• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü FormListe ye değişkene göre sayfadan veri çekme ve veri gönderme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Hayırlı geceler herkese bir ricam olacak kıymetli üstat hocalarımdan.
Ben epey yol aldım gibi ama bir yerden sonra tıkandım.
Sorunum şöyle:

FormListe' de
TextBox2 de seçilen veri (Aynı zamanda Sayfa Adı) ilgili sayfanın istenen verilerini Listwiew 'e GETİR butonu ile çeksin.
TextBox2 ' deki seçili veri (Sayfa Adı) hangisi ise kaydet dediğimizde ilgili sayfanın ilgili yerlerine kayıt yapsın
TextBox2 ile görünen veri ile Listwiew' de görünüyorken. Yazdır dediğimizde. ilgili sayfayı aynı zamanda Yazdır sayfasına geçici olarak ekletip yazdırılsın.

Yani;
FormListeden GenelListe sayfasındaki işlemleri yapıyoruz ve TextBox2 ile örneğin A01A sayfasına yada A05A sayfasına ilgili verileri kaydediyoruz. umarım anlatabildim.

NOT: sayfalarda formüllü işlemler var bilginize.

Çözüm
Sayın hocam.
Alttaki gibi yapın ve kw bunları silin koddai k dan önceki boşlukta silinecek zaten sayfada format yapmışsınız kw olayından dolayı formül hata veriyor."000.000" böyle olacak yani.
Ayrıca A01A sayfasında Tablo kullanmışsınız diğerlerinde normal.
Bundan dolayı a = syf.Range("A:A").Find("*", , xlValues, 1, , xlPrevious).Row + 1 ile son satır no buldurdum.
İşin özeti her sayfayı A01A gibi yapın yada dediğim sayfayı diğerleri gibi yapıp kod ayarlayın.
Sayfa koruması varsada koddaki şifre olan yerleri aktif yapıp 123 yerlerine şifrenizi yazın.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Sizede.Resimdeki gibi yaptım getirme olayını.

Sayfa araması 5 den başlattım bundan dolayı sayfa adlarını dosyanızdaki gibi devam edin.

1729198317810.png

Sayın hocam örnek eklerken 1.olarak exceli gizleme kodlarını pasif edin ikinci olarak sayfa koruma varsa ya kaldırın yada yazın.
Neyse resimdeki gibi olacak şifre yazan yere şifrenizi gireceksiniz ben deneyemedim.

Aynı mantıkla sayfa önizleme olayını yapabilirsiniz

1729199375068.png

Konu Sahibi
Hocam getirme olayı tamam ama kayıt yapmıyor.
Kaydet deyince kayıt yapıldı diyor fakat sayfaya kaydetmiyor.
Gizleme kontrollerini de açtım bu arada galiba gizleme olunca veri aktarmalarda sıkıntı oluyor galiba.

Hocam getirme olayı tamam ama kayıt yapmıyor.
Kaydet deyince kayıt yapıldı diyor fakat sayfaya kaydetmiyor.
Gizleme kontrollerini de açtım bu arada galiba gizleme olunca veri aktarmalarda sıkıntı oluyor galiba.
SSayfa korumalarınıda kaldırın yada safya şifresini yazın koda ekleyelim.Akşam yqda haftasonu bakabilirim.

Kaydetme yapıyor.
A kodunuzdaki son satır no bulma A sütunundan yapışsınız ve 6o ıncı satıra kadar rakamlar eklemişsiniz bundan dolayı en alt satıra bakın kaydedince ve kodu ayarlayıp eklerim.

3.Mesajdaki kaydet kodunu alttaki gibi yapın.
Son satır No b sütunundan aldırdım ve textboxları temizletmek için Textbox2 yi temizletme kodu eklemeyin çünkü temizlenince listview boş geliyor aramadan dolayı.

HTML:
C++:

Konu Sahibi
Hocam kayıt işlemi tamam fakat bir fazlalık kod var bir yerde.
G ve H sütunlarının yani kırmızı alanın değerleri (Kodlar) siliniyor. Bu kısmın Form alanındaki karşılığını yanlışlıkla ekledim galiba ve yerini bulamadım. Deneme yanılma yöntemini denedim bulamadım. Bir bakabilirmisiniz.

Resime baktım Hafta olan sütundaki rakamları silmişsiniz heralde ekledikçe o sütunada eklenecek.
Dosyayı yarın incelerim belki hata dediğim sütunda sayı olmamasındandır yani 4 yazın bir ne olacak.

Ayrıca resimdeki gibi Hafta sütununa sayılar kod ile eklenecekse en mantıklısı koddaki son satır no bulma hafta yazan sütundan yapılmalı.

Konu Sahibi
Hocam dün gece baya uğraştım kodlara hasar vermesini galiba kurtardım derken bu defada kaydet devre dışı kaldı.
Son hali ekte bir bakabilirmisiniz?

Sayın hocam.
1.Alttaki kodda Call UserForm_Initialize buna gerek yok ben tek tırnakla pasif yapmıştım siz tekrar aktif yapmışsınız tek tırnağı kaldırıp.
2.syf.Unprotect "Þifre" ve syf.Protect "sifre" gibi yazmışsınız ben size şifre yerine gerçek şifrenizi yazın demiştim ve syf.Protect 123 gibi yazınca hata veriyor çünkü şifre 123 değil galiba mesela A01A sayfasının.

Şifreyi yazın dediğim sayfanın.

HTML:
C#:

Sayın hocam.
Alttaki gibi yapın ve kw bunları silin koddai k dan önceki boşlukta silinecek zaten sayfada format yapmışsınız kw olayından dolayı formül hata veriyor."000.000" böyle olacak yani.
Ayrıca A01A sayfasında Tablo kullanmışsınız diğerlerinde normal.
Bundan dolayı a = syf.Range("A:A").Find("*", , xlValues, 1, , xlPrevious).Row + 1 ile son satır no buldurdum.
İşin özeti her sayfayı A01A gibi yapın yada dediğim sayfayı diğerleri gibi yapıp kod ayarlayın.
Sayfa koruması varsada koddaki şifre olan yerleri aktif yapıp 123 yerlerine şifrenizi yazın.

HTML:
C#:

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam sıfırdan yeni bir excel e yazıcam formüllerde karışıklıklar olmuş, bir kısmıda tablo yaptım sanırım ondan kaynaklı. Umarım bu gece bitirebilirsem sabah olası çıkabilecek hata yada eksiklik olursa yazarım.

Hocam sıfırdan yeni bir excel e yazıcam formüllerde karışıklıklar olmuş, bir kısmıda tablo yaptım sanırım ondan kaynaklı. Umarım bu gece bitirebilirsem sabah olası çıkabilecek hata yada eksiklik olursa yazarım.
Tamam.Konuyu kilityorum son verdiğim çalışıyor.
Kolay gelsin hocam.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri