nunu446
Yeni Üye
Konuyu Başlatan
Merhaba. Bu grupda ne zaman ne sorsam, her zaman cevabını bulmuşumdur, o yüzden ilk önce bu grupdakılara teşekkürümü bildirmek isterim " Bir Azerbaycanlı olarak türklerle kardeş olduğum için gurur duyuyorum". Şöyle bir sorunum var. COUNTIF fonksiyonu bildiğiniz üzere sayma işlemi yapıyor, şimdi
=COUNTIF(A1:B200;"araba almak") - burada hangi cümlede araba almak sözü varsa o cümleleri sayacak, fakat:
Babam bana araba aldı;
Biz babamla kardeşime araba aldık;
Arabanı satıcıdan almak için yola çıktık.
Şu yukarıdaki cümlelerde de araba almak konusu geçtiği için yukarıdakı fonksiyonda tırnak işareti içerisinde ne yazmalıyım ki, şu cümlelerdeki araba almak sözü farklı versiyonlara düşse bile, içerisinde araba ve almak sözleri olduğu sürece fonksiyon onları saysın. Umarım derdimi anlata bilmişimdir.
=COUNTIF(A1:B200;"araba almak") - burada hangi cümlede araba almak sözü varsa o cümleleri sayacak, fakat:
Babam bana araba aldı;
Biz babamla kardeşime araba aldık;
Arabanı satıcıdan almak için yola çıktık.
Şu yukarıdaki cümlelerde de araba almak konusu geçtiği için yukarıdakı fonksiyonda tırnak işareti içerisinde ne yazmalıyım ki, şu cümlelerdeki araba almak sözü farklı versiyonlara düşse bile, içerisinde araba ve almak sözleri olduğu sürece fonksiyon onları saysın. Umarım derdimi anlata bilmişimdir.