• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü formdan veri girişinde gün sıralama sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Discreum

Yeni Üye
Aldığı beğeni
36
Excel V
Office 2019 TR
HTML:
CoffeeScript:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da üye ol.

üstadlarım kodlamada herhangi bir sıkıntım yok çalışıyor ancak formda sadece textbox1 e veri gişiri yapınca gün numarası veriyor diğer textboxlarda veri girişi yapınca gün numarası ekliyemiyor

Ekli dosyalar

• dsdf.jpg
    dsdf.jpg
    109.2 KB · Gösterim: 5
Merhaba, paylaştığınız kodlar combobox ile seçilen sayfaya textbox değerlerini girmek için yazılmış, siz görselde listboxa gelmediğini söylemişsiniz sanırım.
Bu durumda sayfaya eksik kayıt mı yapıyor? Yoksa listboxa eksik veri mi çekiliyor kontrol etmelisiniz.

Evet dediginiz gibi comboboxdan sayfayi alip listboxda gosteriyo sorun orda degil sorunum textbox1 bilgi girince gun numarasi veriyor textbox1 harici veri girince gun numarasi yazmiyor en sola

Evet dediginiz gibi comboboxdan sayfayi alip listboxda gosteriyo sorun orda degil sorunum textbox1 bilgi girince gun numarasi veriyor textbox1 harici veri girince gun numarasi yazmiyor en sola
Anladığımı yazayım, yanılıyorsam düzeltin,
Şimdi yukarıda paylaştığınız kodlar ile textbox değerlerini sayfaya yazdırıyorsunuz. Bu veriler sayfaya eksiksiz olarak işleniyor.
Daha sonra bir yordamı tetikliyorsunuz, bu yordam da sayfadan listbox'a verileri getiriyor.
Şayet sayfada eksik bilgi varsa (ki olmadığını söylüyorsunuz) eksik veri gelmesi normal, ama sayfa verleri tam listbox eksik ise o halde listbox'a çekilen veri eksik çekiliyor demektir.
Bu durumda da listbox'a verileri nasıl çektiğinizi gösteren kodları paylaşmanız gerekir diye düşünüyorum.
Problem muhtemelen o kodların içerisinde olabilir.

Anladığımı yazayım, yanılıyorsam düzeltin,
Şimdi yukarıda paylaştığınız kodlar ile textbox değerlerini sayfaya yazdırıyorsunuz. Bu veriler sayfaya eksiksiz olarak işleniyor.
Daha sonra bir yordamı tetikliyorsunuz, bu yordam da sayfadan listbox'a verileri getiriyor.
Şayet sayfada eksik bilgi varsa (ki olmadığını söylüyorsunuz) eksik veri gelmesi normal, ama sayfa verleri tam listbox eksik ise o halde listbox'a çekilen veri eksik çekiliyor demektir.
Bu durumda da listbox'a verileri nasıl çektiğinizi gösteren kodları paylaşmanız gerekir diye düşünüyorum.
Problem muhtemelen o kodların içerisinde olabilir.
Yarın işyerine gittiğimde tamamini paylascam ustad

HTML:
JavaScript:

HTML:
CoffeeScript:

resimdeki formun kodlarının tmamıdır benim istediğim attığım fotoğraftada mesela 4. satırda yerli kısmına bilgi girmeyince yani listbox da 1. sırada veri olmayınca günleri sıraya koymuyor ama yerli textboxına veri girince gün numara sırası veriyor

sh.Range("I" & Last_Row + 1).Value = "=IF(J" & Last_Row + 1 & "="""","""",ROW()-1)" sorun bu kodda sorunsuz çalışıyor fakateğer j stununa bilgi girilirse +1 gün sayısı ekle diyor ancak ben ille j stunun bilgi girmem gerekmiyor ben hangi stuna bilgi girişi yaparsam gende ggün sırası vermesi lazım IF(J" & Last_Row + 1 & "="""","""",ROW()-1) burdaki Jstununun sadece j değil hepsini kodlamaya katabilirmiyim örnek olarak J:N GİBİ

Merhaba, sanırım bu şekilde bir kod işinizi görecektir.
Kaynak sayfada ne şekilde numaralandırma yaptığınızı bilmediğim için "I" sütunu son dolu satırında yazan rakam (örneğin 5) + 1 arttırılarak "I" sütunu son dolu satır+1. nci satıra 6 yazacak.

HTML:
C#:

Merhaba, sanırım bu şekilde bir kod işinizi görecektir.
Kaynak sayfada ne şekilde numaralandırma yaptığınızı bilmediğim için "I" sütunu son dolu satırında yazan rakam (örneğin 5) + 1 arttırılarak "I" sütunu son dolu satır+1. nci satıra 6 yazacak.

HTML:
C#:
üstad eline sağlık ama burda verdiğin kodda yerinde sayıyor her veri girşi yaptığımda aynı satıra veri alt satıra kaymıyor

Dim sh As Worksheet
If ComboBox1.Value <> "" Then
Set sh = ThisWorkbook.Sheets(ComboBox1.Text)
Dim Last_Row As Long
Last_Row = Application.WorksheetFunction.CountA(sh.Range("I:I"))

sh.Range("I" & Last_Row + 1).Value = "=IF(J" & Last_Row + 1 & "="""","""",ROW()-1)"
sh.Range("J" & Last_Row + 1).Value = Me.TextBox1.Value
sh.Range("K" & Last_Row + 1).Value = Me.TextBox2.Value
sh.Range("L" & Last_Row + 1).Value = Me.TextBox3.Value
sh.Range("M" & Last_Row + 1).Value = Me.TextBox4.Value
sh.Range("N" & Last_Row + 1).Value = Me.TextBox5.Value
sh.Range("O" & Last_Row + 1).Value = Now

alttaki kodlamada J harfinin olduğu yerde sadece j değilde J ve N stunlarını kapsıycak düzenleme yapılabilirmi tamamı üsttedir.
sh.Range("I" & Last_Row + 1).Value = "=IF(J" & Last_Row + 1 & "="""","""",ROW()-1)"

Last_Row = Application.WorksheetFunction.CountA(sh.Range("I:I")) olarak son satırı belirlemişsiniz, Son satır+1 olarak da kodlarınızda belirtmişsiniz. Kodun o tarafına hiç dokunmadım.

Her yeni kayıt girişinde CommandButton2 yi tıkladığınızda Last_Row kendisini güncelliyor ve dolayısıyla bir alt satıra geçiyor olmalıydı.

Last_Row = sh.Range("I" & rows.count).end(xlup).row olarak dener misiniz?

Last_Row = sh.Range("I" & rows.count).end(xlup).row hocam bunu denedim ama gene aynı sebebi ise

bu kod sh.Range("I" & Last_Row + 1).Value = "=IF(J" & Last_Row + 1 & "="""","""",ROW()-1)"

burdaki kodlamada "=IF(J" & Last_Row + 1 & "="""","""",ROW()-1)" sadece J olduğu içingün numarası veriyo halbuki sadece j ye değil j,k,l,m,n, stunlarınada gün değeri girmesi gerekiyo

Last_Row = sh.Range("I" & rows.count).end(xlup).row hocam bunu denedim ama gene aynı sebebi ise

bu kod sh.Range("I" & Last_Row + 1).Value = "=IF(J" & Last_Row + 1 & "="""","""",ROW()-1)"

burdaki kodlamada "=IF(J" & Last_Row + 1 & "="""","""",ROW()-1)" sadece J olduğu içingün numarası veriyo halbuki sadece j ye değil j,k,l,m,n, stunlarınada gün değeri girmesi gerekiyo
Merhaba,
Örnek dosyanız olmadığı için tam olarak anlaşamıyoruz. Satırları sütunları tahmin ediyorum anlattıklarınıza binaen.
K,L,M,N,O sütunlarının ilgili satırlarına textbox değerleri geliyor diye biliyorum. Gün numarası dediğiniz tam olarak nedir? Sıra no ise hangi sütundan arttırarak yazacak?

örnek dosya paylaşmanız halinde topluca inceleyebilirim, diğer türlü elimden bir şey gelmiyor maalesef

dosyanın kendisi bu hocam tamamen bitirdikten sonra burda arşiv programlarına atacaktım ama yardımsız olmadı bitiremedim :(

kullanıcı adı berk şifre 2523109 sorun dediğim gibi ben yerli ksmına değilde diğer yerlere veri girinec gün sırası oluşturmaması halbuki hangisine veri girşi yaparsam yapıyım gün sırası vermesi gerekiyo

Ekli dosyalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri