• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Formül düzenlemesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ergün

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
42
Excel V
Office 2010 TR
Konuyu Başlatan
Herkese kolay gelsin. Ekli dosyanın BV7 hücresinde dizi formülü var çalışıyor. (Formül:=TOPLA(EĞER(MOD(SÜTUN(C7:BJ7)-SÜTUN(C7);3)=0;C7:BJ7))) . Aynı dosyanın BZ hücresinde dizi olmayan formül var (=TOPLA.ÇARPIM((MOD(SÜTUN(C7:$BJ7)-SÜTUN(C7);3)=0)*(C7:$BJ7))) bu formül ekli dosyada çalışmıyor, birbaşka dosyada hücrel özellikleri aynı olan orada çalışıyor. Ancak ekli dosyada çalışmıyor. Nedenini anlamakta zorlandım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

• Formül Düzenleme dosyası.xlsx
    144.6 KB · Gösterim: 9
Sayın Ergün,
Çalışıyor dediğiniz dosyada C7 ile BJ7 arasında #DEĞER! hata uyarıları var mı ? Çalışmıyor dediğiniz dosyada var çünkü. Eğer varsa o çalışmıyor dediğiniz formül #DEĞER! hata uyarıları yüzündendir. Karşılaştırma yapınız. Lütfen dönüş yapınız.

Çalışıyor dediğim dosyada C7 ile BJ7 arasında #DEĞER! hata uyarıları yoktur. Çalışmıyor dediğim ekli dosyada #DEĞER! hangi hücrede, bende görünmüyor da

6 ncı sırada M harfinin hepsinin altında #DEĞER! hata uyarısı var.

Çözüm
Üstadım senin bahsettiğin sütunlarda formül var, eklediğim dosyada formülün yolu olmadığı için değer gösterebilir. Canlı dosyada formül

Formül EĞER sorununu çözdüm, ilgilenenlere teşekkür ederim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri