• Foruma hoş geldin 👋 Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Fazla çalışma saati hesaplama ( vardiya )

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakao

Yeni Üye
Kullanıcı Bilgileri
Aktiflik
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2019 TR
Konuyu Başlatan
herkese selamunaleyküm çalıştığım kurumda fazla çalışma hesaplaması için bir excel hazırlamak istiyorum ama bazı yerlerde takıldım.ekteki dosyamda userformdaki combobox1 den vardiya seçtiğimde combobox 2 de o vardiyada çalışan isimleri seçtirip sayfa 1 deki gerekli alanlara yazdırabiliyorum.

sorum şu isimi ve vardiyayı seçtiğimde sayfa 1 deki ayların karşısındaki hücrelere sheet2 ve sheet3 teki verilerden çekmem gerekiyor.
daha detaylı anlatırsam ismi ve vardiyayı seçtikten sonra ocak ayı için e8:aı8 e kadar olan kısıma sırasıyla sheet2 deki ocak kısmındaki d2:d32 yi yazdırmam lazım.her ayın karşısındaki alttaki hücre hep sheet2 deki ilgili ayın artık hangi aralığına denk gelirse yazdırcak.
ayın karşısındaki üstteki hücre yani ocak ayı için e7:aı7 arasına ise hangi vardiyadaysa sheet3 teki tablodan o ayın seçilen vardiya çalışma sistemindeki üçüncü hücresi ile 31. hücresi arasındaki veriler sırasıyla yazdırılacak.

birazdan daha fazla karışık biliyorum ama yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim. ya da daha farklı bir yöntemi olacak olan varsa biraz anlatırsa gerisini yapmaya çalışabilirim.

şimdiden herkese teşekkür ederim. elinize sağlık

Ekli dosyalar

• vardiya.xlsm
    77.5 KB · Gösterim: 13
Çözüm
Sayın hakao,
izin sayfasında veriler Vardiya ve gündüz sayfalarından otomatik olarak gelecek. 12 veya 8 veya 0 (sıfır) rakamlarına göre kendisi otomatik renk alacak. B5 hücresinde vardiya ismini listeden seçeceksin. B6 hücresindeki ismi de listeden seçeceksin. Tabi vardiyalar sayfasındaki isimleri güncellemelisin.
gündüz sayfasında gri renkli B1 hücresindeki ilk tarihi girdiğinizde bütün bir yılın günleri otomatik güncellenecek. Cumartesi ve Pazar günleri otomatik Sarı ve Kırmızı renk alacak.
Deneyiniz. Şütfen dönüş yapınız.
Ben bu tablolardan hiç bir şey anlamadım. Sheet2 sayfasında Ocak ayında D sütununda rakamsal değerler var, diğerlerinde Tatil ve Çalışma yazıyor. Neden ?
Diğer yandan Sayfa1'de her ayın E sütunundan AI sütununa kadar ikişer satır olarak ayarlanmış. Neden ?
Sheet2 sayfasında A sütununda her bir hücrede OCAK yazıyor, E, I, M, Q, U, Y, AC, AG, AK, AO ve AS sütunlarında sadece bir kez yazılmış ŞUBAT ayı yazıyor. Neden ?
Sheet2 sayfasında sadece OCAK ayında tarihler var, diğerlerinde yok. Neden ?
Lütfen dönüş yapınız.

Bir göz atınız. Lütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• vardiya2.xlsm
    83.3 KB · Gösterim: 2
Ben bu tablolardan hiç bir şey anlamadım. Sheet2 sayfasında Ocak ayında D sütununda rakamsal değerler var, diğerlerinde Tatil ve Çalışma yazıyor. Neden ?
Diğer yandan Sayfa1'de her ayın E sütunundan AI sütununa kadar ikişer satır olarak ayarlanmış. Neden ?
Sheet2 sayfasında A sütununda her bir hücrede OCAK yazıyor, E, I, M, Q, U, Y, AC, AG, AK, AO ve AS sütunlarında sadece bir kez yazılmış ŞUBAT ayı yazıyor. Neden ?
Sheet2 sayfasında sadece OCAK ayında tarihler var, diğerlerinde yok. Neden ?
Lütfen dönüş yapınız.
evet biraz karışık bir tablo oluşturdum herşeyi karıştırdım yapmak için ondan sonra iyice karıştı zaten
şöyle anlatayım
sheet2 de ilk çalışma ve tatil olarak yazacaktım sayfa 1 e atarken çalışma saati olarak çevirip atacaktım biraz karıştı sonra oraya direk günlük çalışma saati olarak yazayım dedim sadece ocak ayını o şekilde düzenleyip olursa geri kalanı düzenler atarım dedim öyle kaldı.
2. olarak sayfa 1de e sütunundan aı iye ikişer satır olmasının sebebi gündüz çalışan personel ile vardiyada çalışan personelin aylık olarak karşılaştırmasını yapmak ve aylık bazda kaç saat fazla çalıştığını bulmak ona göre fazla çalışma hakettiğini göstermek için detaylı hazırlamam lazım müdür beyin isteği üzerine. 2 li yapmamın sebebi asıl mesela vardiya personeli izin veya rapor kullandığında o tarihler arası çalışmadığı için oralara veri girmeden yapıyordum. önceleri 80 personel için herbiri için tek tek elle dolduruyordum şimdi biraz daha otomatikleştireyim istedim.
3.olarak ocak ayını komple birleştirip yaptığımda okumadı sonra bütün hepsine ocak yazıp denedim yine bazılarını almadı ben beceremedim.

şimdi yaptığım hataların biraz farkına vardım mesela sheet3teki vardiya çalışma tablosunu dikine değil yatay olarak hazırlarsam sanki daha rahat olacak aynı şekilde sheet2 deki gündüz personeli tablosunuda yatay hazırlamam lazım.

Sayın hakao,
Şöyle yapalım mı ?
4 ncü mesajda anlattıklarınızı ve yapmak istediklerinizi siz yapın, tasarlayın ve gönderin tekrar görüşelim. Bu şekilde bir çalışma yaparsak, söylediğinize göre boşu boşuna emek sarfetmiş olacağız.
Yeni çalışmanızı bekliyoruz.
Kolay gelsin.

Sayın hakao,
Şöyle yapalım mı ?
4 ncü mesajda anlattıklarınızı ve yapmak istediklerinizi siz yapın, tasarlayın ve gönderin tekrar görüşelim. Bu şekilde bir çalışma yaparsak, söylediğinize göre boşu boşuna emek sarfetmiş olacağız.
Yeni çalışmanızı bekliyoruz.
Kolay gelsin.
aynen hocam ben yapabildiğim kadarını yapayım yine takıldığım bir nokta olursa daha temiz bir şekilde sizden yardım isteyeyim. teşekkür ederim emekleriniz için.

düzenledim biraz daha eksikleri var ama yavaş yavaş yaparım diye tahmin ediyorum.konu kapanabilir. ekstra birşey olursa yine yardımlarınızı alabilirim teşekkür ederim. dosyayı bıraktım işine yarayan kısımları olan olursa kullansın.

Ekli dosyalar

• vardiya (1).xlsm
    55.5 KB · Gösterim: 2
Sayın hakao,
izin sayfasında veriler Vardiya ve gündüz sayfalarından otomatik olarak gelecek. 12 veya 8 veya 0 (sıfır) rakamlarına göre kendisi otomatik renk alacak. B5 hücresinde vardiya ismini listeden seçeceksin. B6 hücresindeki ismi de listeden seçeceksin. Tabi vardiyalar sayfasındaki isimleri güncellemelisin.
gündüz sayfasında gri renkli B1 hücresindeki ilk tarihi girdiğinizde bütün bir yılın günleri otomatik güncellenecek. Cumartesi ve Pazar günleri otomatik Sarı ve Kırmızı renk alacak.
Deneyiniz. Şütfen dönüş yapınız.

Ekli dosyalar

• vardiya3.xlsm
    61.4 KB · Gösterim: 4
Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri