• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü formül ile veri çekerken

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tiranxxx

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
7
Excel V
Office 2016 TR
Konuyu Başlatan
Otomasyon diye bir dosyam var tev hesabı diye bir sheetim var ve bu formülle ihracat sheetinden bilgi çekiyor.ancak ben otomasyon dosyasına makro ile ihracat sheeti diye bir bir sheet koyduruyorum makro ile koydurmadn önce bu ihracat sheetini silliyorum amacım yeni gelen ihracat sheetinden verileri çeksin diye..Ancak tev hesabı hala eski ihracat sheetinden verileri almaya çalışıyor bunu nasıl çözebilirim dostlar.

Çözüm
Ekli dosyayı görüntüle 32267
hocam tamam mevcut sheetleri silip yenisini ekliyor ancak formüllü yerler yeni sheetten veri almıyor hala
Hocam sorunu anladım. Excelde formülde o sayfa var. Sayfa silinince formül referans noktası bulamıyor. Bunun için formülleri değiştirmemiz gerek. Sayfalarınızda sadece ilk satırdaki formülleri her sütun için manuel değiştirip daha sonra aşağıya doğru çekerseniz işiniz hallolur. Formülleri dolaylı formülü ile yazacağız. sayfa ismini manuel olarak ihracat veya ithalat yapacağız.
Örneğin =ihracat!B1 formülü yerine =DOLAYLI("ihracat!B"&SATIR(B1)) formülü yazmamız gerek. ilk satıralara bunu yazıp aşağıya doğru çekiniz.Diğer sütunlar için de ilk satırda B harfini değiştirip hangi sütundan veri alınacaksa o...
Sorununuzu anlamaya çalışalım:
  1. Otomasyon dosyanızda bir TEV Hesabı adında bir sheet var.
  2. İhracat sheeti makro ile otomasyon dosyanıza ekleniyor.
  3. Önceki ihracat sheetini sildikten sonra yeni ihracat sheetinin verilerini almak istiyorsunuz, ancak TEV Hesabı hâlâ eski ihracat sheetinden verileri almaya devam ediyor.
Bu durumda, muhtemelen veri bağlantıları veya formüller eski ihracat sheetine bağlı kalmış ve yeni gelen sheet'in verilerini almıyor olabilir

On Error Resume Next
Sheets("İhracat_2024").Delete
On Error GoTo 0

Sheets.Add(After:=Sheets(Sheets.Count)).Name = "İhracat_2024"
Sheets("TEV Hesabı").Calculate

Bu şekilde makro, eski sheet silindikten sonra yeni sheet eklenir ve bağlantılar doğru şekilde güncellenir.

Formülleriniz, özellikle YATAYARA,INDIS, KAÇINCI gibi fonksiyonlar, belirli bir sheet adı üzerinden veri çekiyor olabilir. Yeni ihracat sheetini ekledikten sonra, bu formüllerin eski sheet'e bağlı olup olmadığını kontrol edin. Eğer formülde eski sheet adı geçiyorsa, bu formülleri yeni sheet adıyla güncellemeniz gerekebilir.

Yani : Yeni sheet’in adı ne ise, formülde 'İhracat_2024' kısmını yeni sheet adıyla değiştirin.

Excel’de veri bağlantıları bazen eski sheet’i referans alır. Eğer formül değil de bir veri bağlantısı varsa, bunu kontrol edip yeni sheet ile güncelleyebilirsiniz.

Eğer formüllerinizde sheet adı kullanıyorsanız, sheet adını dinamik hale getirebilirsiniz. Bu, sheet adının değişmesi durumunda verilerin doğru şekilde çekilmesini sağlar.
  1. Formülleri kontrol edip eski sheet ismini güncelleyin.
  2. Makronuzun sheet ekleme ve silme işlemi sonrası bağlantıları güncellediğinden emin olun.
  3. Verilerin doğru sheet’ten çekilmesini sağlamak için bağlantıları yeniden düzenleyin.

Bu şeklde çözüm bulmak zor olabilir.Örnek dosya eklerseniz yardımcı olan çıkacaktır.

Merhaba,
ekte size bahsetiğim excel ve makrosu ve açıklama sheeti var bir bakabilir misiniz siz yapabilir misiniz?

Ekli dosyalar

• otomasyon.xlsm
    1.8 MB · Gösterim: 8
emeğiniz için teşekkür ederim makro verdiğim path yollarını tıklama yapmıyor.siz sadece otomasyon dosyasını mı sildiriyorusnuz makronu başında eğer öyleyse ben de manuel olarak silebilirim

sanırım benim verilerimde bir sıkıntı var net cevabı yazıcam

emeğiniz için teşekkür ederim makro verdiğim path yollarını tıklama yapmıyor.siz sadece otomasyon dosyasını mı sildiriyorusnuz makronu başında eğer öyleyse ben de manuel olarak silebilirim

1739456999040.png
hocam tamam mevcut sheetleri silip yenisini ekliyor ancak formüllü yerler yeni sheetten veri almıyor hala

Ekli dosyayı görüntüle 32267
Hocam sorunu anladım. Excelde formülde o sayfa var. Sayfa silinince formül referans noktası bulamıyor. Bunun için formülleri değiştirmemiz gerek. Sayfalarınızda sadece ilk satırdaki formülleri her sütun için manuel değiştirip daha sonra aşağıya doğru çekerseniz işiniz hallolur. Formülleri dolaylı formülü ile yazacağız. sayfa ismini manuel olarak ihracat veya ithalat yapacağız.
Örneğin =ihracat!B1 formülü yerine =DOLAYLI("ihracat!B"&SATIR(B1)) formülü yazmamız gerek. ilk satıralara bunu yazıp aşağıya doğru çekiniz.Diğer sütunlar için de ilk satırda B harfini değiştirip hangi sütundan veri alınacaksa o sütunu yazınız.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri