• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Filtreleme hakkında eski konu devamı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

salanar

Yeni Üye
Aldığı beğeni
68
Excel V
Office 2007 TR
Konu Sahibi
askan hocamın ve diğer hocalarımın yardımıyla güzel bir çalışma oldu..

Son kez bu dosya ile ilgili bir yardım daha istiyorum. Kendim ugrastım ama kurgulayamadım malesef..

Combobox9 ekledim bitane ilk seçeneğin oraya. VERİLENLER VERİLMEYENLER HER İKİSİDE şeklinde..

GIDA için AB
GİYİM için AC
KIRTASİYE için AD
EV EŞYASI için AE hücrelerinde kontrol yapacak. Eğer tarih yazılıysa ilgili hücrede VERİLENLER seçeneği seçilirse sonuç getirecek.

Eğer ilgili hücrelerde tarih yoksa VERİLMEYENLER seçeneğinde onlar gelecek..

Her ikiside seçilirse bu hücrelerin dolu olup olmayan hepsini getirecek..

Tabi bu combobox9'u Combobox1 ve combobox3 ile hem bağımlı hem bağımsız kullanabilmek istiyorum. Umarım yardımcı olursunuz beynim yandı açıklarken bile kusura bakmayın anlatamadıysam hakkınızı helal edin çok yordum sizi çok mahcubum

Konu Sahibi
tarih kısımlarını eklemeyi unutmusum bu dosyada mevcut ornek

sn. salanar bir bakar mısınız ? combobox ların dolu boş olmasına göre ayarlamaya çalıştım. Doğru çalışacak mı acaba

Konu Sahibi
1646495658908.png

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

sarı işaretliyor ve anasayfada filtre açık kalıyor hocam. Direk sonucu rapor sayfasına alıyordukya

Konu Sahibi
yukarıdaki hata sadece combobox9 işin içine girdiğinde yapıyor

3lü seçimde hata çıkmıyor ama rapor sayfasındaki sonuç hatali..

1646501333260.png

Mesela bu seçimde

1646501385244.png

boş olanlar gelmiş. VERİLENLER seçildiğinde tarih varsa olmalı, boşsa verilmeyenlerde..

Konu Sahibi
mesela şu seçimde

1646501961763.png

raporla dediğimizde getirdiği sonuç şu

1646501999387.png

ama verilmeyenleri seçtik, tarihli olanlarda geldi boş olanların gelmesi gerekiyordu

Yok hocam hata bende ben anladım da uygulama olmadı pc başına geçince bakayım bugünlerde kafalar dolu malum piyasalar içaçıcı değil dünya Bi bilinmeze doğru gidiyor Allah sonumuzu hayr etsin

Konu Sahibi
Yok hocam hata bende ben anladım da uygulama olmadı pc başına geçince bakayım bugünlerde kafalar dolu malum piyasalar içaçıcı değil dünya Bi bilinmeze doğru gidiyor Allah sonumuzu hayr etsin
hocam hakkını helal et ya ne zaman müsait olursan kafanı çok şişirdik..

Hocam tekrar kontrol eder misin bende hata yok gibi(hocam böyle kafa şişirmeye can feda)

Çözüm
Konu Sahibi
Hocam tekrar kontrol eder misin bende hata yok gibi(hocam böyle kafa şişirmeye can feda)
evet hocam 3lü fonksiyon tamam..

combobox1 i hiç seçmeden

hizmet seçimi yapıp verilenler verilmeyenleri seçince gelmiyor bi bu kaldı :(

örnek gıdayı seçtim verilmeyenleri seçtim raporla dedim AB sutununda 8 tanesinde tarih yok 8 sonuc getirmesi lazım..

combobox1 i hiç seçmeden

örnek gıdayı seçtim verilmeyenleri seçtim raporla dedim AB sutununda 8 tanesinde tarih yok 8 sonuc getirmesi lazım..
O dediğini yapmadım hocam sadece ikili düşündüm ben onada bakalım

Combobox1 seçmeyince gerekli yerlerei doldurun mesajı gelmedi mi?

combobox1 i hiç seçmeden

Hocam #11 nolu mesajda dosyayı tekrar indirip kontrol edin!

Konu Sahibi
hocam çok teşekkür ediyorum olmuş..
Özel değilse birşeyi merak ediyorum. Ne işle meşgulsunuz yapamadığınız birşey yokta :)

hocam çok teşekkür ediyorum olmuş..
Özel değilse birşeyi merak ediyorum. Ne işle meşgulsunuz yapamadığınız birşey yokta :)
Hocam ben imalat la uğraşıyorum bu visual Basic i salgında öğrendim yani bu işin eğitimini almadım ben

Konu Sahibi
Meslektaşız ALLAH bizede öğrenmeyi nasip etsin, kaynak vs paylaşımı yaparsanız öğrenmemiz için sevinirim hocam saygılar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri