• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Filtre Formülü İşlemi Hakkında Yardım

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ERKAN YILMAZ

Bronz Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
129
Excel V
Office 365 TR
Konuyu Başlatan
Merhaba Üstadlarım,

Ekran görüntüsü göndermiş olduğum formülde ;

E2 -E3 - E4 -E5 hücrelerinde filtre koşullarım var ve aşağıda ki formülü kullandım ancak bu koşulların hepsini girersem formül çalışıyor.

=FİLTRE(Tablo9;(Tablo9[Tarih]=E2)(Tablo9[No]=E3)(Tablo9[Ana Kategori Adı]=E4)*(Tablo9[Alt Kategori Adı]=E5))

Ancak ben bu filtre koşullarında herhangi birini girdiğim zamanda filtreleme yapmak istiyorum.

Örnek verecek olursam sadece Kayıt tarihini seçtiğim zaman da bana verileri getirsin istiyorum.

Bu konuda yardımcı olabilir misin acaba?

1731653796860.png

1731653743777.png

1731653770984.png

Çözüm
Kusura bakmayın sonradan farkettim sizinki 365 miş. Güncelleme için yapay zekaya sordum aşağıdaki cevabı verdi. Umarım çözüm olur.
Maalesef ben daha fazla yardımcı olamam. :(

Excel 365'te koşullu filtreleme için daha esnek bir yapı sunan LET ve FİLTRE işlevlerini birleştirebiliriz. Aşağıdaki formül, koşullardan herhangi biri boş olduğunda o koşulu dikkate almadan filtreleme yapar:
Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Güncellemenin Avantajları:​

1. LET Kullanımı (Opsiyonel): Formülde çok sık tekrar eden...
Merhaba,
Dener misiniz?

Bu tür bir esnek filtreleme işlemi için, her bir filtre koşulunun boş olup olmadığını kontrol eden bir formül ekleyebiliriz. Excel’in FİLTRE fonksiyonunda, herhangi bir koşulun uygulanabilmesi için VEYA (OR) mantığıyla koşullarımızı kurmamız gerekecek.

Aşağıdaki formülde, hücrelerden herhangi birinin boş olup olmadığını kontrol ediyoruz. Eğer boşsa, o koşul göz ardı edilerek diğer koşullara göre filtreleme yapılacak:

Kod:
Değerli Misafirimiz İçeriği Görebilmek İçin Üyemiz İseniz Giriş Yap'ın Ya da Üye Ol'un.

Açıklama:​

• E2="" + (Tablo9[Tarih]=E2) ifadesi, E2 hücresi boşsa 1 döndürür, değilse Tablo9[Tarih]=E2 koşulunu uygular.
  • Bu yapı diğer hücreler için de geçerlidir ve herhangi bir hücreye değer girildiğinde o koşul etkinleşir.
Bu formül sayesinde, yalnızca belirli hücrelere girilen koşullara göre filtreleme yapılacaktır.

Merhaba,
Dener misiniz?

Bu tür bir esnek filtreleme işlemi için, her bir filtre koşulunun boş olup olmadığını kontrol eden bir formül ekleyebiliriz. Excel’in FİLTRE fonksiyonunda, herhangi bir koşulun uygulanabilmesi için VEYA (OR) mantığıyla koşullarımızı kurmamız gerekecek.

Aşağıdaki formülde, hücrelerden herhangi birinin boş olup olmadığını kontrol ediyoruz. Eğer boşsa, o koşul göz ardı edilerek diğer koşullara göre filtreleme yapılacak:

Kod:

Açıklama:​

• E2="" + (Tablo9[Tarih]=E2) ifadesi, E2 hücresi boşsa 1 döndürür, değilse Tablo9[Tarih]=E2 koşulunu uygular.
  • Bu yapı diğer hücreler için de geçerlidir ve herhangi bir hücreye değer girildiğinde o koşul etkinleşir.
Bu formül sayesinde, yalnızca belirli hücrelere girilen koşullara göre filtreleme yapılacaktır.

Merhaba Üstad,

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim.

Formülü denedim ancak aşağıda ki hatayı verdi

1731655588334.png

Kusura bakmayın sonradan farkettim sizinki 365 miş. Güncelleme için yapay zekaya sordum aşağıdaki cevabı verdi. Umarım çözüm olur.

Excel 365'te koşullu filtreleme için daha esnek bir yapı sunan LET ve FİLTRE işlevlerini birleştirebiliriz. Aşağıdaki formül, koşullardan herhangi biri boş olduğunda o koşulu dikkate almadan filtreleme yapar:
Kod:

1. LET Kullanımı (Opsiyonel): Formülde çok sık tekrar eden ifadeleri daha okunabilir hale getirmek için LET kullanılabilir.
  2. Hata Mesajı: FİLTRE işlevinin son parametresi "Eşleşen veri bulunamadı", eğer hiçbir veri eşleşmezse kullanıcıya anlamlı bir mesaj verir.
  3. Daha Modern Yapı: Excel 365'in dinamik dizi desteği sayesinde daha az karmaşık yazım.
Eğer LET ile daha okunabilir hale getirmek isterseniz, aşağıdaki şekilde de yazabilirsiniz:

Kod:

Çalışma Prensibi:​

• LET Fonksiyonu: Koşulları adlandırarak okunabilirliği artırır ve aynı ifadeleri tekrar yazmayı engeller.
  • Herhangi bir hücre (E2, E3, E4 veya E5) boşsa, o koşul dikkate alınmaz ve diğer koşullar devreye girer.
Bu formül, Excel 365 ve 2021 kullanıcıları için idealdir.

Çözüm

Kod:

Merhaba Üstadım,

Öncelikle teşekkür ederim yukarıda ki formül işime yaradı çok teşekkür ederim.

1. LET Kullanımı (Opsiyonel): Formülde çok sık tekrar eden ifadeleri daha okunabilir hale getirmek için LET kullanılabilir.
  2. Hata Mesajı: FİLTRE işlevinin son parametresi "Eşleşen veri bulunamadı", eğer hiçbir veri eşleşmezse kullanıcıya anlamlı bir mesaj verir.
  3. Daha Modern Yapı: Excel 365'in dinamik dizi desteği sayesinde daha az karmaşık yazım.
Eğer LET ile daha okunabilir hale getirmek isterseniz, aşağıdaki şekilde de yazabilirsiniz:

Kod:

Çalışma Prensibi:​

• LET Fonksiyonu: Koşulları adlandırarak okunabilirliği artırır ve aynı ifadeleri tekrar yazmayı engeller.
  • Herhangi bir hücre (E2, E3, E4 veya E5) boşsa, o koşul dikkate alınmaz ve diğer koşullar devreye girer.
Bu formül, Excel 365 ve 2021 kullanıcıları için idealdir.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri