• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Fitreleme yöntemi karmaşık

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Mustaffa

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba filtreme yöntemi ile alakalı sorum olacaktı. 100'e yakın plaka var. Ve bunu filtre yapma bölümünden tek tek tıklamak yoruyor ve gözlerim ağrıyor. Bunları toplu şekilde plaka yazsam örnek veriyorum plakanın sonu 106,107.108 bu yazdığım plakaları kendisi getirse böyle bişey mümkün mü?

Görsel olarak örnek foto bıraktım

Ekli dosyalar

• EXCEL.PNG
    EXCEL.PNG
    22.8 KB · Gösterim: 5
Galiba burdan yapılıyor ama hiç bulmuyor veya ben yapamıyorum

Ekli dosyalar

• EXCEL 2.PNG
    EXCEL 2.PNG
    56.9 KB · Gösterim: 11
Merhaba. Excelin yerleşik işlevlerinde var mı bilmiyorum fakat isterseniz kod ile yapılabilir.

Kolaylık olsun diye örnek bir tane excel bıraktım. Orjinal olanı atmadım sebebi gerçek plakalar var diye. Ama bunun gibi 5-6 excel işim var eğer bir şekilde başka yöntem var ise kendim öğrenirsem tüm hepsine aynı işi uygularım

Ekli dosyalar

• Yeni Microsoft Excel Çalışma Sayfası.xlsx
    14.4 KB · Gösterim: 8
Kolaylık olsun diye örnek bir tane excel bıraktım. Orjinal olanı atmadım sebebi gerçek plakalar var diye. Ama bunun gibi 5-6 excel işim var eğer bir şekilde başka yöntem var ise kendim öğrenirsem tüm hepsine aynı işi uygularım
Kullandiginiz excel versiyonu nedir

Merhaba. Dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

• Çoklu Filtre.xlsm
    16.7 KB · Gösterim: 4
Örnek dosya olmadığı için görüntü üzerinden formülü paylaşıyorum.

1737711659583.png

Ekli dosyalar

• 1737711608112.png
    1737711608112.png
    41.7 KB · Gösterim: 4
Örnek dosya olmadığı için görüntü üzerinden formülü paylaşıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 31831
Hocam örnek dosya sundum bunun üzerinden daha anlaşılır olur benim için

kusura bakmayın inceledim fakat şurasını anlamadım 101, 102 ve 104 ile bitenleri listelemek için *101,*102,*104 yazmalısınız.

Yazmalısınız dediği yer nereye yazmam gerekiyor
B1 hücresini işaretlemiştim. B1 hücresine yazacaksınız ve Entere basacaksınız.
Ayrıca B1'i boş bırakırsanız filtre temizlenir.

2 formül var. Çok kriterli ve tek kriterli sorgulama için. İncelersiniz.

Ekli dosyalar

• Filtre GLP.xlsx
    15.9 KB · Gösterim: 5
Galiba burdan yapılıyor ama hiç bulmuyor veya ben yapamıyorum
evet oradan yapılır ancak sizin yaptığınız gibi aralarına virgül konmaz. Eğer her bir plakayı içerenleri aramak istiyorsanız her seferinde bir veya içerir şeklinde plaka noyu eklemelisiniz
plaka no içerir 101
veya
içerir 101
veya
içerir 102 gibi
ve ise her iki koşulu birlikte barındır anlamı taşır. örneğin plaka sonu 101 ve başı 34 olanları filtrele derseniz
plaka no içerir 101
ve
içerir 34 şeklinde kullanmanız gerekir.

2 formül var. Çok kriterli ve tek kriterli sorgulama için. İncelersiniz.
Hocam istediğim formül bu ama ben kendim formülü görünce formül hatası veriyor. Eğer mümkünse özelden yardımcı olmak isterseniz benim için büyük velinimet olur. Uzaktan bağlantı ile veya orijinal verileri atabilirim.

Merhaba,
-uzaktan erişim ile destek vermiyorum.
  • alınan hata nedir ?
  • özel veri içermeyen şekilde hata aldığınız verinin bir kısmını içeren dosyayı uyguladığınız formülle beraber paylaşın, bakalım.
  • ya da uzaktan erişim vs. Şeklinde yardımcı olan başka arkadaşlar varsa onlar yardımcı olurlar.
  • bunların hepsinde önce formüldeki hücre aralıklarının sizin dosyaya göre olup olmadığını kontrol edin.

Alternatif.
D Sütununu (Sarı Sütun) doldurunuz.

Ekli dosyalar

• Plaka Filtre.xlsx
    24.3 KB · Gösterim: 5
Alternatif.
D Sütununu (Sarı Sütun) doldurunuz.
Hocam bu şekilde olabilir fakat benim için plakanın sonu önemli. Örnek veriyorum plakanın sonu 190 veya 794. Bunları getirirse daha iyi olur.

Ekli dosyalar

• Yeni Microsoft Excel Çalışma Sayfası (2).xlsx
    12.6 KB · Gösterim: 3
Son paylaştığınız dosyaya göre formül eklendi. SARI hücrede istenen plaka numarasını yazıp deneyin.

Ekli dosyalar

• Plaka Filtre GLP.xlsx
    15.3 KB · Gösterim: 2
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri