• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru formül ile yazılan değer sorunu

ERDALOZ

Yeni Üye
Aldığı beğeni
43
Excel V
Office 2016 EN
Konu Sahibi
Merhaba, dosya paylaşamıyorum ama örneklerle yazacağım iki sorunum var, bunları nasıl çözebilirim?

1)eğer manuel olarak hücreye 110/1 yazarsam(işlem bölme işlemi değil)
formül bu hücreyi görüyor ve ona bağlı veriyi getiriyor ancak ben formülle bunu göstermek zorundayım =B1(bu hücrede 110 yazılı)&;"/";C1(bu hücrede 1 yazılı)
formül ile bu değerler göründüğü zaman ise veri gelmiyor ve hata veriyor.

2)diğeri de metin ile ilgili sorun, eğer yine manuel olarak hücreye örneğin "VARLIK" ya da "BORÇ" yazarsam buna göre ilgili hücreye VARLIK ya da BORÇ tutarını getiriyor ama formül ile örneğin =IF(B2="AHMET";"VARLIK";"BORÇ") bu metinler gelsin istersem, onlara bağlı tutarlar yine yansımıyor ve hata veriyor.

Teşekkürler.

Konu Sahibi
Merhaba, dosya paylaşamıyorum ama örneklerle yazacağım iki sorunum var, bunları nasıl çözebilirim?

1)eğer manuel olarak hücreye 110/1 yazarsam(işlem bölme işlemi değil)
formül bu hücreyi görüyor ve ona bağlı veriyi getiriyor ancak ben formülle bunu göstermek zorundayım =B1(bu hücrede 110 yazılı)&;"/";C1(bu hücrede 1 yazılı)
formül ile bu değerler göründüğü zaman ise veri gelmiyor ve hata veriyor.

2)diğeri de metin ile ilgili sorun, eğer yine manuel olarak hücreye örneğin "VARLIK" ya da "BORÇ" yazarsam buna göre ilgili hücreye VARLIK ya da BORÇ tutarını getiriyor ama formül ile örneğin =IF(B2="AHMET";"VARLIK";"BORÇ") bu metinler gelsin istersem, onlara bağlı tutarlar yine yansımıyor ve hata veriyor.

Teşekkürler.
yukarı yazarken formülü hatalı yazmışım yani dosyama hatalı formül girmiyorum. =B1&"/"&C1

Konu Sahibi
ben sorularınızı anlayamadım...
A1 hücresine=110/1 ya da "varlık" kelimesi yazarsam bunlara karşılık gelen değerleri(bu değerler başka çalışma sayfasında bulunuyor) istediğim hücrede gösterebiliyorum ancak A1 hücresine 110/1 birleştirme fonksiyonu ile ya da "varlık" kelimesini şarta bağlı formül ile yazdırırsam, bunlara karşılık gelen değerlerini getirtemiyorum, #N/A hatası veriyor.

Teşekkürler.

A1 hücresine=110/1 ya da "varlık" kelimesi yazarsam bunlara karşılık gelen değerleri(bu değerler başka çalışma sayfasında bulunuyor) istediğim hücrede gösterebiliyorum ancak A1 hücresine 110/1 birleştirme fonksiyonu ile ya da "varlık" kelimesini şarta bağlı formül ile yazdırırsam, bunlara karşılık gelen değerlerini getirtemiyorum, #N/A hatası veriyor.

Teşekkürler.
=B1(bu hücrede 110 yazılı)&;"/";C1(bu hücrede 1 yazılı) burada hata var doğrusu aşağıdakki gibi şekilde olacak
=B1&"/"&C1 siz üstte araya ; koymuşşsunuz.

Manuel "Varlık" yazdığında hücrede " işareti gözüküyor mu. Tırnak işareti olmadan sadece Varlık yazacaksınız. ya da formülün içine
=EĞER(B2="AHMET";""VARLIK"";""BORÇ"") bu şekilde bir çift tırnak daha ekleyiniz. deneyip dönüş yapınız.

Konu Sahibi
=B1(bu hücrede 110 yazılı)&;"/";C1(bu hücrede 1 yazılı) burada hata var doğrusu aşağıdakki gibi şekilde olacak
=B1&"/"&C1 siz üstte araya ; koymuşşsunuz.

Manuel "Varlık" yazdığında hücrede " işareti gözüküyor mu. Tırnak işareti olmadan sadece Varlık yazacaksınız. ya da formülün içine
=EĞER(B2="AHMET";""VARLIK"";""BORÇ"") bu şekilde bir çift tırnak daha ekleyiniz. deneyip dönüş yapınız.
ben buraya yazarken hatalı yazdım, formüller doğru, tekrar kontrol ettim, formülsüz yazınca değerler yada metinler geliyor ama formülle yazdığım zaman gelmiyor. formül ile birlikte sanırım metin yazan hücreleri metin olarak görmüyor, saysal değer yazan hücreyi de sayısal olarak görmüyor. formül uyguladığım hücreleri metin olarak ve sayısal olarak göstermek için uygulabileceğim formül var mı?

Geri