sunuyorum.

merhabalar
formülünüzde " " kısmı "" olarak değiştirp denermisiniz
b64 e
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Çözüm
Sayın Miraga öneriniz işe yaradı. Teşekkür ediyorum.
Bu dosyamda formülle devam edersem çok uğraşacak gibiyim. Eğer mümkün ise 2. mesajımda dediğim gibi bu işi vba koduyla diğer sayfaları da içerecek şekilde yapabilir miyiz?
Konuyu çözüldü olarak işaretleyip vba bölümüne taşıyalım mı yoksa kod için buradan devam mı edelim? Saygılar.

vba bilgim yok malesef
konu hakkında bilgi sahibi başka üyeler yardımcı olacaktır muhakkak

Arkadaşlar merhaba. Ekli dosyamda 1. DÖNEM isimli sayfaya ÖĞRETMENLER isimli sayfadan dizi formülüyle okulların adını çekiyorum. Değişik ilçelerde okul sayısı farklı olduğundan tabloda okul ismi olan hücrelerin altındaki hücreye "Zümre Başkanı" yazdırmaya çalışıyorum.

Örneğin; B64 hücresindeki ={EĞER(SATIR(C37)>EĞERSAY(İLKOKULLAR!$B$1:$B$5000;ÖĞRETMENLER!$K$2);" ";İNDİS(İLKOKULLAR!C$1:C$5000;KÜÇÜK(EĞER(İLKOKULLAR!$B$1:$B$5000=ÖĞRETMENLER!$K$2;SATIR(B$1:B$5000));SATIR(B37))))} dizi formülü okul olmadığı için hücre boş görünüyor.
B65 hücresine yazdığım; =EĞER(B64="";"";"Zümre Başkanı") formülü boş olması gerekirken B64 hücresinde formül olduğundan Zümre Başkanı olarak görünüyor.

Öğretmenler sayfasındaki K2 hücresi değiştikçe Okul isimlerinin her iki sayfada değişeceği bir kod yasılabilirse daha güzel olmakla birlikte formül yoluyla da çözüme katkı sağlarsanız sevinirim. Saygılar sunuyorum.
Sayın Vurkan çözmeye çalıştığınız problem bir bilgisayar mantığına dayanıyor. Bilgisayar mantığını çok iyi bilirim. Siz B64 hücresini ÇIPLAK GÖZLE boş olarak görüyorsunuz. Ancak o hücrede bir dizi formül girmişsiniz. Oysaki bilgisayar o hücreyi null değer olarak boş görmüyor. Yani o hücreye müdahale edildiği an o hücre null değerden çıkmış olur. Bir kez ara tuşunu kullanıp değil enter tuşuna basmadan çıkmak esc tuşuna basıp çıksanız bile o hücre null değerini kaybeder. Nedir null değer ? Mantık olarak ; bir para fiziken darphanede basıldığında tedavüle sürülene kadar null değerdedir. Tedavüle sürüldüğü an null değerini kaybeder. Bir word veya excel sayfası da aynı mantıktadır.
Dolayısıyla formülünüzü ;
=EĞER(N64="";"";"Zümre Başkanı")
yerine
=EĞER(N64=" ";"";"Zümre Başkanı")
yazın.
Sizin yazdığınız =EĞER(N64="";"";"Zümre Başkanı") null değeri işaret eder. Oysaki =EĞER(N64=" ";"";"Zümre Başkanı") formülü artık o hücrenin bozulduğunu null değerden çıktığını işaret eder.
Yanlış bilgilendirme yaptıysam düzeltilmesini isterim.
Kolay gelsin.

Sayın Kralım verdiğiniz bilgi ve öneriniz işe yaradı. Teşekkür ediyorum.

Deneyiniz

Ekli dosyalar

• DÜZENLENDİ-ZÜMRE TUTANAKLARI v4.xlsm
    251.3 KB · Gösterim: 1
Sayın SNNAY üstadım. Bu dosyada emeğiniz çok büyük. Teşekkür ediyorum. Sayın miraga ve Sayın Kralım üstadların önerileri sorumu cevaplamıştı. Siz tüm dosyaya uyarlamışsınız. Emeğiniz çok büyük. Soruyu çözüldü olarak işaretlemememin sebebi 2. mesajımdaki bu olayı kodlarla yapmanın daha güzel olacağıydı. Elbette dosyayı bu şekilde formüllü hücreleri koruyarak kullanabilirim. Sayın miraga üstadın çözümü ilk olduğu için onu çözüm olarak işaretleyip konuyu kapatıyorum. Sonsuz saygılar.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri