• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü fifo ilk gelen ilk çıkar mantığına göre kalan stoğun tutarını bulma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

A. Gnş

Yeni Üye
Aldığı beğeni
31
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar,
Tek konuda 2 excel dosyam var, sıkıntı olur mu bilmiyorum.
Problemleri ilgili excellerin içine yazdım,
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum

Merhaba

Ekteki dosyayı inceleye bilirsiniz.
Alışlar için A Satışlar için S harfi yazılması mecburidir.
VBA ile FİFO maliyet hesaplayan bir fonksiyon eklenmiştir. Satış yapılınca karşısına
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Formülünü yazarak satış miktarına göre Birim maliyeti FİFO olarak bulabilirsiniz. Arşivimde vardı bu çalışma oradan paylaşıyorum.

Konu Sahibi
Merhaba

Ekteki dosyayı inceleye bilirsiniz.
Alışlar için A Satışlar için S harfi yazılması mecburidir.
VBA ile FİFO maliyet hesaplayan bir fonksiyon eklenmiştir. Satış yapılınca karşısına
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Formülünü yazarak satış miktarına göre Birim maliyeti FİFO olarak bulabilirsiniz. Arşivimde vardı bu çalışma oradan paylaşıyorum.
Maalesef, Elimdeki veriler sadece gelen ve kalan miktar, Teşekkür ediyorum

Merhaba.
Eğer kalan miktarlar he satıştan sonraysa kolay, Mevcut olan ile kalan arasındaki fark satışı verir çünkü.
Kalan genel kalan olarak yer alıyorsa o zaman başka. Sanki tüm satışlar bir anda yapılmış gibi işlem yapmanız gerekir.
Toplam Giren Miktar - Kalan Miktar = Satış Miktarı formülüyle toplam satışları bulup, dosyada satış miktarını yazıp ilgili formülü kullanarak FİFO hesaplama yapabilirsiniz.

sayın A. Gnş dosyanız ektedir.
kolay gelsin...

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri