Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.
Hocam özür dilerim. Sütun L:L değil F:F olacak doğrusu bu ben formülde yanlış yazmışım. F:F olunca çalışmıyor formülFormül çalışıyor . Kıyaslamayı yapabilmesi için uygun veri yok. Tarih tutuyor ama 'İş Kazaları Kayıtları'!L:L sütununda uygun yaş aralığı yok. (Sütunlardaki $L:$L yerine L:L Kullanabilirsiniz.)
Hocam teşekür ediyorum ilginize. Formülü c99 hücresine şu şekilde yapınca düzeldi : =TOPLA.ÇARPIM(--('İş Kazaları Kayıtları'!$L:$L>17)*('İş Kazaları Kayıtları'!$L:$L<21)*(METNEÇEVİR('İş Kazaları Kayıtları'!$F:$F;0)=METNEÇEVİR(C2;0))) Yani problem formatta imiş.Merhaba,
F:F aralığı tarih. Siz ne yapmak istiyorsunuz?
tarihi saydırmıyoruz hocam oda bir kriter yani ocak ayındaki 17-21 yaş arası iş kazaları sayısını bulmak için. Formülü şöyle yazınca olay düzeldi : =TOPLA.ÇARPIM(--('İş Kazaları Kayıtları'!$L:$L>17)*('İş Kazaları Kayıtları'!$L:$L<21)*(METNEÇEVİR('İş Kazaları Kayıtları'!$F:$F;0)=METNEÇEVİR(C2;0)))Formül bu haliyle çalışıyor.
F:F sütunu tarih değerine sahip. Tarihi neden saydırmak istiyorsunuz?Kod:Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.
Doğrudur. Ancak alta doğru inerseniz veri olduğunu göreceksiniz yani diğer yaş gruplarında. İlginize teşekür ediyorum.Örnek dosyanızda L:L sütunuda tarihe uygun 18-20 yas verisi yok . 0 değeri veriyor . Metneçevire gerek yok gibi. Neyse işiniz hallolduysa sorun yok.
METNEÇEVİR('İş Kazaları Kayıtları'!$F:$F;0)=METNEÇEVİR(C2;0)))
Evet hocam bende şaşırdım. Tarihi sayıya çevirdim. Çünkü ham tarih haliyle algılamadı.Benim için farklı bir deneyim oldu ...
Hocam özür dilerim bende bir yanlışlık var dediğniz gibi oluyor. Ancak ilk yazımımda galiba bir hatam var. Yanlışlık bende anlaşılan. Teşekür ederim uyarınız için.Tüm tarihler sayıdır. metneçevir ile sayıya çevirmek gerekmez.
1.1.2021 = 44197
Metne çevirseniz de bu sonuç çıkar.
=METNEÇEVİR(C2;0) ile zaten var olan 44197 sayısını buldunuz.
METNEÇEVİR('İş Kazaları Kayıtları'!$F:$F;0)=METNEÇEVİR(C2;0)))
Siz sadece 1.1.2021 'e eşit ise sonuç buldunuz.
Ayrıca L:L yerine L1:L1000 gibi aralık yazın.
L:L dediğinizde hesaplama uzun sürer ve dosya yavaşlar.